ONTDEK DE JUNGLE CABANA IN PARK HET HEIJDERBOS VAN CENTER PARCS

Met je kinderen naar een exotisch oord of zelfs naar de jungle? Veel ouders doen het, maar wij zijn (nog) niet zo stoer… Zonder kinderen naar zo’n plek kan ook niet, want ik kan ze niet zo lang missen! Maar, we hadden wel heel veel zin in een jungle-avontuur. Gelukkig heeft Center Parcs daar iets op verzonnen. In park Het Heijderbos bovenin Limburg staat een Jungle Dome met cabana’s om in te overnachten.

Wij boekten een nachtje en zijn enthousiast teruggekomen uit de jungle! Een echte aanrader voor alle volwassenen en kinderen vanaf een jaar of zes die zin hebben in een anders dan anders overnachting zonder Nederland te verlaten.

Wij gingen zelf zonder onze kinderen (die drie en één jaar oud zijn). Een goede beslissing, zo denk ik ook achteraf. Er is geen kindermeubilair, alleen centraal sanitair, riviertjes en hoge ladders, touwbruggen en touwen waar je in kan klimmen. Geen geschikte omgeving voor baby’s, dreumesen, peuters en de meeste kleuters. Wel een zeer geschikte omgeving voor kinderen vanaf een jaar of zes! Wij zagen twee jongens die de tijd van hun leven hadden en de hele avond met hun zaklamp op blote voetjes grootse avonturen aan het beleven waren.

De Jungle Dome sluit van 17:00 tot 10:00 haar deuren voor de reguliere bezoekers. Wij bleven na sluitingstijd met tien andere mensen achter in de koepel vol met tropische planten en dieren. Mensen die we, behalve de twee jonge avonturiers, amper zijn tegengekomen.

Dus stel je voor; je bent ‘alleen’ in een vrij donkere omgeving met jungle-geluiden, vleerhonden en tropische vogels die rondfladderen en touwbruggen. Oké, een pietsje kinderachtig, maar ook ontzettend leuk! En af en toe zelfs heel spannend; ’s nachts naar het toilet met sjezende vleerhonden vlak boven je hoofd..

’s Ochtends hingen de vleerhonden weer rustig op hun plekje en liep ik op mijn gemakje in mijn eentje door de jungle naar de douche. Heerlijk om in de warme omgeving met jungle-geluiden op de achtergrond mijn haren te wassen. En daarna een lekker ontbijtje uit de picknickmand die op ons terrasje voor de cabana was bezorgd.

Wij gaan over een aantal jaar zeker nog eens met onze kleine avonturiers. Ik kan niet wachten om met hun op avontuur te gaan. Wij sliepen er trouwens op een vrijdag. Op een zaterdag kan het volgens onze “ranger” wat drukker zijn.

www.centerparcs.nl

LEES OOK; 

Serena van IJselmuide

Het mama-zijn bevalt mij zo goed, dat ik er de hele dag over kan praten. Wat fijn dat ik nu met een goede reden “kinderachtig” kan doen en mij bezig kan houden met hotspots en producten voor kinderen! Waarbij mijn voorkeur uitgaat naar “groene” en eerlijke initiatieven. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik namelijk kritischer gaan kijken naar de manier waarop wij leven. Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en ontdek ik nieuwe dingen via andere CITYMOMs!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.