BLOG LIESBETH; WIE RUIKT HIER ZO LEKKER

Chanel

“Wie ruikt hier zo lekker?” roept Noortje. We zijn met z’n vieren in de keuken. Het is zaterdagochtend 08.45u. Noor zit op het aanrecht. Ik kluts wat eieren. Annabel staat op een krukje en Mike komt net aanlopen. Fris gedouched dus we hoeven niet te raden wie er hier zo lekker ruikt. Maar ik roep “IK!”. Dan roepen we allevier “IK IK NEE IK!”. Niks leukers dan lachen en een beetje stoeien en snuffelen in de smalle nekjes van m’n dochters. Mike snuffelt bij mij en de meiden besnuffelen elkaar van boven tot onder. Wat hebben we een lol. Heerlijke momenten zijn dit. We kijken elkaar aan en voordat ik kan zeggen dat iedereen zo lief is, begint Annabel haar betoog.

Ze legt haarfijn uit waarom ik zeker niet degene ben die zo lekker ruikt. Ze zegt “Jij stinkt mama. Ja mama jij stinkt aaaaltijd. Gisteren bij mijn bed, en vanochtend toen jij wakker werd ook. En gisteren, en morgen.”

Moeders! Waarom moeten wij het altijd ontgelden?? Papa stinkt net zo hard maar nee hoor, ik krijg weer de wind van voren! Haha. Kleuters van vijf weten waar ze het over hebben. Ook ik verspreid weleens wat geurtjes ja. Zo hier en daar. Je kent het wel. Hoop ik. En nee. Ik ben niet het type dat eerst mijn tanden gaat poetsen om vervolgens onze prinses Annabel met een fris ruikende mond wakker te kussen. Sorry Annabel.

Zo ongeveer elke ochtend hebben wij deze conversatie als de kleuter bij me in bed kruipt.

A : Mama. Hoi.
Ik : Goedemorgen Bel.
A: Je stinkt mama.
Ik : Je stinkt zelf.
A : Nietes ruik maar.

En dan gaat dat allerliefste mondje van d´r open en verspreid ze een geur waar je u tegen zegt.

Daarna draait de kleuter zich om en wendt ze zich tot haar vader. In tegenstelling tot de heerlijke geuren die vaak om papa heen hangen, zijn deze ’s ochtends in iets mindere mate aanwezig.

Daar gaat ze weer.

A : Hoi Papa.
Papa : Mmmm.
A : Je stinkt.
Papa : Je stinkt zelf.
A : Nietes ruik maar.

En hup, ook Mike krijgt de volle laag van ons jongste kind!

Deze zaterdagochtend moesten we enorm hard lachen. Annabel sprong uit ons bed en er ontsnapte een heel lief maar toch ook best hard windje uit haar billen. Oeps! Ze keek ons aan en riep “Ik Stink Zelf!!!”

 

LEES OOK DE VORIGE BLOG VAN LIESBETH: ANDERS FIJN 

BLOG BY LIESBETH STERRENBURG

Liesbeth is moeder van tweeling Noortje en Annabel en is samen met Mike al bijna 6 jaar de zeer trotse ouders van deze twee meisjes. Zoals ze zelf zegt: “ze zijn heel leuk, onze twins, maar ook zeer vermoeiend, zeer eigenwijs, zeer creatief en ondernemend, vasthoudend en strijdlustig”. Genoeg om over te schrijven dus!

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.