WINTER WONDER TOCHT RIJDEN MET WE LOVE OLDTIMERS!

 

 

Of wij een dagje met het gezin wilde rondrijden in een oud iconisch Volkswagenbusje…. Jaaa! Dat is toch wel een puntje op onze bucketlist.

Aangekomen in Hoogblokland bij We Love Oldtimers kregen wij het prachtige busje ‘Minty’ mee voor een dag. En…omdat wij de Winter Wondertocht gingen rijden, inclusief kerstboom op het dak en kerstballen op het dashboard.

Er bestaan verschillende routes die zorgvuldig zijn samengesteld. Van een High Tea route met vriendinnen tot een Pepernotentocht met het gezin. Langs elke route vind je leuke stops van o.a. lokale ondernemers. De routes zijn zo opgezet dat je zelf kan bepalen waar je heen wilt rijden. Creëer dus zelf de leukste route!Bij een hele dag raden ze max. 7 stops aan en bij een halve dag max. 3. En bij elke route staan voldoende stops om uit te kiezen!

We-Love-Oldtimers

De Winter Wondertocht in een oldtimer 

De Winter Wondertocht bestaat uit 20 verschillende stops waarvan de kindvriendelijke stops dik zijn gedrukt, fijn! Dat scheelt weer wat uitpluiswerk. Omdat wij een beetje pech hadden met het weer, hebben wij niet alle stops gemaakt die wij van plan waren.

Bij We Love Oldtimers kregen wij eerst uitleg over hoe het busje werkt. Daarna mochten wij op pad. De kids vonden het superleuk dat er drie mensen voor mochten zitten, wat betekent dat er na elke stop eerlijk gewisseld werd.

Voor vriendlief (die achter het stuur zat) was het ook even uitproberen, geen steurbekrachtiging en zwaarder schakelen.

Wij zijn gestart bij de Kinderboerderij en Natuurcentrum in Gorinchem. Een fijn kort stukje rijden, om even te wennen. Een mooi plekje waar de kids lekker konden spelen en knuffelen met de verschillende dieren.

Vanwege het natte weer zijn wij daarna doorgereden naar forteiland GeoFort. Een super interactief museum waar alles om de aarde draait. Hier waren wij nog nooit geweest, maar was een toptip op de route! Wij zijn lang gebleven. Er is zowel binnen als buiten van alles te doen. Wij zijn in het midden van de aarde geweest, hebben in een doolhof als een zalm de weg naar huis geroken en in een spionnenvliegtuig gezocht naar opvallende zaken.

Tussendoor hebben wij ook nog heerlijk pannenkoeken gegeten in het restaurant Wereldpan. Voor de kids hebben ze een échte Minecraft pannenkoek! Je kunt trouwens het restaurant met buitenspeeltuin ook los bezoeken, zonder entree te betalen voor GeoFort. Dus dat is ook zeker een tip als je daarna weer meteen door wilt naar de volgende stop.

Vanuit hier zijn wij doorgereden naar Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. In de zomer een plekje om lekker te picknicken en voor ons een mooie plek om foto’s te maken op de prachtige Notenlaan.

Als laatste stop gingen wij naar Arkel, wat in december helemaal wordt omgetoverd tot ‘Christmas Village’. Het was al aan het schemeren en overal stonden lichtjes aan, waren tuinen versierd en stond er her en der een kerstman te zwaaien. Sowieso werd er regelmatig gezellig naar ons gezwaaid en gekeken. Je vergeet bijna dat je nu zelf in het prachtige busje rijdt, wat je zelf ook altijd nastaart op straat.

Het was alweer 17.00u en jammer genoeg tijd om het busje weer in te leveren. De tijd vloog voorbij en wat was het gezellig geweest! Tussendoor hebben wij nog een lekkere chocomelstop gedaan met het eten en drinken wat wij in een picknickmand mee hadden gekregen.

Ook een goede tip was om, op de navigatie, de snelwegen te vermeiden. Geloof me…80 rijden op de snelweg is toch niet zo relaxed… En daarnaast zijn alle tussendoorweggetjes tussen de weilanden ook veel gezelliger om te rijden met het busje.

Het was geslaagd en wij gaan het zeker nogmaals overdoen met mooi weer en met een andere route! Bij We Love Oldtimers hebben ze trouwens een grote keuze in verschillende (kleuren) volkswagenbusjes en andere prachtige oldtimers.

Ook zin in een tocht? Check: weloveoldtimers.nl

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH

 

IF YOU LIKE IT! PIN IT!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.