PERFECTE WANDELHOTSPOT; POORT VAN HEUSDEN WAT OOIT HET LAND VAN OOIT WAS!

Land van ooit | CITYMOM.nl 2 Land van ooit | CITYMOM.nl 3 Land van ooit | CITYMOM.nl 4 Land van ooit | CITYMOM.nl 5 Land van ooit | CITYMOM.nl 8

Ik ging vroeger erg graag naar het Land van Ooit; het themapak in Brabant dat al weer meer dan tien jaar geleden failliet ging maar nu een perfecte plek is voor een wandeling. 

In het Land van Ooit werkten veel acteurs en dit vond ik super interessant! Ik weet nog goed dat een paar kinderen uit onze klas tijdens een schoolreisje een briefje met een tekst in spiegelbeeld kregen. Zo simpel, maar zo spannend!

Ik heb het briefje nog jarenlang bewaard. Al een hele tijd geleden vernam ik dat het voormalig Land van Ooit tegenwoordig een wandelgebied is en vrij te bezoeken is en dat er op het terrein nog een klein aantal Land van Ooit-dingen staan. Je snapt dat deze activiteit op mijn leuke to do-list kwam te staan. Laatst was het dan eindelijk zo ver!

Met de kinderen vertrokken wij naar het Brabantse wandelgebied dat tegenwoordig Poort van Heusden heet. Voer “Kasteellaan 1, Nieuwkuijk” in als adres op je navigatiesysteem je vindt het gemakkelijk! Als je er bijna bent, geven bordjes daarnaast goed aan waar je kunt parkeren.

Als je vanaf de parkeerplaats je wandeling start, dan kom je vrijwel direct alle Land van Ooit “leftovers” tegen. Door een mooie, lange boog die is begroeid met planten kom je bij het roze kasteel en tegenover het kasteel staan de betoverde mannen van het leger van Napoleon.

Ik vind Poort van Heusden een goed voorbeeld van hoe iets simpels eigenlijk nog het leukst is voor kleine kinderen. Want het stelt niet zo heel veel meer voor (los van dat het een heel mooi natuurgebied is), maar onze dochter van drie jaar oud vond het reuze interessant.

Van wie is dat roze kasteel? En waar is de prinses nu dan? En wie zijn dan die mannetjes? Samen met ons duizend-en-een-vragen meisje gingen we op onderzoek, aten we wat op een picknickkleedje, hielpen we de zaadjes van uitgebloeide paardenbloemen een eindje op weg en maakten we hele toffe foto’s van de kinderen.

Wat ons betreft echt een aanrader!

LEES OOK DE VORIGE BLOG VAN SERENA; DIY yoga met kinderen. 

GEEN ARTIKEL MISSEN? Like CITYMOM op Facebook of op Instagram!

BLOG BY SERENA VAN IJSSELMUIDE

Het mama-zijn bevalt mij zo goed, dat ik er de hele dag over kan praten. Wat fijn dat ik nu met een goede reden “kinderachtig” kan doen en mij bezig kan houden met hotspots en producten voor kinderen! Waarbij mijn voorkeur uitgaat naar “groene” en eerlijke initiatieven.  Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en ontdek ik nieuwe dingen via andere CITYMOMs!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.