BLOG LIESBETH: ANDERS FIJN

Jane Birkin & Serge Gainsbourg

Ruzie. Opvoedkundige boeken. How2talk en Gordon. Cursus Positief Opvoeden. Af en toe eens babbelen met andere moeders. Hoe doe jij dat nou? Negeren of regeren? Afstemmen met je partner. Gezamenlijk een lijn trekken. Mijn relatie leuk houden. Naast al dat geruzie van de kinderen. De balans houden tussen jezelf en moeder zijn. En partner zijn. En vriendin zijn.

Ik denk weleens aan vroeger. Wat een ander leven was dat. Geen verantwoordelijkheid. Gewoon chips of koekjes eten wanneer je maar wilt. Nooit moe. Wel moe maar anders moe. Nachten doorslapen. Ochtenden uitslapen. Overdag tv kijken. En winkelen. Even met de trein naar een vriendinnetje. Of gewoon een nachtje weg. Struinen door de Ikea. Biertjes drinken op een doordeweekse dinsdag om 17.00u en aansluitend een sateetje eten.

Onze meiden zijn nu ruim vijf, ze worden in juni zes. Ik vind het nog steeds met regelmaat pittig. Vooral dat constante geruzie. Het hoort erbij. Zeggen ze. Het is herkenbaar. Het is niet leuk. Het maakt me soms een ander mens. Confronterend vind ik dat.

Maar omdat ze bijna zes zijn merk ik ook dat ze dichter bij me komen.
Ze willen winkelen. Naar de roltrappen van de H&M en Bart Smit weliswaar, en daarna nog een ijsje. Maar oke. Ik vind het gezellig.
Treinen vinden ze fantastisch. Dus van de week zijn we met de trein naar een vriendinnetje gegaan. Vier haltes weliswaar. Maar het was leuk!
Binnenkort ga ik een nachtje logeren, samen met Noortje. Ik kijk ernaar uit. Bij de ballenbak vinden ze hun vertier, ik maak dan even snel een rondje door die heerlijke grote winkel.
Als we moe zijn, kruipen we op de bank met een plaid over ons heen en kijken we een film.
Biertjes drinken we met onze vrienden op zondagmiddag terwijl onze kinderen samen spelen en aansluitend eten we dan patat met bloemkool. Net zo lekker als een sateetje.

Eigenlijk is het zo slecht nog niet. Het is best heel erg fijn. Anders fijn!

 

BLOG BY LIESBETH STERRENBURG

Liesbeth is moeder van tweeling Noortje en Annabel en is samen met Mike al bijna 6 jaar de zeer trotse ouders van deze twee meisjes. Zoals ze zelf zegt: “ze zijn heel leuk, onze twins, maar ook zeer vermoeiend, zeer eigenwijs, zeer creatief en ondernemend, vasthoudend en strijdlustig”. Genoeg om over te schrijven dus!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.