ZO VIER JE DE FEESTDAGEN MET EEN BABY

Tips om je vlotjes door de feestdagen te loodsen

Party Time! Met Kerstmis en oudjaar op de loer begin je je al af te vragen hoe je deze periode met je baby heel gaat doorkomen. Je familie en vrienden willen jou en je kleintje bedelven met cadeaus en je overal uitnodigen, maar dat vergt heel wat energie. Je wil je kind niet uit zijn of haar slaapritme halen en zelf ben je waarschijnlijk ook nog regelmatig moe. 

Producent van babyproducten Ergobaby heeft enkele belangrijke tips die je kunnen helpen om deze periode vlot door te komen. Meer specifiek hoe je toch kan genieten van een gezellig diner én je baby erbij kan hebben. 

Thuisdiner 

Plan je het kerstdiner bij je thuis, dan heb je het voordeel dat je je niet hoeft te verplaatsen. Dat bespaart je heel wat inpakwerk. Wat dan wel op je bordje komt, is het eten. Hoewel je pap en groetenpotjes a volonté hebt staan, wil je op speciale gelegenheden wel wat meer uit de kan halen. Weet dat deze avond vooral draait om gezelligheid en dat niemand van kersverse ouders een stijlvol driegangendiner verwacht. Je kan zelfs een maaltijd bereiden met jouw baby veilig in de draagzak, wat de taak makkelijker maakt. ​ 

Als het idee van koken voor een grote groep met een baby in de buurt je al rillingen bezorgt, denk dan aan een traiteur of een afhaalmaaltijd. Een ander leuk idee is om iedereen een eigen gerecht te laten maken en meenemen. Zo hoeven jullie misschien enkel te zorgen voor het dessert! 

Spreek ook niet te laat af. Een avond met hapjes en drankjes loopt al gauw uit. Wees ook eerlijk als je ‘s avonds je moe bent en je graag hebt dat je bezoek vertrekt, ze begrijpen dat. Plan een kerstlunch in plaats van een diner! Dat kan beter passen bij het ritme van je baby en dat van jou. 

Bij familie of vrienden 

Gezellig met de voetjes onder tafel schuiven is altijd fijn. Een babytje hebben dat nog veel slaap, eten en aandacht nodig heeft, maakt het uitdagender. Lijst op voorhand op wat je zeker moet meenemen. Ook de  bouncer moet mee op dit lijstje. Je baby kan zich dan veilig amuseren met zijn eigen schommelbewegingen terwijl jij gezellig met je naasten kan praten. Wordt je kind moe? Dan kan je het reisbedje zetten in een slaapkamer met een babyfoon, ongeveer zoals thuis. Op die manier kan je wat langer blijven als je nog niet naar huis wil! 

Kerst op locatie 

Liever niet bij iemand thuis? Zoek dan voor je diner met je familie of vrienden dan een kindvriendelijke horecazaak. Een restaurant met een speelhoek en een aangepast kindermenu is ideaal om een stressvrij moment te beleven. Ook kan je je baby meenemen in de wandelwagen waar hij of zij dankzij de vlakke rugleuning een dutje kan doen.

Fijne feestdagen! 

Zo zie je maar, je hoeft je geen zorgen te maken om de feestdagen door te komen. Geniet van het samen zijn, het lekkere eten en de cadeautjes!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.