5 x BUDGETPROOF HERFSTUITJES MET KINDEREN

budgetproof-herfstuitjes

vliegeren-1

Wat doe je met kleine kindertjes in de herfst? Al scrollende door mijn foto’s van vorig jaar viel me op dat daar best wat leuke low budget uitjes tussen zaten. Ik deel ze, ter inspiratie, graag met jou!

#1 Vliegeren

We kochten ’s avonds laat online een vlieger van tien euro. Deze werd de volgende dag bezorgd waardoor we later op die dag met de vlieger op pad konden. Eigenlijk was de aankoop al geslaagd toen we allemaal in mijn kleine autootje zaten. Met de kinderwagen in de kofferbak en twee kinderen in autostoeltjes op de achterbank zat de auto behoorlijk vol en zat er niets anders op voor mijn vriend om de toch wel flinke vlieger in zijn handen / op zijn schoot te houden.

Dat zag er super schattig uit. Alsof hij degene was die niet kon wachten om te gaan vliegeren, terwijl hij eigenlijk enige twijfels had bij het hele plan. Twijfels die op het strand overigens snel waren vervlogen! Want de vlieger was niet alleen groot, maar had ook een lang touw en kon dus erg hoog. En dat vinden mannen, ongeacht hoe oud ze zijn, toch wel stoer!

Onze baby-boy zat lekker beschut in zijn Maxi-Cosi op het verder rustige strand. Onze dochter rende lachend en gierend rondjes om haar vliegerende ouders heen. Af en toe mocht zij het touwtje vasthouden. Dat vond ze dan toch reuze spannend en interessant. Trots en giebelend stond ze daar met een slap touwtje in haar hand, omdat papa of mama het touw een stukje verder écht vasthielden.

#2 Wandelen in de regen

Ja echt! Mijn dochter kan je meenemen naar Euro Disney of je wandelt om het huis heen als het regent; ze vindt het ongeveer even leuk! Wat is dan leuk? Nou; in de plassen stampen, zelf de paraplu vasthouden, rennen terwijl je een paraplu vasthoudt, stampen in een plas terwijl je een paraplu vasthoudt, samen schuilen onder de paraplu, stokjes uit de plassen vissen en aan chagrijnige mensen (omdat ze in de regen de hond moeten uitlaten) vertellen dat je in plassen stampt en zelf je paraplu mag vasthouden.

Wel even oppassen bij harde wind. Wat heel logisch is. Maar wilde het toch even noemen.. Het is natuurlijk vervelend als je eigen paraplu uit zijn modelletje waait, maar als de Frozen paraplu weg- of kapot waait, dan is dat natuurlijk dra-ma-tisch! Oh! En even regenlaarzen aan ofcourse!

#3 Tuincentrum

Vorig jaar was het erg leuk om met mijn dochter de kerstshow van Intratuin (tuincentrum) te bezoeken. Mijn dochter vond de lichtjes, poppetjes en kerstbomen echt prachtig en zei fluisterend en bijna eerbiedig “écht heel mooi, mama”. Het viel mij op dat soms heel onbenullige dingen de aandacht van mijn dochter trokken. Zo was ze niet weg te slaan bij een klein kerstmannetje, terwijl er om haar heen veel spectaculairdere dingen gaande waren.

Onze kleine baby-boy had een wit berenpakje aan en ging soms op in het winterse decor, maar we mochten hem gelukkig zonder problemen weer mee naar huis nemen. Het is een aanrader om met een (uitgeruste) peuter naar een “kerstshow” in bijvoorbeeld een tuincentrum te gaan. Wel veel geduld meenemen, de tijd nemen, een appeltaartje eten en niet te veel shoppen (anders past dit uitje niet meer in dit lijstje).

#4 De kinderboerderij

Bij ons in de buurt is de kinderboerderij met kleintjes altijd een goed idee. Oké, als het écht giet, dan wordt het wel een wat trieste aangelegenheid. Maar bij wisselvallig weer kan het prima en is even schuilen voor wat regen in een stal juist heel gezellig. Daarnaast vindt mijn dochter ook de regenplassen op de kinderboerderij bijzonder leuk..

#5 Naar het bos

Tja, in de herfst moet je natuurlijk even naar een bos. Of naar een plek met in ieder geval een paar bomen. Lekker tegen de blaadjes schoppen, de mooiste uitkiezen en mee naar huis nemen en leren of kleuren, eikels (“mama, overal eilanden!!”), kastanjes (“huh, egel?”) en dennenappels.

Wij maakten een wandeling in een bos met Schotse Hooglanders, wat het nog spannender maakte omdat er af en toe wat geloei uit de bosjes kwam. Wij kiezen er nu graag voor om niet te ver te wandelen en onze dochter op haar gemakje alles te laten bekijken en doen. We zijn dan vaak best wel even op pad, maar hebben uiteindelijk niet echt veel meters gemaakt.

Met een peutertje hoeft het dus echt niet ingewikkeld of duur te zijn om het gezellig te hebben! Fijne herfst verder!

TIP:

Het Boskabouterpad in het Amsterdamse Bos is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Je kunt het op eigen gelegenheid lopen en wanneer je maar wilt. Begin en einde zijn bij De Boswinkel. Daar kun je de Boskabouteropdrachten kopen voor € 1.50. Elk seizoen zijn er andere Boskabouteropdrachten. Het is in de herfst natuurlijk extra leuk met al die mooie blaadjes. Kabouterpaden kun je overigens door heel Nederland vinden.

BLOG BY SERENA VAN IJSSELMUIDE

LEES OOK: 3X LEUKE HERFSTVAKANTIE TIPS OM MET KINDEREN TE DOEN IN DE BUURT VAN ROTTERDAM

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.