UITTIP; PRINSEN- EN PRINSESSENDAGEN PALEIS HET LOO

PRINSESSENDAGEN PALEIS HET LOO | CITYMOM.nl 1
PRINSESSENDAGEN PALEIS HET LOO | CITYMOM.nl 1
PRINSESSENDAGEN PALEIS HET LOO | CITYMOM.nl 1
PRINSESSENDAGEN PALEIS HET LOO | CITYMOM.nl 1
PRINSESSENDAGEN PALEIS HET LOO | CITYMOM.nl 1

Deze zomer worden er door Paleis Het Loo in totaal tien prinsen- en prinsessendagen georganiseerd. Alle kinderen mogen verkleed naar het paleis komen en in de tuinen en stallen zijn allerlei activiteiten te doen. Ik bezocht samen met mijn vriend en onze kinderen (een jongen van twee en een meisje van vier jaar oud) de eerste sprookjesdag van deze zomer. Hieronder onze ervaringen (we zijn enthousiast!) en alle redenen waarom iedereen deze zomer moet gaan!

Een heel bijzondere plek

Paleis Het Loo is een voormalig koninklijk paleis in Apeldoorn. Het paleis is in verband met een grote verbouwing nog enige tijd gesloten, maar de stallen, de prachtige tuin en de lange laan met hoge bomen vormen een perfect decor voor jongens en meisjes die zich koninklijk willen voelen.

Leuke, bijzondere activiteiten

De kinderen kunnen onder andere boogschieten, een medaille of kroontje knutselen, meedoen aan een stokpaardrace, met een prachtige koets meerijden, de koning en koningin ontmoeten, meezingen en -dansen met een prinses en zich laten schminken of een tatoeage laten zetten.

Onze dochter heeft zeker vaker in de schmink gezeten, maar alle andere activiteiten waren nieuw voor haar. Super leuk! Alle activiteiten zijn bij de entreeprijs inbegrepen, behalve het ritje met de koets. Dat kost 1 euro per persoon.

Ze zetten tatoeages bij kleine kinderen

Onze tweejarige stoere jongen vindt schmink nog helemaal niets en kreeg een plakplaatje op zijn bovenarm. Hij kreeg er zelf niet zo veel van mee en was vooral gericht op het leegslurpen van zijn pakje drinken. Papa, mama en alle vrouwen in de directe omgeving waren des te meer onder de indruk. Zo schattig!

Je eigen prinsessenhart kan worden opgehaald

Tja, op een warme dag in de schaduw van de hoge bomen in een witte koets rondgereden worden… Daar word ik zelf toch ook wel heel blij van! De koetsier wachtte trouwens heel vriendelijk en geduldig zodat de grote prinses (ik dus) nog even met de koets op de foto kon.

Super leuke foto’s

Als je op de prinsen- en prinsessendag bent, dan ben je met een schattig verkleed kind in een prachtige omgeving bijzondere activiteiten aan het doen. Knap als je daar geen heel gave plaatjes gaat schieten! Je gaat vast en zeker met super leuke familiefoto’s weer naar huis.

Het is ook leuk voor stoere jongens

Het stoere paleis, tatoeages, boogschieten, een ontmoeting met de koning… Onze foto’s laten de mogelijkheden voor de prinsessen wellicht wat beter zien, maar ook jongens kunnen hier mooie avonturen beleven.

Voldoende te doen in de omgeving

Mocht het te ver weg zijn voor een dagje, dan kun je je met kinderen gemakkelijk meerdere dagen in Apeldoorn vermaken. Pretpark Julianatoren en de Apenheul vind je er bijvoorbeeld ook.

Kaartjes voor de prins- en prinsessendagen kosten voor kinderen vanaf vier jaar vijf euro. Volwassenen betalen zeven euro.

De Prinsen- & Prinsessendagen zijn op 20, 21, 22, 27, 28, 29 juli

en 3, 4, 5, 10, 11,12, 17, 18, 19 augustus 2021. Tickets zijn nog niet te koop.

LEES OOK VAN SERENA:

Serena van IJselmuide

Het mama-zijn bevalt mij zo goed, dat ik er de hele dag over kan praten. Wat fijn dat ik nu met een goede reden “kinderachtig” kan doen en mij bezig kan houden met hotspots en producten voor kinderen! Waarbij mijn voorkeur uitgaat naar “groene” en eerlijke initiatieven. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik namelijk kritischer gaan kijken naar de manier waarop wij leven. Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en ontdek ik nieuwe dingen via andere CITYMOMs!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.