BLOG BETTINA: PLASTIC SPEELGOED & ANDERE MERCHANDISE

fisher price

Ik ben een weegschaal. Sommige mensen geloven niet in sterrenbeelden. Ik wel. In de hele karakteromschrijving van de weegschaal kan ik mij vinden en herken ik mijzelf. Een daarvan is dat weegschalen zich graag omringen met prachtige dingen. Ook in de Chinese astrologie geloof ik. Ik heb zelf toen ik 18 was mijn Chinese geboorte teken op mijn rug laten tatoeëren. Zo sterk geloof ik erin. Als was dat teken tatoeëren misschien een beetje too much. Mensen geloven het ook wel als ik zeg dat de Chinese Astrologie mij aanspreekt.. In de Chinese astrologie ben ik een aap. Ook daar staat beschreven dat apen van schoonheid en mooie dingen houden.

Als je kinderen krijgt komen daar naar mijn mening een paar dingen bij kijken die niet zo ‘mooi en prachtig’ zijn. Een daarvan is plastic speelgoed. Plastic speelgoed is er nooit in neutrale kleuren zoals wit, grijs of beige. Maar op de een of andere manier komt plastic speelgoed altijd in schreeuwerige kleuren zoals geel, oranje, paars en rood. Dat zijn niet mijn lievelingskleuren. Plastic speelgoed in huis is daarom een doorn in mijn oog. Maar ja, ik kan mijn kind niet aan Duplo onttrekken omdat het niet wit is. Daarbij vind Fitz het te gek om met Duplo te spelen. Dus natuurlijk hebben wij Duplo in huis. Zo zijn er nog vele andere plastic speelgoedjes die esthetisch geen schoonheidsprijs winnen. Vintage Fisher Price als uitzondering op de regel trouwens. Dat mag er bij mij zeker in. Het liefst alles. Leve mooi hout speelgoed. Maar dat is natuurlijk te saai voor mijn kids!
Iets anders wat mijn ogen moeilijk verdragen zijn de zogenaamde ‘merchandise’ kleding, zoals ik het noem. Hele rekken bij de H&M zijn ervan te vinden. De shirts, pyama’s, sokken, jurken, truien, broeken, ja zelfs onderbroeken met Frozen, dan wel Cars erop. Het ergste wat ik ooit heb gezien waren Croqs van Cars. Wie trekt zijn kind zoiets aan!!?? Ik snap de druk van een kleuter… die kunnen dwingend zijn in hun kleding keuze. Maar als het niet in huis is, kan het ook niet aan. Dat is mijn idee dan. Het ergste is, je kind is misschien wel die 1 seconde blij dat ze een shirt aan kan met Elza erop. Maar vervolgens zit JIJ er naar te kijken. Dus lieve grote kledingketens, stop met het produceren van al deze lelijkheid. Daar wordt de wereld een stuk mooier van. Ik een stuk blijer.

 

GEEN ARTIKEL MISSEN? Volg CITYMOM op FACEBOOK of op INSTAGRAM!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.