BLOG BETTINA; ENIG KIND

enig kind

Enig kind zijn is niet zielig. Laat ik dit vooroordeel nou maar eens en voor altijd uit de wereld helpen!

Ik word altijd met een schuinhoofd aan gekeken als ik zeg dat ik geen broertjes of zusjes heb. “Ahhhh wat zielig” krijg ik dan te horen, gevolgd door “je bent zeker heel verwend”. Nee ik ben niet verwend. Ik heb altijd het gevoel dat ik mij moet verdedigen. Ik heb mij nooit eenzaam of alleen gevoeld.

Buurmeisjes als zusjes

Met vakantie mocht er altijd een vriendinnetje mee (en dat is veel leuker dan een vervelend irritant broertje!). Ik had de eerste tien jaar van mijn leven een heel leuk buurmeisje met wie ik iedere dag speelde. Toen ik op mijn 10e ging verhuizen kwam ik naast een heel goed vriendinnetje te wonen en had ik dus weer een heel leuk buurmeisje! Ik heb mijzelf nog nooit een seconde in mijn leven verveeld en kan goed alleen zijn.

EIgenschappen van een enig kind

Eigenschappen die ik fijn vind om te hebben en komt door het feit dat ik enig kind ben. Natuurlijk vraag ik mij wel eens af hoe het is om een zus-zus band te hebben. Of een oudere broer. En heb ik het vroeger soms wel moeilijk gehad alleen tegen mijn ouders en had ik geen oudere broer/zus die de weg al vrij had gemaakt voor mij. Maar ja misschien was ik dan de oudste geweest en had ik dat alsnog moeten doen. Of maakte ik alleen maar ruzie met mijn zus?

Niet kunnen delen!

Iets wat ik inderdaad niet zo goed kon was delen! Tsja dat had ik niet geleerd! Maar hè, dat leerde ik vanzelf wel toen ik met tien meisjes op een studentenhuis kwam te wonen! Ook nu ik zelf een kind heb denk ik er niet anders over. Mijn vriend heeft twee zussen en komt dus uit een grote familie en wil het liefst nog twee broertjes of zusjes voor Bobbi. Drie kinderen, nee dat gaat ‘m écht niet worden. Ik moet er niet aan denken.

Alleen kunnen vermaken

Nu is er voor Bobbi een broertje onderweg. Ik heb heel lang nagedacht of ik wel of niet een tweede kind wilde. Nu ik eenmaal de knoop heb doorgehakt en oprecht heel blij ben hoop ik dat ze het straks samen goed kunnen vinden. Later één front gaan vormen tegen papa en mama en gaan delen. Maar hoop ik ook dat ze zich lekker alleen kunnen vermaken en zelfstandig worden. Want had ik al gezegd dat enig kind zijn echt ook voordelen heeft!?

LEES OOK:

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Photocredits: asubtlerevelry.com

1 Reactie

  1. Nathalie

    Tja zielig zal het niet zijn nee. Toch vind ik dat een broer/zus/zus /broer band uniek is en dat je dat als enig kind niet hebt ook echt heeeel erg jammer is. In mijn ogen heb je dan wel iets ‘gemist’.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.