BLACK CAT THEATRE – VOORSTELLINGEN VANAF 8 MND TOT 5 JAAR

Black Cat Theatre

Black Cat Theatre, is in 2011 opgericht in Warschau (Polen) en produceert voorstellingen voor kinderen vanaf 8 maanden tot en met 5 jaar. Agnieszka Czekierda (actrice en oprichter en artistiek leider van Black Cat Theatre) raakte 8 jaar geleden gegrepen door de wereld van de allerkleinsten en besloot vanaf toen speciaal theater te gaan maken voor de peuters en kleuters, en met succes.

De afgelopen 8 jaar zijn er meer dan 6000 voorstellingen gespeeld, die bezocht zijn door meer dan 300.000 kinderen en hun ouders/verzorgers. In aanvulling op die drie locaties in Warschau is Black Cat Theatre Amsterdam (Schakelstraat 2 Amsterdam-West) vanaf dit jaar een feit.

Wat ze doen

Het dagelijks leven, vormt de inspiratie voor de diverse multidisciplinaire voorstellingen waarin (live) muziek altijd een belangrijke rol speelt. Door middel van beelden, muziek, licht, ritme, dans, beweging, sfeer, gebaren en mime wordt een beroep gedaan op de verbeeldingskracht van het publiek. Met de voorstellingen laten ze de kinderen de allermooiste wereld zien die er bestaat: die van hun eigen verbeelding. De voorstellingen duren ongeveer 30 minuten en daarna wordt het publiek uitgenodigd op het toneel, om samen met de acteur(s)/muzikant te spelen, te dansen, te praten, te voelen en te luisteren. In de toekomst organiseren we ook workshops.

Momenteel zijn er de volgende voorstellingen in het Black Cat Theatre:

DE REGENBOOG (1 t/m 4 jaar):

Een uitnodiging om te spelen met water en kleuren. Luister naar de geluiden en objecten en hoe ze met elkaar praten en hun verhalen vertellen…Deze bijna woordeloze voorstelling bestaat uit beelden, muziek, ritme en gebaren.

Black Cat Theatre

VIER SEIZOENEN (1 t/m 5 jaar):

Een poëtische voorstelling over buitengewone en magische dingen die zich in de natuur afspelen, tijdens de seizoenen. Dans, beelden en live muziek, vormen voor de peuters een introductie tot het ritme van de natuur, hoe ze veranderd, hoeveel kleuren en schaduwen ze heeft en hoe mooi ze kan zijn.

Black Cat Theatre

AHOI (1 t/m 5 jaar):

Ga je mee naar zee? We bouwen een schip of een boot, hijsen de zeilen en maken een verre reis met onbekende bestemming. Blaast de wind ons de goede kant op? Laten we nieuwe landen ontdekken en het zoute water van de golven voelen. Misschien ontdekken we onderweg grappige wezens; vissen, zeepaardjes, kwallen of krabben. Ga met ons mee naar zee!

iedere woensdag, zaterdag en zondag geopend voor peuters, kleuters en hun ouders/verzorgers.

Black Cat Theatre
Schakelstraat 2
1014 AW Amsterdam

www.blackcattheatre.nl

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.