LUXE KAMPEREN IN VAKANTIEPARK BEEKSE BERGEN

Of we voor CITYMOM de luxe stacaravans van Eurocamp willen testen? Eh… ja! Bij het concept ‘stacaravan’ kromp de vroegere natuurkampeerder in mij even ineen, maar bij het woord ‘luxe’ veerde de citymom in mij direct weer op.

Dit was dé manier om onze stadsmeisjes een paar dagen lang onder te dompelen in bosgeuren en vogelgeluiden, en ‘s avonds tóch met schone voeten in een echt bed in slaap te vallen. Perfecte combi, als je het mij vraagt.

Daarom gingen we eind september een weekend naar vakantiepark Beekse Bergen, met het beroemde safaripark en een groot speelparadijs (Speelland) letterlijk om de hoek.

Op het park heeft Eurocamp een aantal luxe stacaravans en ook een paar grote safaritenten. Alle accommodaties staan midden in het bos, de eikels vlogen ons letterlijk om de oren!

Terwijl wij de auto nog aan het uitpakken waren, hadden de meisjes hun eerste emmertje met eikels en dennenappels al vol en de eerste eekhoorn reeds gespot. Die kenden ze vooralsnog alleen uit een boekje, dus de bosbeleving was meteen real.

De caravan zelf was van alle gemakken voorzien (denk douche, toilet, verwarming, oven en magnetron) en omdat Eurocamp allerlei extra’s als een babybed, aankleedkussen en kinderstoel had neergezet, scheelde ons dat een heleboel slepen. Top!

Ook dit nazomer-weekend konden we lekker nog de hele dag buiten zitten, dat droeg natuurlijk wel bij aan het kampeergevoel. Of, nou ja, zitten, zitten, zitten… Met twee peuters en een kleuter zít er feitelijk natuurlijk nooit iemand, maar qua temperatuur had het gekund.

bungalows in kekke dierenprints; hallo Instagram-foto! 

Op het prachtige en enorme vakantiepark, waar ook bungalows in allerlei kekke dierenprints staan (hallo Instagram-foto), is op elke hoek een speeltuintje te vinden en Safaripark Beekse Bergen en Speelland zijn dus vlakbij.

Wij deden op zondagmiddag de autosafari: absoluut een aanrader, maar dan niet op zondagmiddag. Het was zó druk! We hebben ruim een half uur in de file gestaan op de steppe (en ook op andere delen van de tour), dat was natuurlijk niet zo handig voor de kleuterconcentratieboog. Gelukkig werd het geduld van de meisjes alsnog rijkelijk beloond door de giraffe die onze auto kwam aflikken. Hoogtepuntje wel.

Na een paar dagen in de stacaravan (én de likkende giraffe) voelden we ons helemaal één met de natuur. Op de veranda ontbijten met warme broodjes, terwijl de eikeltjes vallen op de luifel boven je hoofd en de konijntjes links en rechts voorbij springen, is denk ik de beste definitie van luxe kamperen.

Dit kunnen wij wel een week volhouden! En dat komt mooi uit, want in mei mogen we met z’n vijven op uitnodiging van Eurocamp ook hun nieuwste accommodaties in het buitenland gaan testen. Wij kunnen niet wachten!

De vroegere natuurkampeerder in mij is overigens ook tevreden, want helaas was de geiser in onze stacaravan kapot. We mochten gelukkig in een andere caravan komen douchen, maar daarvoor liep ik dus alsnog met handdoek en shampoo over een bospaadje. Werd het toch nog een beetje écht kamperen.

LEES OOK; EUROCAMP ITALIE; TRIED & TESTD DOOR LIESBETH

 

Blog by Ronne Theunis

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.