BLOG BETTINA: ZOMER VS WINTER BEVALLING

ZOMER BEVALLING

Liever bevallen in de zomer of in de winter? Ik ben in de zomer bevallen van mijn dochter (20.08) en in de winter (28.01) van mijn zoon. Ik heb dus beide meegemaakt en aan beide zitten voor- en nadelen die ik voor jullie op een rij heb gezet. Een zwangerschap kan je natuurlijk niet plannen maar zo weet je iniedergeval wat je te wachten staat!

 

ZOMERBEVALLING

VOORDELEN

 • Het grootste voordeel is natuurlijk verlof in de zon! Iedereen klagen dat ze met deze hitte op kantoor moeten zitten terwijl jij een tijdschrift aan het lezen bent in de zon #sorrynotsorry
 • Het is lekker warm in huis waardoor je als je s’nachts je bed uit moet om je kindje eten te geven je voeten/handen er niet afvriezen.
 • Na je bevalling kan je lekker buiten gaan wandelen en verder genieten van de zon. Je baby slaapt nog veel en of hij dat nou op het strand doet in de kinderwagen of binnen maakt nu nog niks uit.

NADELEN

 • Jij ligt in het ziekenhuis te bevallen terwijl iedereen op het strand zit. Ik heb mij nog nooit zo zielig gevoeld toen ik de dag voor mijn bevalling in het ziekenhuis moest liggen en iedereen die zondag op het strand lag omdat het 30 graden was en ik tegen een blinde muur uitkeek vanuit mijn ziekenhuis bed en daarboven nog net een streepje knal blauwe lucht zag…
 • De laatste twee weken voor je uitgerekende datum wil je niet meer zo ver van huis, ik wilde niet meer naar het strand omdat ik bang was dat mijn vliezen zouden breken als ik terug naar huis in de file stond. Ook de weken erna wilde ik lekker coconen in bed. Van het lekkere weer heb ik toen niet kunnen genieten omdat ik in bed lag.
 • Omdat het warm was en ik zwanger was vond ik het een goed excuus om heel veel ijsjes te eten. Iedere dag minstens een. De laatste maand ben ik daarom ook het meeste aangekomen van mijn zwangerschap, allemaal door die verdomde ijsjes!

WINTERBEVALLING

VOORDELEN

 • Je bevalt wel in de winter, maar tegen de tijd dat je weer een beetje de oude bent is het weer lekker weer en met een beetje geluk ben je dan van de borstvoeding af en kan je weer wijntjes op het terras drinken.
 • Tijdens je verlof of na je bevalling is het heerlijk om lekker te relaxen met je baby op de bank. En met slecht weer is dat dus helemaal niet meer erg.
 • Een maand van te voren mag je niet vliegen en de eerste maanden daarna is met vakantie gaan nog niet ideaal dus als je weer zin hebt om weg te gaan is het in Europa ook lekker weer waardoor je niet ver, dus duur hoeft te reizen!

NADELEN

 • Met gierende banden naar het ziekenhuis omdat je weeën hebt in combinatie met een glad wegdek in de winter… Dit scenario spookte vaak door mijn hoofd waardoor ik heel blij was dat het dit jaar een zachte winter was want het zal je maar gebeuren, ook al was je al omweg naar het ziekenhuis…
 • Doordat het koud in huis was maakte ik mij de maanden na de bevalling constant zorgen of mijn baby het niet te koud had en vroeg ik mij altijd af wat hij aan moest. Wel of geen muts, wel of geen romper met lange mouwen en extra vest? Wel of niet verwarming aan. Te warm is ook niet goed. Ik was hier constant mee bezig. Had ik bij mijn eerste bevalling in de zomer totaal geen last van.
 • Je hebt echt wel minstens vier maanden nodig om weer bikini proof te worden dus met een beetje slechte planning moet je in bikini weer terwijl je daar heeeel nog niet aan toe bent..

 

Photocredits: Foto links Charlotte Groeneveld via thefashionguitar.com

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.