WAT ETEN WE VANDAAG? DE ALLERLEUKSTE KIDSPROOF KOOKBOEKEN!

kookboekenkookboeken
Regelmatig heb ik echt geen idee wat we nu toch weer moeten eten ’s avonds. Want: de jongste is een zeer kritische eter die bang lijkt voor groenten. En de oudste eet goed maar nieuwe dingen proberen is niet favoriet. En ik hou van koken en zoveel mogelijk nieuwe recepten uitproberen. Dus je begrijpt dat de spaghetti bolognese, wraps en boerenkool me langzamerhand een beetje de neus uit komen. Mijn redders in nood zijn de leukste kidsproof-kookboeken van dit moment. Ik laat je er vier zien waar ik afgelopen weken lekker, gevarieerd én met goedkeuring van de kinderen uit heb gekookt. Enjoy!

Jamie Oliver – 5 ingrediënten

Deze valt officieel niet in de categorie kidsproof koken. Maar hij kan er zo tussen! Snel en simpel koken met een culinair randje, zo zou je dit boek kunnen omschrijven. Waar ik bij andere boeken van Jamie nog weleens afhaak door onbekende en moeilijk te krijgen ingrediënten zijn de recepten hierin juist supermarkt-proof. De foto’s zijn prachtig en zorgen ervoor dat je echt meteen de keuken in wilt duiken. Onze favoriet: ’gemakkelijke carbonara met worst’ blz. 52

Chickslovefood – Het kidsproof-kookboek

Wat een fijn kookboek is dit! Dat het geschreven is door twee moeders merk je meteen; de recepten zijn makkelijk te bereiden, ook tijdens kinder-spitsuur. En qua smaak en ingrediënten is alles ook zeer geschikt voor de kritische eter. Standaard bereidingen van pasta’s, vleesgerechten en toetjes krijgen in dit boek een leuke én gezonde twist. Aanrader dus! Onze favoriet: ’snelle pizzabroodjes uit de koekenpan’ blz. 43

De zilveren lepel voor kinderen

Van dit kookboek word je meteen vrolijk! Prachtige, kleurrijke illustraties in combinatie met kindvriendelijke varianten op de lekkerste Italiaanse recepten. Heb je thuis een mini-chef die graag helpt in de keuken? Dan is dit boek echt iets voor jullie. De recepten worden uitgelegd in tekst én plaatjes en zijn daardoor extra leuk om samen te maken. Buon appetito! Onze favoriet: ‘Risotto’ (blz. 60)

Susan Aretz – ‘Wat eten we vandaag?’

Misschien ken je Susan al wel van het platform: smulpaapje.nl Hier deelt ze al lange tijd haar tips voor goed en lekker eten voor kinderen. In het boek dat ze als aanvulling hierop schreef inspireert ze je om met weekmenu’s aan de slag te gaan. Per seizoen deelt ze meerdere menu’s, inclusief boodschappenlijst. O ja, ze tipt je ook welke basisingrediënten je eigenlijk altijd in je voorraadkast moet hebben . Handig! Onze favoriet: ‘kipragout met rijst’ (blz. 123)

 

BLOG BY NIENKE HERREMA Ik ben Nienke (35) en woon samen met man Erik en onze kinderen Guusje (5) en Boris (2) in het centrum van onze lievelingsstad, Utrecht. Ik kwam hier ooit wonen voor mijn studie en ben nu inmiddels een echte CITYMOM! Ik ben startend freelance journalist. Na jarenlang in het onderwijs te hebben gewerkt werd ik daar niet meer gelukkig van en besloot ik mijn hart te volgen en te gaan werken in de media. Ik ben altijd bezig om hier in de buurt de nieuwe hotspots te ontdekken, ons huis te restylen, leuke knutsels te maken met de kinderen, de mooiste kinderboeken te spotten, de leukste vakantieplekken te delen en deze tips ga ik allemaal met jullie delen!

GEEN ARTIKEL MISSEN? Volg CITYMOM op FACEBOOK of op INSTAGRAM!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.