10X KINDVRIENDELIJKE PLEKKEN IN DE GELDERSE STREKEN (GELDERLAND!)

bollo-1

Bollo

 

Kasteel Huis Bergh

Kasteel Huis Bergh

 

erve-brooks

Erve Brooks

 

geofort

Geofort

 

apenheul-1

Apenheul

Nog steeds verbaas ik me keer op keer weer over alle leuke plekjes en activiteiten in Nederland. Wanneer ik voorheen niet vaak genoeg naar het buitenland kon gaan, probeer ik het nu ook met regelmaat dichterbij te zoeken. Vandaar dat we uitkwamen bij de Gelderse streken (Gelderland en omstreken!). 

Onlangs verbleef ik in de Geldere streken. De Gelderse streken zijn een goede uitvalsbasis voor een vakantie, een weekendje weg of een dagje uit. Vandaag de tien leukste en kindvriendelijkste plekken van de Gelderse streken!

LEES OOK: 10 KINDVRIENDELIJKE PLEKKEN OM TE OVERNACHTEN IN GELDERLAND

1. LANDAL COLDENHOVE

Stel je verblijft op Landal Coldenhove dan is het erg leuk om op het park fietsen te huren (kinderstoeljes zijn uiteraard aanwezig) om een mooie fietstocht te maken over de Veluwe. Eigenlijk iets wat je niet mag vergeten als je er toch bent.

Lekker uitwaaien en/of lekker picknicken onderweg. Of eten in restaurant ‘Timber’s Brasserie’. Het ziet er van binnen erg mooi uit met schommels en een speelhoek. In het weekend is er zelfs een speciaal lopend buffet op kinderhoogte geopend, inclusief een ijsjeshoek!

2. APENHEUL

De Apenheul is zelfs tot het leuke uitje van Nederland 2016 verkozen door het Nederlands publiek. Het is een overzichtelijk park, wat prima door te lopen is in een ruime halve dag. Veel aapjes lopen los wat natuurlijk erg interessant en soms ook een beetje spannend is.

De looproute loopt langs enkele eet- en speelgelegenheden waar je peuter ook zelf even lekker kan klimmen en klauteren als een aapje.

3. ERVE BROOKS

3. Erve Brooks is een vijf eeuwen oude Saksische boerderij in Gelselaar. Een klein dorpje in de Achterhoek. Ga terug in de tijd met de mooie oude gebouwen en laat kinderen zich lekker uitleven.

Er zijn binnen- en buiten speeltuinen voor klein en groot. Er is een avonturenpad, een museumboerderij, een boomhut, enkele dieren en een airtrampoline. Een leuke, rustieke plek met voor ieder wat wils!

4. GEORFORT

Geofort is in 2016 verkozen tot het beste kindermuseum ter wereld! Het leukste met kinderen tussen de 6 en 16 jaar. Een themapark waar alles om de wereld draait. Een spannende forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie.

5. JULIANATOREN

Bekender is natuurlijk Julianatoren, een pretpark voor jong en oud. Altijd leuk om hier een dagje heen te gaan als je in de buurt bent.

6. HOF VAN ECKBERGE

Hof van Eckberge is een groot en mooi ingericht speelparadijs met kinderboerderij in Eibergen. Leuk voor alle leeftijden! Zo kan je er bowlen, zijn er binnen- en buitenspeeltuinen, is er een waterpark en zijn er diverse workshops om te volgen. 

7. Kasteel Huis bergh

Wil je je naar de wereld van de ridders en hofdames? Ga dan naar Kasteel Huis bergh, één van de grootste kastelen van Nederland. Een stoer middeleeuws kasteel met een prachtige natuur eromheen.

Ieder weekend en in de schoolvakanties zijn er speciaal voor kinderen hele leuke rondleidingen. Kinderen kunnen verkleed als ridder of hofdame door het kasteel lopen. Genoeg te beleven bij Kasteel Huis Bergh!  

8. PANNENKOEKEN ETEN IN ERVE BROOKS

Pannenkoekenrestaurants zijn erg populair in de Gelderse Streken, je komt ze volop tegen! In Erve Brooks zit zelf ook een erg leuk pannenkoekenrestaurant. Ga een beetje terug in de tijd als je hier binnen stapt. Er is een fijne kinderspeelhoek en de kinderen mogen ook zelf de pannenkoek versieren met allerlei lekkers.

9. THE HANGAR 

Dit is een restaurant in Teuge. Een erg leuke plek om te lunchen of om te dineren. Het restaurant ligt zowat op vliegveld Teuge, dus kinderen kunnen hun ogen uitkijken! Met wat geluk landen er parachutisten en wordt er veel opgestegen en geland. Eten wordt een bijzaak. In het weekend staat er ook een groot springkussen buiten bij The Hangar. 

10. STADSCAFE APELDOORN

Een gezellig eetcafé in het centrum van Apeldoorn. Een leuke plek om lekker te lunchen, te dineren of om gewoon een kop koffie te drinken. Er is een speelhoek aanwezig en buiten op het terras staan er zelfs kinderpicknicktafels, hoe leuk! 

LEES OOK: APELDOORN: PERFECTE COMBI VAN STAD & NATUUR VOOR WEEKEND MET GEZIN

Voor veel meer tips over activiteiten, eten & drinken, evenementen enz. kan je de website van de Gelderse Streken bekijken: www.geldersestreken.nl

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax (2014) en tweeling Kodi & Nola (2017). Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coördinator en managementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.