PILLOWS GRAND BOUTIQUE HOTEL MAURITS AT THE PARK, OPEN IN AMSTERDAM

 

Living Pillows Maurits at the Park

Pillows Hotel Amsterdam

Woon je in Amsterdam, dan kan je je hart ophalen aan deze geweldige nieuwe veelzijdige hotspot aan het Oosterpark. Dit vijfsterren hotel is heerlijk om te logeren, maar ook als Amsterdammer kan je van dit hotel genieten. 

Het voormalige universiteitsgebouw aan de Mauritskade 61 ligt ín het levendige Oosterpark en heeft naast 88 kamers en suites ook fine dining restaurant VanOost, Cafe Brasserie Spring (met heerlijk terras aan het park!) cocktailbar Fitz’s, een urban spa, een state-of-the-art gym en een rooftopbar met uitzicht op het park!

FANTASTISCH VIJF STERREN HOTEL AAN HET PARK

Na een transformatie van vijf jaar heeft Pillows Hotels op 1 november haar eerste vijfsterrenhotel: Pillows Maurits at the Park geopend. In samenwerking met architect Uri Gilad (W Hotel, Amsterdam Museum en winnaar ARC Oeuvre Award) en interieurarchitect Paul Linse, werd het voormalig universiteitsgebouw uit 1908 getransformeerd tot een luxe hotel. Het is echt prachtig geworden! 

PILLOWS AMSTERDAM

Zelf vind ik alle kunst die in het hotel hangt echt te gek. In het interieur van alle Pillows Hotels speelt kunst een prominente rol. In Maurits at the Park vind je onder andere kunstwerken van Gustav Klimt, Pablo Picasso, Constant en Jasper Krabbé. In de hotelkamers hangen werken van kunstenaar Raphaël Hermans. De stukken zijn speciaal voor het hotel gecreëerd en geïnspireerd op het park, het hotel en lokale flora en fauna. Heel mooi! 

Vaak wordt mij gevraagd; waar kan ik met kinderen logeren in Amsterdam. Nou ook dat kan bij Grand Boutique Hotel Maurits at the Park zeker. Er zijn namelijk familiekamers te boeken, en er zijn connecting rooms, ontdek hier de verschillende soorten kamers. Licht, sereen, eigentijds design en luxe comfort, dat is wat je van de kamers kan verwachten. Geniet van een hemels bed, het fijnste linnengoed, zachte vloerbedekking en met de hand geselecteerde kunst aan de muur voor elke kamer. 

Van Oost

VanOost

Pillows Maurits at the Park Spring Brasserie

Spring Brasserie

Restaurant VanOost & Spring Cafe Brasserie

Het hotel heeft twee restaurants. In fine dining restaurant VanOost serveren chef-kok Floris van Straalen ‘worldly cuisine’. Hierbij komt inspiratie van over de hele wereld samen in nieuwe smaken die worden bereid met lokale ingrediënten. De verfijnde gerechten in combinatie met de indrukwekkende locatie, een ruimte met enorme raampartijen en vijftien meter hoge plafonds, maken het een ware beleving om hier te lunchen of te dineren.

Als je met kinderen bent is dit restaurant wat minder geschikt. Mocht je met een baby komen, dan kan de baby slapen en kan jij met de babyfoon hier heerlijk dineren.

Ben je met kinderen, dan zou ik bij Spring Cafe Brasserie gaan eten, en genieten van het heerlijke eten van chef-kok Luigi di Benedetto. Op de menukaart vind je gerechten die zijn geïnspireerd op de Italiaanse en Franse keuken. Voor kinderen is er een speciaal kindermenu!

De lichte brasserie is zowel toegankelijk vanuit het park als via het hotel. In de zomer kan je hier straks ook lekker eten op het grote terras met zicht op de open volière. Je kids kunnen ondertussen lekker spelen in het park! 

Fitz Bar Pillows Maurits at the park

Fitz’s Bar

In het hart van het hotel vind je Fitz’s Bar. Voor het interieur is gebruik gemaakt van warme tinten en shutters die zorgen voor een intieme sfeer, zowel overdag als in de avond. In de bar waan je je in de jaren twintig waar iconen als Coco Chanel, Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald niet zouden misstaan. De bar staat onder leiding van barmanager Nick Vrielink die zich onlangs als Nederlands kampioen kwalificeerde voor het IBA World Cocktail Championship in Rome. 

Aangezien onze zoon Fitz heet, moesten wij even de Fitz Martini proeven in de prachtige Fitz’s Bar. Een heerlijke plek voor een aperitief voor het eten, of juist voor een afzakkertje erna, met een fijne sfeer en voor ons was het de perfecte plek om de avond af te sluiten. 

TRIED & TESTED

Pillows Maurits at the Park is echt een hele erge aanrader. Niet alleen als je naar Amsterdam komt en met je familie wilt overnachten, maar ook bijvoorbeeld als je in Amsterdam woont, en een avond op date Night wilt zonder kinderen! En ook al wil je er niet overnachten, dan kan je er heerlijk gaan eten in een van de twee restaurants of gewoon wat drinken in de Fitz’s Bar, en straks als het weer lekker weer is op het terras aan het park! Kortom Amsterdam is een hele fijne hotspot rijker.

Net zo enthousiast geworden van Pillows Maurits at the Park als ik, dan vind je meer informatie op www.pillowshotels.com

IF YOU LIKE IT, PIN IT

Pillows Maurits at the Park Amsterdam

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.