BOBBI FIETSEND DOOR DE CITY; WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ HET KOPEN VAN EEN KINDERFIETS

Veloretti X CITYMOM.nl 1 Veloretti X CITYMOM.nl 2 Veloretti X CITYMOM.nl 3 Veloretti X CITYMOM.nl 4 Veloretti X CITYMOM.nl 5 Veloretti X CITYMOM.nl 7 Veloretti X CITYMOM.nl 6

Vorig jaar schreef ik al eerder een blog over de mooie kinderfietsen van Veloretti. Mocht je dat gemist hebben dan kan je die blog hier nog even terug lezen. De fiets stond even stil door het koude winterweer maar nu de zon weer schijnt gaat de mooie mint-kleurige fiets weer vaker mee op stap.

Even een rondje lopen door de stad met Bobbi op de fiets ernaast! Bobbi met haar fietsbel klingelend als ze er langs wil. We fietsen immers nog op de stoep! Mocht je kindje nog te klein zijn voor een fiets, niet getreurd, Veloretti maakt ook de mooiste loopfietsjes voor kleintjes, in dezelfde stijl.

WAAR OP LETTEN BIJ HET KOPEN VAN EEN KINDERFIETS

Wil je een kinderfiets gaan kopen, dan moet je op een paar dingen letten. In de eerste plaats is het belangrijk om geen fiets te kopen die te groot is voor je kind. Het fietst niet alleen erg ongemakkelijk, maar kan ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Er kan namelijk nog onvoldoende controle worden uitgeoefend. Ook als je voor het eerst een fiets koopt, om je kind te leren fietsen,  dan is het haast onmogelijk om goed te leren fietsen op een fiets die te groot is.

Je moet dus goed kijken naar de lengte van je kind of je kan de kledingmaat van je kind als uitgangspunt nemen. Bij kinderfietsen is het zo dat deze op grond van de wielmaat geschikt worden geacht voor een bepaalde lengte. De wielmaat wordt weergegeven in inches en onderstaande tabel laat zien welke inchmaat van de kinderfiets past bij de lengte of kledingmaat van kinderen. De leeftijd is een indicatie, want een kind kan groter of kleiner zijn dan gemiddeld bij de leeftijd past.

Inches                Lichaamslengte Leeftijd Kledingmaat
>> 10 inch 85-100 1-3 jaar 85-100
>> 12 inch 95 cm 2-4 jaar 90-105
>> 14 inch 100 cm 3-5 jaar 98-108
>> 16 inch 105 cm 4-6 jaar 103-118
>> 18 inch 110 cm 5-7 jaar 110-123
>> 20 inch 115 cm 6-8 jaar 118-128
>> 22 inch 122 cm 7-9 jaar 124-134
>> 24 inch 130 cm 8-12 jaar 130-142
>> 26 inch 145 cm 10-14 jaar 140-156
>> 28 inch 145+ cm boven 12 jaar Volwassen

WEL OF GEEN FIETSVERZEKERING AFSLUITEN VOOR EEN KINDERFIETS?

De meeste kinderfietsen zij niet goedkoop. De Veloretti fiets van Bobbi is 219 euro. We wonen in Amsterdam, en daar worden nog wel eens fietsen gestolen… Met een fietsverzekering legt je het risico bij een verzekeraar neer. Je kan de beste sloten gebruiken, maar diefstal kunt je er niet altijd mee voorkomen. Misschien vergeet je kind nog wel eens om een dubbelslot te gebruiken… Het beste is een verzekering afsluiten online, dat is goedkoper dan bij de fietsendealer. De fietsverzekering kunt je niet alleen gebruiken bij diefstal van de fiets, maar bijvoorbeeld ook bij beschadiging door een aanrijding. Een goede is een fietsverzekering van Alpina; bij schade kan je daar ook profiteren van de gratis verhaalservice van 112schade.nl. Je hoeft dus niet zelf bij de verzekeraar van de veroorzaker van uw schade aankloppen. En zij bieden een ‘niet goed, geld terug’ garantie.

BLOG BY BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.