BLOG LIESBETH; PLASSEN

marysia swim

Onze meiden plassen graag en veel. Dat is soms lastig. Meestal is er wel een oplossing, of een bosje, voor handen. Je moet wat toch? De tijd van zindelijk worden vond ik wel een ding. Heel even maar, precies gezegd 1 uur. Toen ze tweeenhalf waren heb ik 1 keer de luiers afgedaan en 2 potjes neergezet. Binnen zestig minuten hadden ze allebei acht plasjes gedaan. Naast het potje welteverstaan. Acht plasjes dus. Keer twee. Ik was meteen genezen. Heb de luiertjes weer omgedaan en me door niets of niemand laten ompraten (opjagen) om m’n dochters zindelijk te krijgen. Wat een gedoe zeg.

Laatst ook weer. Hadden ze net hun schaatspak aan, schaatsen om de voeten en veters gestrikt, moest er eentje plassen. Zucht. Oke tuurlijk. Dus gingen de schaatsen weer uit, laarzen aan en liep ze met papa mee naar een bosje. Kwam de ene terug, moest de ander ook.

Sinds kort zitten de dames op zwemles. Dus werden er nieuwe badpakken aangeschaft. Op het droge waren de badpakken supertof. Ik moest even wennen, ik ben namelijk fan van peuter- en kleutermeiden in alleen een zwembroekje. Waarom zo’n bovenstukje? Dat zit toch helemaal niet lekker? Schuift alle kanten op en bedekt ongeveer alles behalve wat het hoort te bedekken. Maar goed. De zwemles. Die werd twee keer onderbroken in verband met een plaspauze. Twee beteuterde gezichtjes na afloop van de les want “zwemles is zoooo leuk alleen het plassen lukt niet want het badpak zit strak en krijg ik niet goed omhoog”. Ik zag mijn kans schoon om alleen het zwembroekje aan te smeren. Dat vond 1 dochter een goed idee, de ander had een creatieve oplossing bedacht.

Daar kwam ik de volgende les achter. Ik liep met Noortje mee naar de wc en wat deed ze? Ze ging op de bril zitten. Badpak gewoon aan. Ze plaste. Keek me triomfantelijk aan en met een hupje sprong ze van de wc-bril af en vervolgde haar zwemles.

“Ja dat kan natuurlijk ook” dacht ik bij mezelf…

 

LEES OOK DE VORIGE BLOG VAN LIESBETH; WIE RUIKT HIER ZO LEKKER. 

 

BLOG BY LIESBETH STERRENBURG

Liesbeth is moeder van tweeling Noortje en Annabel en is samen met Mike al bijna 6 jaar de zeer trotse ouders van deze twee meisjes. Zoals ze zelf zegt: “ze zijn heel leuk, onze twins, maar ook zeer vermoeiend, zeer eigenwijs, zeer creatief en ondernemend, vasthoudend en strijdlustig”. Genoeg om over te schrijven dus!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.