3X LEUKE HERFSTVAKANTIE TIPS MET KIDS ROND ROTTERDAM

Kerstvakantie Rotterdam tips kinderen 1 | CITYMOM.nl Kerstvakantie Rotterdam tips kinderen 4 | CITYMOM.nl

Elke schoolvakantie blijft het weer een uitdaging om te verzinnen wat te doen. Met een indoorspeeltuin doe ik ze allebei een groot plezier. Alleen mama dan weer net niet. Wat is dat afzien! Dus mijn plan voor zowel de herfst- als kerstvakantie; leuke, diverse dingen doen die ook eens niet al teveel geld kosten (want potver, wat een geld kost eigenlijk een dagje weg, maar dat is een ander topic!).

1. KRALINGSE PLAS

Omdat ik “betaalde” uitjes graag afwissel met “gratis” uitjes, ben ik een dag met de kids naar Het Kralingse Bos geweest. Hét bos van Rotterdam en een aanrader voor iedereen!

Bij Het Kralingse Bos ligt ook de Kralingse Plas waar je in de zomer kunt zwemmen of een bootje kunt huren (met op de achtergrond de skyline van Rotterdam, echt, hoe New York wil je het hebben??!)

Maar in de herfst is het een heerlijk gebied met leuke speeltuinen, een hertenkamp en een kinderboerderij. Wij zijn het bos in gegaan, want onze Seth (a.k.a. Freek Vonk) vindt het struinen over de ruiterpaden en door de bladeren het leukste wat er is! Jàde keek uit naar de speeltuin en heeft daar heerlijk zichzelf kunnen uitleven! Daarna nog wat appeltjes gegeven aan de hertjes en nou ja, daarna nog een klein ijsje (bijna gratis uitje dan) bij De Eekhoorn (een bio-snackbar!).

2. ROTTERDAM PAS; GRATIS NAAR ALLE MUSEA

Sinds afgelopen maart heb ik, als ware een experiment, de Rotterdam Pas aangevraagd. De pas is een jaar geldig, ingaande op 1 maart. Ik heb mijn geld er al ruimschoots uitgehaald. Als volwassene betaal je €60 per jaar, voor kinderen €12.50 als ze in bepaalde gemeenten wonen, anders betaal je ook voor de kinderen €60. Maar wat zo fijn aan deze pas is, is dat alle musea in Rotterdam en omstreken gratis is.. én ze tegenwoordig in heel veel musea een leuke speelhoek hebben.

Dus lopen wij in de stad, maar is het slecht weer? Gaan wij schuilen bij Museum Rotterdam en met de grote Lego blokken bouwen en kijken we en passant ook gelijk even of er een leuke tentoonstelling is. Hebben we een rondje Witte de With gedaan en willen we toch nog even klimmen en klauteren? Dan lopen we een klein stukje verder naar het Maritiem Museum en gaan spelen bij Professor Plons! En zijn de kids het zat, dan zitten we zo weer in de tram naar huis….Ik kom die herfst wel door zo!

Kerstvakantie Rotterdam tips kinderen 3 | CITYMOM.nl

3. BEEKSE BERGEN

We zijn een dagje met het hele gezin naar de Beekse Bergen geweest. Voor mijn oudste dochter, Jàde, betekende dit echt slapeloze nachten, want zij zag de autosafari voor zich als ééntje in Zuid-Afrika. Ze wilde er nog net geen bodyguard bij bestellen, want ze was als de dood dat er een leeuw in de auto zou komen of dat een krokodil de banden leeg zou bijten.

Eenmaal daar, bleek de soep allemaal niet zo heet gegeten te worden. Maar wat een leuk park is dat toch! Wel een aanrader met mooi weer, want alles is buiten en op het park zijn er veel klim- en klautermogelijkheden, wat als het nat is, nogal gevaarlijk kan zijn voor de kleinere mens.

We zijn begonnen met de autosafari (inclusief likkende giraffe aan auto- mijn dag kon niet meer stuk..de vorige keer schopte er eentje tegen onze bumper en werden we heel hard uitgelachen bij de garage) en hebben daarna alles te voet gedaan. Onze kleinste, Seth, loopt net en voor hem was het 1 grote belevenis!

LEES OOK

BLOG BY TESSA VAN DER VEER

4 Reacties

 1. j. v.d. ven

  tip! voor de herfstvakantie voor kinderen in rotterdam. DIDI,S STROOPWAFELBOUTIQUE oude binnenweg 95 rotterdam. in opdracht van uw kind/ouders worden verse warme stroopwafels gebakken met een topping naar keuze die ze zelf uit kunnen zoeken. ook voor een kop koff/thee of frisdrank TO-GO! in een antiek pandje op de oude binnenweg in rotterdam. ook voor kinderpartijdjes. voor info: 0630147556. http://www.didis-stroopwafels.nl

  Antwoord
  • Bettina

   Dank voor deze leuke extra tip!

   Antwoord
 2. didis-stroopwafels

  e-mailadres info@didis-stroopwafels.nl bakkerij/winkel/terras didis-stroopwafels oude binnenweg 95-c 3012 ja rotterdam. voor je neus worden verse grote stroopwafels gebakken met een topping van chocolade en eetbare lekkere decoraties naar keuze. ook voor poffertes, pannekoeken, koffie,thee, frisdrank binnen of op het terras. voor kinderfeestjes gezellig binnen opeten.

  Antwoord
  • Bettina

   LEUK! Dank voor de tip!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.