5 X KINDVRIENDELIJKE ‘STRANDPLEKKEN’ IN AMSTERDAM

BLIJBURG | CITYMOM.nl BIJ STORM | CITYMOM.nl

Vanaf morgen wordt het weer lekker weer! In Amsterdam zijn er genoeg plekken om lekker heen te gaan en verkoeling te zoeken als het lekker weer is. CITYMOM zet haar 5 favoriete Amsterdamse kindvriendelijke ‘strandplekken’ op een rij! 

1. Pllek | TT Neveritaweg 59

Plek is een prachtige plek aan het ij in Amsterdam. Er is een wekelijks kinderprogramma! Het eten wat ze serveren bij Pllek is natuurlijk en verrassend. Er wordt gewerkt met biologisch verantwoord vlees en duurzaam gevangen vis. Veel seizoengroenten en streekproducten. Pllek is een vrije, creatieve plek met genoeg plek voor je kinderen om heerlijke te ravotten en voor jou om te turen over het mooie IJ.

2. DOK | Moermanskkade 71

Ik ben van mening dat er niet genoeg kindvriendelijke plekken kunnen zijn waar je in de zomer ook lekker buiten kan zitten. Dok in Amsterdam opende een paar jaar geleden haar deuren en dit is zeker een klein kids-proof-pareltje! Je kan hier eten met je voetjes in het zand, terwijl je kinderen hun voetjes in de lucht gooien op de trampoline. Gelegen in de Houthavens van Amsterdam, zonder water, maar dat is wel zo rustig!

3. Blijburg | Pampuslaan 501

Het strandpaviljoen op IJburg ligt aan het IJmeer. Het heeft een prachtig zandstrand met uitzicht over het water. Op Blijburg tuur je naar de horizon en kun je naar hartelust zwemmen, eten, drinken en genieten. Dj’s draaien hier op mooie dagen hun zomerse platen en bij het vallen van de avond kun je bij het kampvuur de sterren zien. Je bent buiten, maar binnen de stadsgrenzen van Amsterdam. Een super plek om met de kinderen heen te gaan!

4. Roest | Jacob Bontiusplaats

Roest is een unieke horecagelegenheid op een karakteristieke plek, het Koud Gas Gebouw op het Oostenburgereiland. Alleen het hoognodige is gedaan om het historische pand tot een grootstedelijk café/bar te transformeren. Zowel binnen in het Roest Café als in de buitenlucht op de kavel geniet je van de veelzijdigheid die deze stadsoase biedt. Onbekommerd genieten, ook met je kids, wat voor kinderen staan er veel kinderbadjes op het terrein en ze kunnen er lekker rondrennen en spelen.

5. Strandrestaurant Bij Storm | Zuiderzeeweg 1

Ik ontdekte deze top plek pas vorig jaar einde zomer.. maar vanaf nu weet ik wel waar ik met de kids te vinden ben als het lekker weer is! Bij Storm is een soort strandtent maar dan zonder zee. Als verkoeling hebben ze veel opblaasbadjes staan en dat is ook heerlijk als verkoeling! Het fijne is dat je niet in de file naar het strand hoeft te staan. Deze plek nog niet super ontdekt is waardoor het ook niet zo druk zoals op het strand. Er ligt veel buitenspeelgoed. Tel daar een trampoline, schommels, glijbaan en dus de verkoelende badjes bij op en ik zeg FEEST! Niet doorvertellen deze plek!

 

MEER PLEKKEN OM AF TE KOELEN? CHECK ALLE KINDVRIENDELIJKE ZWEMPLEKKEN OP CITYMOM 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.