BLOG BETTINA: SHOPPEN

Picture credits; www.rongrongdevoe.com

 

Winkelen is zo fijn, nieuwe spullen kopen. Iets zien, beslissen dat je het wilt hebben, het kopen, het hebben. Die nieuwe schoenen naast je bed zetten als je gaat slapen omdat je ze zo mooi vind en er naar wil blijven kijken. Iets voor het eerst aan hebben. Een heerlijk gevoel.
En dan krijg je kinderen.

Sinds ik kinderen heb winkel ik echt bijna noooooooit meer. Als ik dan ga winkelen, kom ik altijd met iets voor hun thuis en niet voor mezelf. Ik heb al veel minder tijd en die besteed ik niet aan een winkelstraat op en neer lopen. Met mijn kinderen winkelen is onbegonnen werk.  Dat doe ik nooit meer. Online shoppen is veel chiller dus in een ‘echte winkel’ zie je mij niet meer.

Online shoppen heeft ook nadelen. Ik ben nog al een ongeduldig type en soms moet je wel 3 tot 5 (Ja H&M Ik heb het over jou) wachten tot je bestelling wordt afgeleverd. Iets terugsturen vind ik zo’n gedoe. Zo’n pakket ligt soms wel een week, of langer (eigenlijk altijd langer..) in de weg in huis. Sommige items moet je ook echt even passen. Zoals een winterjas bijvoorbeeld. Vorige winter had ik echt een nieuwe jas nodig dus ik moest echt de stad in. Omdat vriendlief natuurlijk doordeweeks werkt kon ik alleen op zaterdag.

Mega DRUK!

Ik wist meteen weer waarom ik online winkel. Maar ik had geluk en was in de eerste winkel al geslaagd. Een mooie warme jas, groen, omre hij ging van donker naar wat lichter groen. Ik was toen zwanger toen en m’n buik paste er ook nog in. Een week later zet ik bij de kapper en sloeg de Bazaar open. Een toch wel toonaangevend modeblad. Ik glimlach, mijn nieuwe jas staat erin! WAT? Aanbevolen bij de pagina voor 60+ vrouwen…

Een maand later – met deze gebeurtenis nog vers in mijn geheugen – zie ik een hele oude vrouw met mijn juist gekochte hippe H&M shirt lopen met glitter ananassen erop. Ik weet dat als je iets bij de H&M koopt dat je niet de enige bent.. Maar een vrouw van 60!? In mijn ananassen glitter shirt!?!

Ik stop met kleren kopen heb ik bedacht. Voortaan geef ik mijn geld in een winkel alleen nog maar uit aan make up. Zo geschiedde. Met vriendinnetjes ga ik een weekend naar Berlijn en waar kan je beter cosmetica shizzle kopen dan op Schiphol! Als een kind in een snoepwinkel zo blij loop ik rond. Ik besluit het parfum l’eau d’issey te kopen. Blij show ik mijn nieuwe aankoop bij mijn vriendinnen. “He, dat parfum heeft mijn moeder ook” zegt mijn ene vriendin. Waarop mijn andere vriendin zegt” wat toevallig mijn moeder ook”. WTF!? Zijn de sixties terug van weggeweest of heb ik nu een oude wijven smaak?!

 

Picture credits; www.rongrongdevoe.com

 

 

1 Reactie

  1. Saskia

    Ik herken het verhaal wat ik vooral irritant vind bij H&M is het wisselende kwaliteit. Inmiddels het merk uniqlo ontdekt goede kwaliteit kleding en geen schreeuwende logo’s

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.