INDOOR OVERNACHTEN IN EEN VINTAGE CARAVAN OF STRANDHUISJE IN AMSTERDAM

Amsterdam-Oost is een origineel campingconcept rijker: Outside Inn

Onder de naam Outside Inn realiseerde Willem Megens in een leegstaand bedrijfspand in Amsterdam een heuse camping met een keur aan volledige gerenoveerde vintage caravans met nieuw ingebouwde bedden en super-de-luxe matrassen. 

Behalve caravans staan er ook vijf strakke en in moderne kleuren geverfde strandhuisjes met strandzand voor de deur. Inspiratie voor de strandhuisjes haalde Megens uit Willemstad op Curaçao, de vrijstaande cabanas hebben dezelfde pastelachtige kleuren. Via een houten vlonder over strandzand loop je naar de voordeur, tevens heeft ieder huisje een eigen zitje.

Hier hoef je niet met een wc rol onder de arm in de regen naar een smoezelige sanitaire ruimte te lopen, maar krijg je een gloednieuwe en ultramoderne douche- en toiletruimte. 

Om het campingeffect te versterken is de gehele ruimte voorzien van kunstgras en heeft iedere accommodatie voor de deur een eigen zitje. 

Om de hoek ligt metrostation Van der Made weg die je in 10 tot 15 minuten naar de Nieuwmarkt en het Centraal Station brengt. 

1000 m² indoor camping

De industriële vormgeving in het oude bedrijfspand met een oppervlakte van 1000 m² is grotendeels intact gehouden. Zo zijn de betonnen kolommen en het dak met lichtkoepels behouden. 

Als eyecatcher is boven de ingang op het dak een oude hippie caravan geplaatst en tevens een nieuwe luchtverversingsinstallatie om een fris, veilig en gezond binnenklimaat te waarborgen.

Vintage caravan, nieuw bed

Wie de strak ingerichte caravans nu ziet, zal zich niet realiseren dat het merendeel stokoude en zeer vervallen modellen waren die Megens eigenhandig van binnen volledig gestript en weer ingericht heeft.

Faciliteiten

Gratis wifi is beschikbaar en in iedere accommodatie zijn stopcontacten aanwezig. Gasten kunnen desgewenst waardevolle spullen opslaan in een eigen kluisje. 

Een aparte ruimte in de kelder is omgetoverd tot een relaxruimte met comfortabele fauteuils, boekenkast, een koelkast met fris en een biertap. Of je drinkt daar je eigen meegebrachte dranken. 

Tevens kun je fietsen – waaronder elektrische – huren om de binnenstad te verkennen of juist de omliggende weilanden. 

Outside Inn heeft verschillende fietsroutes beschikbaar en informatie over bezienswaardigheden in Amsterdam. 

Gasten kunnen eveneens kiezen uit 3 ontbijtopties, kosten bedragen 9,50 euro pp. Prettig nieuws voor wie met eigen auto arriveert: parkeren voor de deur is in het weekend en door de week na 18.00 uur gratis.

Outside Inn is gevestigd in de Ellermanstraat 31 in Amsterdam. Prijs vanaf 79,- euro per nacht, de camping is het hele jaar geopend. Nadere info en reserveringen via www.outsideinn.nl

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.