DE EENDRACHT IN BLARICUM; HEERLIJK KINDVRIENDELIJKE PLEK OP 30 MIN. VAN AMSTERDAM

Ja eigenlijk vertellen wij jou altijd waar alle hofspots in THE CITY zitten voor jullie MOMS, maar soms is het heel lekker om de stad even te verlaten (vooral als het warm is). Om dan even buiten de stad af te koelen en daarna natuurlijk heel snel weer terug te gaan. Begrijp me niet verkeerd. Maar een plek waar het een middagje fijn toeven is + je dosis natuur weer even opkrikt, is het nieuwe en kindvriendelijke restaurant de Eendracht in Blaricum. 

Restaurant De Eendracht is al jaren een begrip in Abcoude, Maarssen en Weesp. Daar kan je deze Blaricumse vestiging nu aan toevoegen. Maar eigenlijk was het restaurant zelf ook al een begrip, jaren en jaren (ja zelfs toen ik een klein klein kleutertje was) zat hier restaurant De Tafelberg. 

De heerlijke plek met groot terras en mooi uitzicht is hetzelfde, maar de kaart is wel veranderd. 

De kracht van De Eendracht is volgens eigenaar Lodewijk, dat het een huiskamer voor ieder moment van de dag is, waar je altijd goed en betaalbaar kunt eten. “In feite zijn al onze vestigingen een buurtcafé en ‘top’ restaurant in één.” Dat laatste is niet zomaar een loze kreet, want Lodewijk en consorten trokken Maik Kuijpers, voormalig chef van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle, aan om de menukaart van de Eendracht te perfectioneren.

Family hotspot bij uitstek

Dankzij de vele kindvriendelijke voorzieningen is het ook de ideale plek om je kids mee naartoe te nemen en leent zich uitstekend voor vrije zomermiddagen met familie of vrienden. Je kunt er heerlijk wat eten en drinken op het terras. En blijven hangen tot het diner is geen probleem: het menu is ideaal voor kinderen. Je bestelt een pizza of daghap en iedereen is happy. 

Dat je met kinderen erbij niet altijd zit te wachten op fancy en sjiek, maar wel gewoon goed wil eten, hebben ze bij De Eendracht prima begrepen. Bij De Eendracht Blaricum kun je zelfs genieten van je rosé of witbier, terwijl de kids lekker spelen op de hei, vlak voor het terras terwijl jij ze kan zien. Bij slecht weer zijn er binnen ook genoeg kleurtjes en kleurplaten. En natuurlijk ontbreken de kinderstoelen niet. 

De heide waar De Eendracht aan ligt is een uniek natuurgebied, dat wordt beheerd door het Goois Natuurreservaat. De schaapskooi ligt op loopafstand en de Schotse Hooglanders en schapen lopen los rond op de hei. Te gek voor de kids om dat te zien, want ja, die lopen er in Amsterdam niet rond! 

deeendracht-blaricum.nl

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.