TIPS VOOR FIETSEN MET DE KIDS

Tijdens een fietstochtje met de kids is er veel te beleven en het is uitstekend geschikt om nieuwe dingen te ontdekken met de kinderen. Of je kindje nu zelf fietst of nog in het fietszitje zit, dit zijn de leukste manieren om een tochtje te maken op de fiets.

Tip 1: Kies een korte route uit

Misschien vind je kind het wel hartstikke leuk om te fietsen, maar het is toch wel zo fijn als je kind niet halverwege niet meer door wilt fietsen. Kies daarom altijd korte routes uit die niet te ver fietsen zijn. Eventueel kun je er ook voor zorgen dat je hotel altijd dicht in de buurt is door er een rondje langs te fietsen. Kies je verblijf dus strategisch. Met behulp van Google Maps kun je ook eenvoudig zelf je route samenstellen. Je hebt dan helemaal zelf in de hand.

Tip 2: Zorg voor een goede kinderfiets

Het is belangrijk dat je een goede fiets voor je kind hebt als je een route gaat fietsen. Ze moeten goed op de fiets zitten als ze een wat langere route moeten fietsen. Het is dan belangrijk dat ze goed bij het stuur kunnen en eenvoudig hun voeten op de grond kunnen zetten. De maat fiets die nodig is, bepaal je aan de hand van de lengte van jouw zoon of dochter. Is jouw kindje  bijvoorbeeld 9 jaar oud, maar rond de 122 centimeter lang, dan is een 22 inch kinderfiets een perfecte fiets. 

Tip 3: Kies leuke activiteiten uit

Een fietsroute hou je boeiend door leuke activiteiten onderweg uit te kiezen. Dit hoeft niet zo uitgebreid, zo kun je ervoor kiezen om een leuke picknick te houden, bijvoorbeeld in een park of aan een plaatselijk meertje. Maar kijk ook of er genoeg te beleven is voor de kinderen.

Tip 4: Neem regelmatig pauze

Niet elke stop op je route hoeft een vermoeiende activiteit te zijn. Plan ook pauzes in bij plekken om even te stoppen en een slokje water te nemen. Stop bijvoorbeeld in het dorpscentrum, bij een plaatselijk parkje of midden op de hei. Door even lekker uit te rusten in de schaduw kun je vervolgens weer met frisse moed verder.

Tip 5: Kies een goed fietsslot voor jezelf én je kindje

Tijdens je ritje met je zoon of dochter wil je natuurlijk niet dat de fietsen gestolen worden. Het is daarom belangrijk dat je het eventueel stelen van een fiets zo moeilijk mogelijk maakt. Een standaard slot is meestal niet voldoende. Combineer je fietsslot met een tweede slot zoals een kabel- of kettingslot. 

LEES OOK: BOBBI FIETSEND DOOR DE CITY; WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ HET KOPEN VAN EEN KINDERFIETS

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.