BLOG BETTINA; SAAI SAAIER SAAIST & DIK DIKKER DIKST

Saai. Saaier. Saaist

Veel mensen vinden het heerlijk om zwanger te zijn. Ik –normaal toch meer een Positive Peter dan een Negative Nancy- vind zwanger zijn maar niks. Ik vind het oprecht de saaiste periode ever. Normaal hou ik wel van een wijntje hier en feestje daar. Ben je wel eens zwanger naar een feestje geweest? Daar is geen bal aan.

Heb jij wel eens zwanger gedanst? Nou ik niet. Weleens – zonder zelf alcohol gedronken te hebben – een gesprek gevoerd met iemand die wel (veel) alcohol heeft gedronken? Dat is ronduit irritant. Naast de stank die ze produceren, is de onzin die ze uitkramen nog erger. Dat heb je dus normaal niet door. Zwanger (lees nuchter) dus wel. Uiteten, dat gaat nog wel. Ik hou van lekker eten en leuke nieuwe restaurantjes ontdekken dus dat blijf ik wel doen. Maar 2/3 van de kaart mag je niet eten… Laatst was ik met vakantie. Ik zei tegen mijn vriend; ik ga nooit meer zwanger met vakantie. Een wijntje bij de lunch, cocktail op de boulevard, borrelen met z’n tweeën op het balkon bij ondergaande zon. Vergeet het maar. Niks van dat alles. Om 21.00 uur lag ik in bed. Saai. Saaier. Saaist.

Naast dat ik het dus saai vind – had je het door? – vind ik het ook niet fijn dat ik mijn kleren niet meer pas en maar dikker en dikker word. Mooi vinden sommige mensen een zwangere buik. Ik zie gewoon een dik iemand in de spiegel. De eerste 3 maanden heb je daar gelukkig nog niet echt last van. Daarna volgen er twee maanden van “ben je aangekomen of ben je zwanger, ik durfde het niet te vragen”. Dan heb je oprecht één maandje een buikje waarvan je zou kunnen zeggen ‘dat is een mooi zwanger buikje’ om er daarna vervolgens 3 maanden uit te zien als een ontplofte koe. Met bijbehorend ontploft hoofd, ontplofte enkels, billen, ja zelfs vingers, alles wordt dik. En dat SUCKS. Dan duurt het nog op z’n minst –enkele uitzonderingen daargelaten van stengels die na een bevalling direct weer in een stengel veranderen – (ja daar ben ik jaloers op) minstens drie maanden voordat je weer een beetje richting je oude zelf gaat. Maar die (minimaal) drie maanden ben je dus nog steeds een drilpudding. Dus bij elkaar zie je er gewoon een jaar niet uit en pas ik al mijn favoriete broeken, truien en shirtjes niet. Ik draag al máánden alleen maar zwarte kleren. Want dat kleed af. Gelukkig krijg je er iets HEEL MOOIS voor terug, anders was ik nooit zwanger geweest!

LEES OOK;

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

2 Reacties

 1. Trang

  Haha zo herkenbaar! Wij waren dit jaar zwanger naar zuid Afrika. Nou alles wat lekker was mocht ik niet en die wijnen daar.. En struisvogel biefstuk poh. Ik ga inderdaad niet meer zwanger op vakantie! Haha.

  Antwoord
  • Bettina

   hahaha nee he! Zwanger en vakantie is geen goede combi 🙂

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.