7X MOOIE REGENLAARZEN VOOR KINDEREN VOOR RAINY DAYS

mooie merken voor regenlaarzen voor kinderen

Het is weer regenlaarzen seizoen…Want herfst. Opzich vind ik het best een prima jaargetijde. De natuur is een oase van mooie kleuren en als het zonnig en droog is ben ik graag alleen maar buiten te vinden.

Helaas zijn het aantal zonnige droge herfstdagen in Nederland op 1 hand te tellen en komen wij met zijn allen geregeld zeiknat thuis na het doen van een boodschap, een schoolrun of het uitlaten van de hond die wel dol is op dikke regendruppels.

Die hond is overigens niet de enige die dol is op regen. Hier thuis lopen er nog twee rond die het heerlijk vinden. Geen plas wordt overgeslagen en hoe natter je schoenen hoe beter.

Maar hoe vervelend is het om de hele dag op natte sokken en schoenen rond te lopen? Dat weet ik zelfs nog wel van vroeger en daarom kroop ik van de week ’s avonds achter mijn laptopje op zoek naar mooie regenlaarzen.

1. AIGLE

Die zoektocht was niet heel gemakkelijk, want wat zijn er een hoop toffe kinderlaarzen te koop. Al sinds ze kunnen lopen dragen ze hier regenlaarzen van het Franse merk ‘Aigle’. Zie de afbeelding bovenaan de ze blog. Die heb je in heel veel kleuren, maar ik kies eigenlijk altijd voor de donkerblauwe of zwarte met een wit streepje.

Het handige van dit merk is dat ze deze laarzen ook verkopen met bont aan de binnenkant (soort schapenvacht) wat zorgt voor heerlijke warme pootjes. De collectie is heel uitgebreid en ook deze winter zitten alle mooie klassiekers er weer tussen (maar ook met hele leuke printjes o.a. te koop bij Smallable).

Maar goed, wat ik mooi vind, vinden mijn twee kinderen vaak oerlelijk. Als het aan hen ligt stampen ze lekker door de plassen op Cars en Elsa laarzen, maar ook hier geldt de afspraak dat Cars en Elsa veel mooier zijn op ondergoed en pyama’s. Ik liet de Aigle laarzen dus nog voor wat ze waren en ging nog even verder met mijn zoektocht.

LEES OOK: SINGING IN THE RAIN MET DEZE COOLE BOXBO REGENLAARZEN

2. HEMA

Om die reden ging ik dus ook maar eens kijken op de site van de Hema en daar zag ik dus ook hele leuke laarzen. In geel en zwart met witte neuzen. Ook gemakkelijk aan te trekken omdat er aan de achterkant een soort koortjes/lipjes zitten.

Voor 20 euro kom je hier goed mee weg (voor de kleintjes 17,50 euro). Enige nadeel vind ik dat ze laag zijn. Een beetje grote sprong maakt alsnog je sokken helemaal nat.


3. HUNTER

Om die reden checkte ik ook nog even het Britse merk Hunter (dat zijn die laarzen die Kate Moss ooit droeg op een festival om daarmee in de plassen te stampen). Die laarzen (of ook wel ‘Wellies’ genoemd) zijn lekker hoog en ik blijf ze cool vinden.

Ik ben normaal nooit zo’n fan van grote merkafbeeldingen op kleding, maar bij deze laarzen vind ik dat eigenlijk wel tof. Nadeel is wel dat deze laarzen niet overal te krijgen zijn, dus als je maat er niet tussen zit moet je iets langer zoeken.

Hunter regenlaarzen vind je HIER. 

4. BERGSTEIN

Nou, zoals je leest was mijn zoektocht al even gaande en was het inmiddels alweer gaan regenen (dat getik op de ramen vind ik overigens wel fijn tijdens de herfst). Ik ging nog even door en belandde uiteindelijk bij Bergstein.

Volgens mij is dat merk ook wel het meest populaire regenlaarsmerk in Nederland. Is ook niet gek, want het zijn ook gewoon hele leuke vrolijke laarsjes. Het aanbod is zo groot waardoor er voor iedere kleine wel een leuke kleur tussen zit.

5. GRAY LABEL

En zo kwam ik bij Gray Label terecht die in samenwerking met Novesta (check dat merk!) een hele gave schoenencollectie heeft ontworpen, waaronder ook regenlaarzen en die zijn echt te gek.

Mooie warme kleuren die je outfit van je mini helemaal afmaken (denk aan mosterdgeel, mosgroen en nearly black). Ik zou ze zelf wel willen hebben. Prijs: 49 euro. Niet heel goedkoop. Zeker niet als je meteen 2 paar moet aanschaffen.

6. BOBO CHOSES

7. SOFT GALLERY

Zoals altijd vond ik het weer heel moeilijk een keuze te maken en liet ik al mijn winkelmandjes vol en sloot ik mijn computer af. Ik hoop gewoon op mooier en droog weer, maar dat is hier in ons landje natuurlijk een illusie. Ik weet in ieder geval dat het aanbod groot en heel leuk is, dus dat gaat wel goed komen met die laarzen deze herfst.

BLOG BY ANNE @bobbiandkate

Anne (39) woont samen met haar gezin in Naarden. Zij hebben een drieling (Micky, Alexander* en Bastiaan) en een labrador (Job). 
“De afgelopen jaren is er een hoop gebeurd. Na 15 jaar werd Amsterdam ingeruild voor het Gooi en zegde ik mijn baan op. Ik heb 10 jaar met heel veel liefde gewerkt als strafrecht redacteur bij een juridische uitgeverij, maar het werd tijd voor iets anders, namelijk het op de kaart zetten van mijn eigen kinderkleding label: Bobbi and Kate. Al jaren droomde ik hiervan, maar elke keer was er wel weer een andere reden om het niet te doen. Tot het moment dat ik zelf moeder werd en je tot het besef komt dat het najagen van dromen misschien wel veel belangrijker is dan een drukke kantoorbaan. Nu ben ik al een paar jaar fulltime bezig met Bobbi and Kate en ik heb tot op de dag van vandaag geen minuut spijt gehad. Er komen zoveel leuke dingen bij kijken. Zo ook deze blog voor CITYMOM waarin ik voornamelijk zal schrijven over mooie (duurzame) kinderkledingmerken en eigenlijk alles wat cool is voor onze kleine vrienden.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.