ZON ZOEKEN OP ZAKYNTHOS; DE 5 MOOISTE KINDVRIENDELIJKE PLEKKEN

Zakynthos Agios Nikolaos Vassilikos Eiland Agios Sostis 2 Navagio beach 1 Navagio beach 2 Navagio beach 4 Eiland Agios Sostis 1

Ik ben op dit moment op zoek naar een geschikte vakantiebestemming voor komende zomer. Terwijl ik de zomerse plaatjes van hotels en omgevingen bekijk, komen de herinneringen van onze eerste echte vakantie met ons oudste kind, nu twee jaar geleden, weer naar boven. Wat een leuke vakantie was dat op Zakynthos! 

Al langer geleden was ons oog op dit Griekse eiland gevallen, maar toen eindigen we verward achter onze computer omdat prachtige foto’s en negatieve reviews (met opmerkingen als “een vreselijk dor, stoffig eiland”) elkaar afwisselden. We kozen toen voor een andere bestemming. Een goede aanbieding in combinatie met toch weer die prachtige plaatjes op internet, maakten dat we twee jaar geleden wel op de knop “nu boeken” klikten. De mensen die Zakynthos alleen maar stoffig en dor vinden, hebben vast niet gezien wat wij hebben gezien!

Ons all in hotel bevond zich in een niet bijzonder plaatsje Kalamaki, waar de in een grasveld achtergelaten vervallen, maar fotogenieke waterfiets nog de meeste indruk maakte! Maar het hotel, zwembad en het eten waren prima. Tussen de maaltijden door gingen wij lekker met de auto op pad. De wegen op Zakynthos zijn prima en omdat het eiland niet zo groot is, is het erg lastig om er te verdwalen. We toerden lekker op ons gemakje wat rond en kwamen de mooiste plekken tegen. Ons meisje heeft er veel gezwommen en viel na het zwemmen in dikke strandlakens gewikkeld in slaap. Dat zag er zo heerlijk uit, dat ik bijna wenste zelf weer een klein dropje op het strand te zijn!

Overal op Zakynthos is wel iets moois te vinden. Denk aan olijfbomen, zigzag weggetjes richting de zee, prachtige blauwe baaitjes en licht vervallen gebouwen in poederkleurtjes. Onze mooiste plekken zijn:

1.Porto Limnionas

Dit is een kleine baai naast een restaurant, waar je wel een korte klim voor over moet hebben. Wij waren, in het laagseizoen, helemaal alleen in de baai! Daar zwommen we dan in een blauwe heldere zee met indrukwekkende rotsen op de achtergrond.

2. Eilandje Agios Sostis

Via een lange brug over de zee kom je bij het eilandje. Voor vijf euro (inclusief drankje) mag je hier overdag in het baaitje dobberen. Witte doeken boven het water geven een bijzondere sfeer. ’s Avonds schijnt het eilandje dienst te doen als openlucht discotheek.

3. Navagio Beach

“Het” scheepswrak! Een super bekende spot en niet voor niets; het wrak en het strand zijn echt heel mooi om van een afstandje en van dichtbij te bekijken!

4. Agios Nikolaos (Vassilikos)

Het witte kerkje met de rode deuren op het strand van Agios Nikolaos op het schiereiland Vassilikos kun je niet bezoeken, maar het is wel een mooi plekje om even van de mooie omgeving te genieten!

5. Gerakas nesting beach

Een heel mooi en fijn strand!

Fijne vakantie alvast! Liefs van Serena  ps. Vakantietips zijn zeer welkom! Want in plaats van verder te zoeken naar een vakantie, schreef ik dus deze blog!

 

BLOG BY SERENA VAN IJSSELMUIDE @swan_and_stork

Het mama-zijn bevalt mij zo goed, dat ik er de hele dag over kan praten. Wat fijn dat ik nu met een goede reden “kinderachtig” kan doen en mij bezig kan houden met hotspots en producten voor kinderen! Waarbij mijn voorkeur uitgaat naar “groene” en eerlijke initiatieven. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik namelijk kritischer gaan kijken naar de manier waarop wij leven. Vanuit deze bewustwording is zelfs onlangs mijn webshop SwanandStork.nl ontstaan. Een webshop met eerlijke kleding voor iedereen! Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en ontdek ik nieuwe dingen via andere CITYMOMs!

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.