MY LITTLE VAN GOGH – UURTJE CREATIEF BEZIG ZIJN MET JE KIND

My LIttle Van Gogh | CITYMOM.nl My LIttle Van Gogh | CITYMOM.nl My LIttle Van Gogh

Afgelopen maand volgende ging ik met Fitz naar een les van My Little van Gogh. De naam is net zo leuk als de les zelf! In het kinderatelier stonden allemaal materialen waarmee de kinderen aan de slag mochten en het leuke was, ouders mochten ook mee doen. Zo kan je dus een uur per week lekker creatief aan de slag met je kind!

Bij My Little van Gogh kunnen kinderen tussen de 12 maanden en 12 jaar verschillende creatieve lessen volgen. Opgezet om de de psychologische ontwikkeling van kinderen te stimuleren maar ze ook te laten experimenteren en vooral zelf te laten ontdekken waar hun interesses liggen.

verschillende materialen aanwezig zodat kinderen zelf beslissen waar ze mee aan de slag willen

My Little van Gogh is gebaseerd op de filosofie van Reggio Emilia. Doordat er allerlei verschillende materialen door de hele ruimte staan, kunnen kinderen zelf gaan bedenken of ze willen schilderen, kleien, met karton spelen of bijvoorbeeld een muurschildering maken. Op deze manier ontdekken ze niet alleen oorzaak – gevolg – maar krijgen ze ook zelfvertrouwen door de keuzes die ze zelf maken. Daarnaast wordt hun eigen creativiteit en verbeelding hiermee ontwikkelt.

Ik vond dat zelf het leukst aan deze les, dat er zoveel te doen is en je kind zelf kan beslissen wat hij wil gaan doen. Zo vond Fitz de voelbak heel erg leuk en maakte ik samen met hem een schilderij.

Voor verschillende leeftijden zijn er verschillende klasjes.

Theos – 12 maanden – 2.5 jaar

Little Theos is er voor de allerkleinste en bedoeld om zowel de zintuigelijke vaardigheden als de motorische vaardigheden te ontwikkelen van je kindje. Tijdens dit uurtje ga je met je kindje lekker kleien, schilderen of gewoon lekker vies worden net waar jullie zin in hebben.

Vincents – 2.5 jaar – 5 jaar

Vanaf deze leeftijd zullen de motorische en cognitieve vaardigheden al wat beter ontwikkeld zijn, waardoor je kind wellicht ook met andere kindjes tijdens de les zal spelen. In deze les krijgen de kinderen nieuwe schildertechnieken aangeleerd, leren ze samenwerken en ontdekken welke materialen ze leuk vinden. Ook bijdeze les ben je als ouder zelf aanwezig.

Da Vincis – 6 – 8 jaar

Tijdens deze les leren de kinderen out-of-the-box te denken en niet voor de hand liggende keuzes te maken en zelf oplossingen te verzinnen.  Ze krijgen een uitdaging toegewezen en moeten gezamenlijk, met de middelen die ze hebben, op zoek naar een passende oplossing. Bij deze les hoeven de kinderen niet meer door een ouder vergezeld te worden.

ARTY PARTY! 

Je kan ook je eigen crea verjaardagsfeest vieren bij My Little van Gogh

Bij My Little Van Gogh kan je ook je verjaardagsfeestje vieren! Zowel op de locatie in Amsterdam als in Utrecht. Geen een party is het zelfde want het verjaardagsfeestje wordt helemaal op de wensen van jouw kind afgestemd. Maar dat jullie lekker creatief aan de slag gaan, dat staat vast! Ze zijn geheel in thema in te vullen; Unicorns, treinen, Pokemon, Frozen etc). Wat de jarige wil! 

​Partypackage; 2 uur feest tot 10 kinderen; €350. Ieder kind extra is €18 meer.

Voorbeeld van hoe een feestje eruit kan zien;
2:15-2:30 Verjaardagstafel klaar maken (Familie)
2:30-2:45 Gasten verwelkomen (Familie)
2:45- 4:00 Warming up spelletjes & My Little van Gogh’s activiteiten
4:00-4:20 Verjaardagstaart eten
4:20-4:30 Afscheid en opruimen (Familie)

My Little Van Gogh zit zowel in Amsterdam als in Utrecht. My Little van Gogh zit in Amsterdam in hetzelfde pand als Wow Amsterdam (voorheen heette dat Baby Sensory), wellicht ken je dat ook.

Locatie Amsterdam
Natalie van Gelder
Karel du Jardinstraat 63 C

1073 TD Amsterdam
06 41811260
amsterdam@clubmylittlevangogh.com

Locatie Utrecht Boerderij De Hoef
Zsofi Lazary
Hogeweide 6
3541 BC Utrecht
06 21466665

utrecht@clubmylittlevangogh.com

Voor meer informatie check de website van My Little van Gogh. 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.