7 X FAVORIETE UTRECHTSE HOTSPOTS MET KIDS

7 X Utrechtse hotspots Geertjeshoeve Rhijnauwen

Utrecht, stads maar nuchter. Ons thuis. We reizen graag de wereld over maar thuiskomen is Utrecht. Met Phileine van vier en Olivia van één jaar oud ontdekken we steeds weer nieuwe plekjes. Onze Utrechtse favorieten op een rijtje! 

1.Theehuis Rhijnauwen

Met stip op 1. staat Theehuis Rhijnauwen, niet 100% Utrecht maar zeker zo leuk. Al jaren komen we er, eerst zonder kids om te genieten van het terras, het uitzicht en nu met de meiden. Zowel in de winter als de zomer een fijne plek.

Behalve de lekkerste pannenkoeken hebben ze er ook biologische, fairtrade broodjes, wraps, soepjes, Tony choco en Ben & Jerry ijs. Het theehuis heeft binnen een speelhoek en een ruime verschoonruimte. In de zomer is er een heerlijk (gedeeltelijk rookvrij) terras aan het water. Olivia vermaakt zich met een lading kiezels in en uit een emmertje halen of bekijkt de ezels Carlos en Isabella, Phileine leeft zich uit in de ruime speeltuin. theehuisrhijnauwen.nl

Het landgoed Rhijnauwen is ook een prachtige plek om met de kinderen een (korte) wandeling te maken. Fruitbomen, koeien, slootjes en weilanden je vindt het er allemaal.

Op het naast gelegen Amelisweerd ligt pluktuin Amelis. Phileine vindt het geweldig om zelf een boeketje bloemen uit te zoeken. Naast de bloemen kan je er ook honing en andere producten van de tuinderij kopen.

Op zondag staat bij het veldje tegenover het Theehuis, de ijs-oldtimer van iksmeltvoorjou. Heerlijk ambachtelijk Italiaans ijs. De kindjes krijgen er een snoephartje! Ook vind je iksmeltvoorjou op de Maartensbrug bij de dom in de stad.

Koningslaan 9a | amelishof.nl

2. Castellum Hoge Woerd 

Dit Romeins fort heeft een dierenweide, stadstuin en archeologische vondsten die je kunt bewonderen en ook een natuurlijke speeltuin ‘speeldernis’. Lekker modder maken en bouwen met takken en bladeren!

Hoge Woerdplein 1 | castellumhogewoerd.nl

Een leuke stop als je hier geweest bent is Boer Goes. Een plattelandswinkel waar je fruit en groente kunt kopen.

Groenedijk 8 | plattelandswinkelgoes.nl

3. Maximapark

Het hele Maximapark is een speeltuin op zich maar de Bosspeeltuin is altijd een succes. In de zomer met de fonteintjes en de waterpomp, in de winter heerlijk klimmen en klauteren en daarna warme chocolademelk in het naastgelegen restaurant Anafora.

Het restaurant grenst aan de ingang van de speeltuin, je kunt als je met grotere kinderen gaat zelf op het terras ploffen en de ingang van de speeltuin in de gaten houden. Maar iets bestellen in het restaurant en meenemen naar de speeltuin kan ook prima. Ze hebben er heerlijke tosti’s. Vergeet in de zomer geen badkleding, handdoeken, schepjes en emmertjes.

4. GeertjesHoeve

Een biologische boerderij met geitjes, varkens en een kaasmakerij. Je kan de geitjes een flesje melk geven, maar er zijn ook konijnen, varkens en soms biggetjes. Phileine vindt het ritje op een van de pony’s een feest. Op het erf zijn er diverse tractors of fietsjes, leef je uit in de hooischuur of ga warme geiten chocolademelk drinken in het restaurant. In de vakanties zijn er vaak extra activiteiten. De toegang is gratis, extra activiteiten vaak een klein bedrag.

geertjeshoeve.nl 

5. Het natte laand

Het natte laand ligt naast de Geertjeshoeve. Er is een pontje en een zonnewijzer. Je kunt er lekker met je blote voeten in het gras of met de polsstok over het water springen. Vanuit Haarzuilens kan je er een OERRR wandeling naar toe maken, maar vanuit de parkeerplaats bij de Geertjeshoeve loop je er ook zo naar toe.

6.Little Wannahaves

Onze favoriete cadeautjes en ‘hebbeding’ winkel in de stad en ook online. Altijd wel iets kleins te vinden voor een kinderverjaardag. Ze verkopen er Grimms toys, geweldige glitter tattoos, nachtlampjes, Saltwater sandalen en nog veel meer.

Zakkendragerssteeg 8 | littlewannahaves.nl

7. Restaurant Popocatepetl

Het traditionele Mexicaanse restaurant Popocatepetl, al 35 jaar een begrip in Nederland met vele vaste gasten, vond dat het tijd werd voor verandering. Het authentieke sfeertje in het restaurant maakt plaats voor een eigentijdse look met Latin invloeden.  Voor de kids is er een speciaal Mexicaans kindermenu met heerlijke gerechtjes zoals Nachos, Soft Taco en Enchilladas waarbij er gekozen kan worden tussen kip, gehakt of vegetarisch.

Nobelstraat 163 | popo.nl

LEES OOK: 10X KINDVRIENDELIJKE PLEKKEN MET WATER IN EN RONDOM UTRECHT

BLOG BY JASMIJN LINDHOUT  @gewoonjasmijn

ik ben Jasmijn, 36 jaar, moeder van Phileine (4.5) en Olivia (1). Al 18 jaar samen met Eloy en samen proberen we zoveel mogelijk tijd met elkaar (bij voorkeur) op slippers in de zon door te brengen. We werken beiden als freelancer. Ik als communicatie adviseur en hij als financial controller. Maar er is altijd iemand thuis voor de girls. Ons doel is om zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te zijn zodat we meer ruimte hebben om de wereld over te vliegen. We wonen in de mooiste stad van Nederland, in Utrecht. Toen Phil twee was zijn we met zijn drietjes in zes maanden een rondje om de wereld gevlogen. Olivia is in januari voor het eerst de oceaan overgegaan om zes weken te genieten in Amerika. Kortom genoeg te vertellen over reizen met kleine kinderen!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.