fbpx

8X LEUKE UITJES IN NEDERLAND MET KIDS

8X LEUKE UITJES IN NEDERLAND MET KIDS

Zin om in het weekend iets leuks te doen met de kinderen? Stap in de trein en ga op pad samen, Voor kinderen is een treinreis al een uitje opzich! Wij hebben de leukste uitjes door heel Nederland op een rij gezet.

1. Spoorwegmuseum Utrecht

Als we met de trein gaan, dan maar meteen ook naar het Spoorwegmuseum! Daar vind je voor kinderen nu Techlab XL.

Hoe komt een trein in beweging? Hoe sterk is stoom eigenlijk? Waarom zijn de wielen van een stoomlocomotief zo groot? Het Spoorwegmuseum is omgetoverd tot een heus laboratorium tijdens Techlab XL waar je zelf proefjes en testen kan doen rondom de thema’s stoom, stroom, weerstand en wielen.

2. Dinoland Zwolle

Vanaf Arnhem rijd je in ongeveer een half uur naar Dinoland Zwolle. De droom van onze oudste zoon kwam uit, een dagje naar Dinoland! Het park is super! Je kunt er van alles leren over dino’s. In het park is veel zelf te ontdekken. Kinderen kunnen bijvoorbeeld dino botten opgraven, door een virtual reality bril een opgraving ‘bijwonen’ of een 3d dino maken.

Ook zijn er zowel binnen als buiten speelmogelijkheden. De lasergame-strijd tussen de dino’s was voor onze zoon één van de hoogtepunten van de dag.

3. Beekse Bergen

Ontdek de prachtige natuur van Safaripark Beekse Bergen in Brabant. Samen er écht even tussenuit. Ga op safari door de natuur en kom oog in oog te staan met wilde dieren.

Mis niets van Safaripark Beekse Bergen en ontdek het park vanaf het water. Stap aan boord van safariboot Livingstone of Stanley en bewonder de schoonheid van de natuur. Samen genieten van een onvergetelijke reis!

4. Boskabouterpad – Amsterdamse Bos

Het Boskabouterpad in het Amsterdamse Bos is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Je kunt het op eigen gelegenheid lopen en wanneer je maar wilt. Begin en einde zijn bij De Boswinkel. Daar kun je de Boskabouteropdrachten kopen voor € 1,50.

Ook is er een Boskaboutertasje (incl. kaboutermuts, loeppotje en opdrachten) te koop voor € 7,50 per tas. Elk seizoen zijn er andere Boskabouteropdrachten. Het is in de herfst natuurlijk extra leuk met al die mooie blaadjes. Kabouterpaden kun je overigens door heel Nederland vinden.

5. Muiderslot – Muiden

Onder de rook van Amsterdam ligt al ruim 700 jaar het stoere Muiderslot, omringd door water en kasteeltuinen. Het is een van de oudste én best bewaarde kastelen van Nederland. Gebouwd met één doel: de verdediging. Het kasteel uit 1285 en kent een lange en roerige geschiedenis. Dwaal rond en ontdek hoe de vijand werd tegengewerkt en hoe vroeger het leven was op een kasteel.

6. Ga op ontdekkingsreis in Batavialand

‘Wind in de Zeilen’ is een interactieve activiteit in Batavialand. Gewapend met een kompas en routekaart kunnen jullie de wereld van de zeilende handel ontdekken. Door tijdens de reis vooral veel zelf te doen en te proberen, leren kinderen op een leuke interactieve manier meer over de verschillende aspecten van de handel op zee door de eeuwen heen.

Zo kan men ervaren hoe het voelt om een zeil te hijsen, een schip te laden of hoe een spant in elkaar wordt gezet. Karel de Rat begeleidt de kinderen tijdens hun reis en laat ze de enorme handelsgeest van onder andere de Hanze en de VOC ontdekken.

7. Afrikamuseum – Berg & Dal

Het meest unieke aan het Afrika Museum is het museumpark. Een groene oase, geschikt voor jong en oud, waar je oog in oog komt te staan met diverse Afrikaanse woonerven.

De woonerven geven een beeld van traditionele woonvormen in Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Je komt meer te weten over waarom de huizen zo gebouwd zijn en je krijgt een indruk van hoe het dagelijks leven eruit ziet.

Hiernaast heeft het buitenmuseum ook een winkel, eigen horeca en een speelbos vol mythische Afrikaanse dieren.

Maak je bezoek aan het Afrika Museum compleet met een Wereldse picknickmand. Zoek een lekker plekje in het buitenmuseum en rol het dekentje uit.

8. Kids Cruise – Amsterdam

De “Gezocht: Zoetwaterpiraten” kids cruise is een audioverhaal voor de allerkleinste bezoekers. Dit interactieve verhaal met opdrachtenboekje, potloodjes en echte piratenkijker is inbegrepen bij ieder kinderkaartje.

Tijdens de gewone rondvaart luisteren de kids via het Personal Audio Systeem naar hun eigen audio verhaal (beschikbaar in Nederlands & Engels) waarin onze vrienden Harold de huiskat en Sjonnie de Amsterdamse muis ze mee nemen op een avontuur door de grachten.

Wist je dat je via de NS ook veel leuke treinreis deals kan krijgen? Dan krijg je korting op zowel je kaartje als het uitje zelf!

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.