DIY YOGA MET KINDEREN

Yoga met kinderen | CITYMOM.nl 4 Yoga met kinderen | CITYMOM.nl 5 Yoga met kinderen | CITYMOM.nl VOOR

Al slenterend door de bibliotheek kom ik Nelson tegen. Nelson is een vijfjarig jongetje dat samen met zijn opa, zus en broer yoga-oefeningen doet. Niet in de bibliotheek natuurlijk, maar in een ontzettend leuk boek! In Nelsons Yogaboek (geschreven door Leen Demeulenaere en Laura van Bouchout) staan 24 yogaspelletjes voor kinderen van ongeveer vier tot en met acht jaar oud.

Het boek staat vol met spannende reisverhaaltjes en vrolijke tekeningen voor de kinderen. Voor de volwassenen staat bij iedere oefening praktische uitleg.

Thuis gaan we met het boek aan de slag en ik kan zeggen dat ik enthousiast ben! Mijn dochter vindt de verhaaltjes erg spannend en ze vindt het heel grappig om met mama gekke houdingen aan te nemen.

Ze heeft de afgelopen weken regelmatig gevraagd of we nog eens een spelletje uit het boek konden doen.

Zelf vind ik het leuk om de oefeningen te doen omdat het anders dan anders is en omdat het bijzonder is om te zien hoe mijn dochter haar best doet en er steeds een beetje beter in wordt.

Ondertussen is het komisch om te zien hoe ze er vaak nog niet zo veel van bakt! Ik krijg een hele dikke glimlach als zij als neerwaartse hond heel lief vraagt of ze het goed doet, terwijl ik toch echt als een tafel sta voor te doen dat dát de bedoeling is!

In de gids met handige tips voorin het boek, die bedoeld is voor ouders, wordt aandacht geschonken aan “navoelen”. Je kunt na de oefeningen vragen wat je kind in zijn lijf voelt.

Daar word ik (als psycholoog) erg blij van! Wat leuk dat hier aandacht aan wordt besteed!

Kortom: DIY Yoga met Nelson en je kind is wat mij betreft echt een aanrader. Even wat anders dan anders en hoe ouder je kind wordt, hoe meer je de aandacht waarschijnlijk kunt leggen op ontspannen en voelen! Oh, en Nelson heeft ook een dansboek en een acrobatenboek.. Dus mochten we yoga onder de knie hebben, dan kunnen we wellicht een nieuwe uitdaging aangaan!

BLOG BY SERENA VAN IJSSELMUIDE @swan_and_stork

Het mama-zijn bevalt mij zo goed, dat ik er de hele dag over kan praten. Wat fijn dat ik nu met een goede reden “kinderachtig” kan doen en mij bezig kan houden met hotspots en producten voor kinderen! Waarbij mijn voorkeur uitgaat naar “groene” en eerlijke initiatieven. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik namelijk kritischer gaan kijken naar de manier waarop wij leven. Vanuit deze bewustwording is zelfs onlangs mijn webshop SwanandStork.nl ontstaan. Een webshop met eerlijke kleding voor iedereen! Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en ontdek ik nieuwe dingen via andere CITYMOMs!

1 Reactie

  1. Sabrina

    ziet er leuk uit maar weet niet of ik de geschikte coach ben 🙂

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.