DIY; PATCHES OP JE SPIJKERJAS!

Patches op spijkerjas DIY | CITYMOM.nl 3
Patches op spijkerjas DIY | CITYMOM.nl 1 Patches op spijkerjas DIY | CITYMOM.nl 2 Patches op spijkerjas DIY | CITYMOM.nl 4 Patches op spijkerjas DIY | CITYMOM.nl 5 Patches op spijkerjas DIY | CITYMOM.nl 7Patches op spijkerjas DIY | CITYMOM.nl 6

‘Mam ik wil ook een spijkerjas net als jij alleen dan met van die dingen’ Al een tijdje vroeg Phileine om een licht spijkerjasje maar dan met patches erop. Nu vind ik een spijkerjasje altijd een leuke aanwinst in het voorjaar. Combineert bij alles en staat lekker fris en stoer. Dus wij gingen op zoek. Er waren genoeg spijkerjasjes met patches te vinden. Maar geen een die door of Phileine haar criteria of mijn wensenlijstje kwam.

Een spijkerjas is leuk maar moet niet te stug zijn. Ze moet hem makkelijk zelf aan kunnen trekken en er dus ook fijn in kunnen bewegen, een beetje stretch is welkom. Mijn voorkeur heeft dan ook nog een jasje met drukknopen zodat ze hem makkelijk zelf dicht kan doen. Omdat ik het als moeder van twee meiden leuk vind om ze zo nu en dan hetzelfde aan te trekken zocht ik dus eigenlijk ook nog een variant in de maten van beiden meisjes. Phileine vindt vooral de patches erg belangrijk en de kleur, hij moest namelijk op mijn spijkerjas lijken en die is licht van kleur. Na verschillende kant en klare opties gepast te hebben kwamen we tot de conclusie dat we zelf maar aan de slag moesten.

Lang leve internet, bij de H&M kwam ik een stretch spijkerjasje tegen en ook nog licht van kleur. Patches; overal verschijnen ze. Op kleding zoals bomberjacks en spijkerjasjes of broeken en op accessoires zoals tassen, alleen waar koop je ze. Op marktplaats vond ik diverse sites. Maar ook bij de Wibra hebben ze diverse varianten voor minder dan een euro. Phileine wilde heel graag een unicorn en rainbows. Deze kan je vinden via BijKiki.nl. De patch met de namen van de meiden komt van Aliexpress. De levertijd was ongeveer twee weken. Ook vond Phileine nog bijpassende Pins met een Unicorn, rainbow en ster van Meri Meri.

De jasjes heb ik eerst gewassen. Daarna gestreken en vervolgens de patches erop gelegd. Stukje bakpapier ertussen en op de katoenstand ongeveer een minuut aandrukken. Echt heel makkelijk vond ik het niet gaan. Alle patches zijn voor een tweede ronde gegaan en sommige zelfs voor ronde drie. Mochten ze echt niet goed blijven zitten kan je ze even vast stikken met een draadje. Of vastplakken met textiellijm. Maar het resultaat is geweldig. Phileine en Olivia hebben nu hetzelfde jasje en vinden hem prachtig.

 

LEES OOK VAN JASMIJN DE ZEVEN KINDVRIENDELIJKE FAVORIETE HOTSPOTS IN UTRECHT. 

 

BLOG BY JASMIJN LINDHOUT @gewoonjasmijn  

ik ben Jasmijn, 36 jaar, moeder van Phileine (4.5) en Olivia (1). Al 18 jaar samen met Eloy en samen proberen we zoveel mogelijk tijd met elkaar (bij voorkeur) op slippers in de zon door te brengen. We werken beiden als freelancer. Ik als communicatie adviseur en hij als financial controller. Maar er is altijd iemand thuis voor de girls. Ons doel is om zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te zijn zodat we meer ruimte hebben om de wereld over te vliegen. We wonen in de mooiste stad van Nederland, in Utrecht. Toen Phil twee was zijn we met zijn drietjes in zes maanden een rondje om de wereld gevlogen. Olivia is in januari voor het eerst de oceaan overgegaan om zes weken te genieten in Amerika. Kortom genoeg te vertellen over reizen met kleine kinderen!

 

GEEN ARTIKEL MISSEN? Like CITYMOM op Facebook of op Instagram!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.