WAAROM JE VOOR EEN DONZEN DEKBED MOET KIEZEN (OOK VOOR JE KIDS!)

Behang-Arte Alps

Is de tijd aangebroken voor een nieuw dekbed? Dan is het je vast niet ontgaan dat je enorm veel keuze hebt uit verschillende materialen. Elk materiaal heeft zo haar eigen voor- en nadelen. In dit artikelen vertellen wij je waarom je voortaan voor een donzen dekbed moet kiezen, en dus ook voor je kids!

Perfect voor elke temperatuur

Een donzen dekbed is niet aan een bepaald seizoen gebonden. De donsvulling in het dekbed reguleert warmte en vocht goed. Daarom is het de perfecte keuze voor warme zomermaanden, maar ook voor frisse winterse nachten. Ideaal!

Hierdoor is het ook een handige uitkomst als jij en je partners beide van een ander slaapklimaat houden. Ben jij een koukleum en heeft je partner het juist altijd warm? Daar is een donzen dekbed, de redder in nood. 

Weinig onderhoud 

Wie houdt er nu niet van een fris en schoon bed? Omdat je een dekbed iedere dag gebruikt is het wel zo hygiënisch deze eens in de zoveel tijd te wassen. Gelukkig kan een donzen dekbed, in vergelijking met andere materialen, gewoon in de wasmachine. Scheelt je niet alleen tijd, maar ook geld.

Tip: zoek online naar tips voor het reinigen van je dekbed of volg de wasvoorschriften op het label. Wist je dat je een dekbed van dons trouwens maar één keer in de vijf jaar hoeft te wassen. Schud het dekbed wel een aantal keer per week goed uit en laat het buiten luchten. Zo blijft je dekbed lekker fris en heb je er zo lang mogelijk plezier van.

Licht van gewicht

Dons is één van de lichtste materialen. Dat maakt het de perfecte vulling voor dekbedden of slaapzakken. Ze zeggen wel eens: een dekbed van dons is zo licht als een veertje. Daarom is het heerlijk om onder zo’n dekbed te slapen. Je voelt haast niet dat er iets over je heen ligt, maar het houdt je wel lekker warm. Daarbij is het ook nog eens lekker zacht op de huid. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch?

Gaat je kind uit logeren, dan is het dekbed makkelijk op te vouwen en dus licht op mee te nemen!

Een goed dekbed draagt bij aan een goede nachtrust. Maar er zijn ook nog andere dingen die je in de slaapkamer van je kind kan veranderen om er een gezellig plekje van te maken. Wat dacht je van wanddecoratie? Het zijn vaak de kleine veranderingen die een grote impact kunnen hebben op hoe je kind zich voelt in de slaapkamer. 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.