BLOG BETTINA; DE NAAM VAN JE KIND KIEZEN

carddreams.nl - citymom.nl 7

De naam die je je kinderen geeft. Best cruciaal toch? Wel iets om even over na te denken.

Ik wilde geen naam die “iets betekend” zoals ik noem maar even wat Moon, Lente, Apple, Paris, Wolf. Er zijn al andere dingen/steden/vruchten/dieren die zo heten. Vind ik gek. Al heb ik ooit een gast ontmoet uit Australie die Paris heette, en echt de grappigste persoon ever was, maar toch. Namen die eindigde op een R vind ik ook niks. Wordt toch snel te kak. Ik kom uit het gooi dus heb een trauma van mensen die de “ERRRRRR’ zo uitspreken. Jagger. Te gekke naam. Maar ik heb ‘m niet gedaan. Namen die in het buitenland niet uit te spreken zijn vielen ook af. Je weet nooit waar je kind ooit in de wereld gaat wonen en om dan zo’n Nederlandse – niet uit te spreken op z’n Engelse – naam te hebben vind ik zielig. Wat ik nog zieliger vind. Een ‘dubbele naam’ vind ik ook niet bij ons passen. Waarschijnlijk ook nog zo’n Gooisch Trauma… Een naam waarop een ‘scheldwoord’ of ander vervelend woord op rijpt. Rik… je begrijpt ‘m, dat werd ‘m ook niet.

Genoeg namen dus die we onze zoon NIET wilde geven! Ook al waren ze nog zo leuk.

Bij onze dochter was ik er heel snel uit. Vanaf toen ik wist dat ik kinderen wilde, zeg vanaf mijn 16e had ik een naam voor mijn dochter bedacht. BO. Lekker kort, lekker stoer. Bo it was. Toen ik mijn vriend ontmoette, wat later ook de vader van mijn kinderen werd, zei ik meteen: “als we een dochter krijgen heet ze Bo”! Je kan het maar meteen duidelijk maken. Dan kan hij ook nog even aan die naam wennen… Hij was er aangewend en toen we uiteten gingen met het briefje waarop de verloskundige het geslacht had geschreven was ik dan ook erg blij. Ik kon mijn kind nu echt Bo gaan noemen! Maar als je van je 16e tot je 34e een naam in je hoofd hebt en puntje bij paaltje komt… Ik moest toch even nadenken. Bo. Na 22 jaar deze naam in mijn hoofd te hebben gehad was ik er toch een beetje op uit gekeken en vond ik hem toch wat saai… Het werd dus geen Bo.

Dat ik een naam met een B wilde stond wel vast. Laten we het ‘familietraditie’ noemen. Maar mijn beide ouders, en ik dus ook, begint de voornaam met een B. Dus dat mijn dochter ook de eerste letter als B zou krijgen stond wel een beetje vast.

Een vriendinnetje van mij – die het hilarisch vond dat wij dus thuis Bob, Betty & Bettina heetten – noemt mij altijd Bobby. Namelijk een kruising van de namen van mijn ouders. Hoe langer ik erover nadacht hoe leuker ik het vond mijn kind naar mijn ouders te vernoemen. Alleen Bobby met een Y vond ik wat jongensachtig, dus ik besloot, het moet Bobbi worden. Eigenlijk was deze naam dus heel snel bedacht.

Daarnaast had ik nog 20 namen die ik leuk vond voor meisjes. Puck, Kee, Mickey, echt heel veel coole korte stoere namen had ik op mijn lijst. Maar mijn baby nummer 2 werd een jongen. Daar was ik extreem blij mee, behalve dat we een naam moesten gaan verzinnen. Ook voor mijn babyboy wilde ik een stoere korte naam. Ik had er eigenlijk maar 1 die ik leuk vond. Vriend wilde die naam niet, dus die viel af. Nog vele namen volgde maar allemaal haalde ze het niet bij mijn nummer een naam.

Toen hadden eindelijk een leuke naam bedacht waar we het beide mee eens waren; Lou. Een paar maanden later werd het kind van vrienden van ons geboren; Milou. Oftewel baby Lou. Een meisje Lou en nog een jongen Lou erbij werd wel een beetje verwarrend dan.. Na lang zoeken hadden we een nieuwe naam: Sid. We vonden de naam beide leuk, ook al moest ik er nog wel even wennen maar ik was blij dat we eruit waren. Toen ik een proefdruk van het geboortekaartje binnen kreeg zei mijn vriend, “misschien moeten we toch ook een proefdruk laten maken met de naam die jij als eerst had bedacht…”

Wat!?

“Ja ik heb er toch nog even over nagedacht, ik vind hem toch heel leuk”.

Negen maanden voor niks gestrest om een naam en proberen te wennen aan de naam Sid. Eind goed al goed, mijn zoon heet Fitz en dat vind ik de allerleukste naam die er is.

Een derde kind gaat er niet komen dus gelukkig hoef ik niet meer over kindernamen na te denken! Fitz & Bobbi it is!

 

 

PS BENIEUWD WAAR IK MIJN GEBOORTEKAARTJE HEB LATEN MAKEN? LEES DAN DE BLOG OVER CARDDREAMS! 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.