FRIENDS CALL ME JIM; KINDERGYM IN AMSTERDAM

In Amsterdam is de eerste vestiging van Friends call me Jim geopend: een hypermodern nieuw gymconcept voor kinderen tussen de 2 en 7 jaar oud. De gym laat CITYKIDS op een vernieuwende manier het plezier in bewegen zo vroeg mogelijk ontdekken en stimuleert een goede ontwikkeling van de motoriek. Op basis van gefundeerde bewegingsleer ontwikkelt Friends call me Jim leeftijdsgerichte beweegprogramma’s, die de kinderen – onder begeleiding van een coach – meenemen in een virtuele fantasiewereld, ondersteund door storytelling, state-of-the-art design en technologie.

Jim Stories en Characters

De aangeboden 10-weekse programma’s – Jim Stories – voor kinderen van 2 tot 7 jaar worden beleefd als verhaal, met elke week een nieuwe aflevering. Onder begeleiding van een coach nemen geanimeerde Jim Characters, zoals Strong en Bendy, de kinderen op speelse wijze mee in een virtuele fantasiewereld.

En oh oh oh wat is het daar mooi en leuk. Zowel Bobbi als Fitz hebben afgelopen zaterdag een proefles meegedaan. Beide hun eigen les afgestemd op hun leeftijd. Fitz deed mee met de les voor kleintjes van 2 tot en met 3 jaar oud. In de flexibel in te richten Playground studio is een wekelijks wisselend klimparcours, met onder meer een glijbaan, matten en een klimmuur. Samen met een coach worden motorische vaardigheden, spiercontrole en balans en coördinatie geoefend. De kids gaan echt op avontuur en jij als ouder kan meedoen.

Bobbi deed mee met de les voor 6+. Met interactieve projecties en led-verlichting werd er een parcours gevormd van hindernissen en obstakels die de kinderen afleggen. Door op de grens van hun niveau nieuwe dingen te proberen, ontwikkelen de kinderen nieuwe motorische vaardigheden en zelfvertrouwen.

Zoals ik al zei is deze gymervaring niet alleen betoverend voor kinderen. Ouders worden verwelkomd in een design-savvy omgeving, van alle gemakken voorzien. Terwijl de laptop wordt opengeklapt, of een kop koffie wordt gedronken, kan door de geluidsdichte glaswanden naar de kinderen gekeken worden. Ook aan kleintjes van onder de twee jaar oud is gedacht, die zich – tijdens de les van broer of zus – kunnen vermaken in de speel- en voorleeshoek, ja ook die ziet er te knap uit en zou je zo in je eigen huis willen neerzetten! Het gerenommeerde architectenbureau TANK, bekend van ondermeer de A’DAM Toren, ontwierp het interieur, ahhhh…. vandaar!

Meedoen met Jim

De eerste Friends call me Jim locatie is geopend in de Bartholomeus Ruloffsstraat 9 in Amsterdam-Zuid. Een les duurt 45 minuten en vindt plaats in een kleine groep van zeven tot vijftien kinderen, onder begeleiding van een professionele coach. Deelname aan Jim Stories kost € 199 voor een periode van tien weken. Playground lessen zijn los te boeken voor € 19 per les.

Over de initiatiefnemers van Friends call me Jim

De startup Friends call me Jim is een initiatief van Nederlanders Koen Kouwenberg (53) en Erwin Wiering (28). Om kinderen in de CITY weer in beweging te brengen, richtte Kouwenberg in 2008 Woest Zuid op: een succesvolle buitenspeel- en sportformule voor kinderen met inmiddels 12 locaties in Amsterdam, waar Wiering later bij aansloot. Met Friends call me Jim lanceren de ondernemers de kindergym van de toekomst. “Na Amsterdam zijn andere wereldsteden aan de beurt. Ook daar gaan we met gebruik van een virtuele omgeving het plezier in bewegen bij de jonge generatie stimuleren”, sluit Kouwenberg af. En laten we hopen dat zij de wereld gaan veroveren want kinderen in zo’n leuke omgeving laten spelen en leren, daar wordt iedereen blij van.

Bartholomeus Ruloffsstraat 9hs
1071 WJ Amsterdam
hello@friendscallmejim.com
020 2440192

Boek een proefles; www.friendscallmejim.com

LEES OOK;

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.