8X LEUKE UITJES IN NEDERLAND MET KIDS VOOR TIJDENS DE HERFSTVAKANTIE

8X LEUKE UITJES IN NEDERLAND MET KIDS

Zin om deze herfstvakantie iets leuks te doen met de kinderen? Stap in de trein en ga op pad samen, Voor kinderen is een treinreis al een uitje opzich! Wij hebben de leukste uitjes door heel Nederland op een rij gezet.

1. Spoorwegmuseum Utrecht

Als we met de trein gaan, dan maar meteen ook naar het Spoorwegmuseum! Daar vind je voor kinderen nu Techlab XL.

Hoe komt een trein in beweging? Hoe sterk is stoom eigenlijk? Waarom zijn de wielen van een stoomlocomotief zo groot? Het Spoorwegmuseum is omgetoverd tot een heus laboratorium tijdens Techlab XL waar je zelf proefjes en testen kan doen rondom de thema’s stoom, stroom, weerstand en wielen.

2. Dinoland Zwolle

Vanaf Arnhem rijd je in ongeveer een half uur naar Dinoland Zwolle. De droom van onze oudste zoon kwam uit, een dagje naar Dinoland! Het park is super! Je kunt er van alles leren over dino’s. In het park is veel zelf te ontdekken. Kinderen kunnen bijvoorbeeld dino botten opgraven, door een virtual reality bril een opgraving ‘bijwonen’ of een 3d dino maken.

Ook zijn er zowel binnen als buiten speelmogelijkheden. De lasergame-strijd tussen de dino’s was voor onze zoon één van de hoogtepunten van de dag.

3. Beekse Bergen

Ontdek de prachtige natuur van Safaripark Beekse Bergen in Brabant. Samen er écht even tussenuit. Ga op safari door de natuur en kom oog in oog te staan met wilde dieren.

Mis niets van Safaripark Beekse Bergen en ontdek het park vanaf het water. Stap aan boord van safariboot Livingstone of Stanley en bewonder de schoonheid van de natuur. Samen genieten van een onvergetelijke reis!

4. Boskabouterpad – Amsterdamse Bos

Het Boskabouterpad in het Amsterdamse Bos is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Je kunt het op eigen gelegenheid lopen en wanneer je maar wilt. Begin en einde zijn bij De Boswinkel. Daar kun je de Boskabouteropdrachten kopen voor € 1,50.

Ook is er een Boskaboutertasje (incl. kaboutermuts, loeppotje en opdrachten) te koop voor € 7,50 per tas. Elk seizoen zijn er andere Boskabouteropdrachten. Het is in de herfst natuurlijk extra leuk met al die mooie blaadjes. Kabouterpaden kun je overigens door heel Nederland vinden.

5. Muiderslot – Muiden

Onder de rook van Amsterdam ligt al ruim 700 jaar het stoere Muiderslot, omringd door water en kasteeltuinen. Het is een van de oudste én best bewaarde kastelen van Nederland. Gebouwd met één doel: de verdediging. Het kasteel uit 1285 en kent een lange en roerige geschiedenis. Dwaal rond en ontdek hoe de vijand werd tegengewerkt en hoe vroeger het leven was op een kasteel.

6.CINEKIDFESTIVAL

Naast de 10 festivallocaties in Nederland is Cinekid voor het eerst ook thuis te beleven. Kinderen hoeven, zelfs als er geen festivallocatie is in de buurt, niets te missen van het festival. Op Cinekid Play volgen kinderen hun eigen verbeelding en interesses door planeten te ontdekken met aansprekende thema’s, in plaats van een algoritme. Er is oneindig veel nieuws te ontdekken.


Het online festivalhart van Cinekid, Cinekid Play, is een universum waar kinderen hun eigen astronautje kunnen customizen. Hiermee ze kunnen ronddwalen om zo’n 30 planeten te ontdekken waar allemaal films, games, tutorials te zien en doen zijn. Waar Zoodiak staat voor alles met dieren en films te maken heeft, draait planeet DocHok over waargebeurde verhalen met serieuze onderwerpen die niet worden geschuwd.

Er valt op Schuddebuikje genoeg te lachen met de meest grappige films, Acneet behandelt films over tienerjaren terwijl op Nostalgalactus klassieke films te ervaren zijn die opa en oma nog keken. Een extra planeet tijdens Cinekid Festival is de Livestream-planeet waar je vanuit huis live een film en leuke extra’s zoals een Q & A, kookworkshop en andere bijzondere randprogrammering kunt bijwonen. Er is voor elk kind wat wils op Cinekid Play.  

7. Afrikamuseum – Berg & Dal

Het meest unieke aan het Afrika Museum is het museumpark. Een groene oase, geschikt voor jong en oud, waar je oog in oog komt te staan met diverse Afrikaanse woonerven.

De woonerven geven een beeld van traditionele woonvormen in Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Je komt meer te weten over waarom de huizen zo gebouwd zijn en je krijgt een indruk van hoe het dagelijks leven eruit ziet.

Hiernaast heeft het buitenmuseum ook een winkel, eigen horeca en een speelbos vol mythische Afrikaanse dieren.

Maak je bezoek aan het Afrika Museum compleet met een Wereldse picknickmand. Zoek een lekker plekje in het buitenmuseum en rol het dekentje uit.

8. Kids Cruise – Amsterdam

De “Gezocht: Zoetwaterpiraten” kids cruise is een audioverhaal voor de allerkleinste bezoekers. Dit interactieve verhaal met opdrachtenboekje, potloodjes en echte piratenkijker is inbegrepen bij ieder kinderkaartje.

Tijdens de gewone rondvaart luisteren de kids via het Personal Audio Systeem naar hun eigen audio verhaal (beschikbaar in Nederlands & Engels) waarin onze vrienden Harold de huiskat en Sjonnie de Amsterdamse muis ze mee nemen op een avontuur door de grachten.

Wist je dat je via de NS ook veel leuke treinreis deals kan krijgen? Dan krijg je korting op zowel je kaartje als het uitje zelf!

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.