WEEKEND BRABANT MET KIDS; DEN BOSCH + EFTELING

Weekend Brabant met kinderen | CITYMOM.nl + VOOR Weekend Brabant met kinderen | CITYMOM.nl 1 Weekend Brabant met kinderen | CITYMOM.nl 2 Weekend Brabant met kinderen | CITYMOM.nl 3 Weekend Brabant met kinderen | CITYMOM.nl 5 Weekend Brabant met kinderen | CITYMOM.nl 6 Weekend Brabant met kinderen | CITYMOM.nl 7 Weekend Brabant met kinderen | CITYMOM.nl 8

Ons weekendje in Brabant begon met een bezoek aan de Efteling. We dropten onze spullen bij ons hotel het Loonsche Land en vanaf daar gingen we met een treintje naar de ingang van de Efteling. Omdat we hotelgasten waren, konden we via de zijingang naar binnen en hoefden we niet in de rij te wachten. 

EFTELING

Eenmaal in de Efteling kiezen we eerst voor een bezoek aan het Sprookjesbos. Het hoogtepunt in het Sprookjesbos was voor ons de voorstelling van ‘De Sprookjesboom’. Een muzikale voorstelling waarin de Heks last heeft van de herrie van de andere sprookjesfiguren die een show geven aan het publiek. Echt een aanrader (ook voor de ouders). We proberen snoepjes te ‘stelen’ bij Hans en Grietje en we hopen dat Pinokkio kan ontsnappen uit de bek van het griezelige zeemonster. Uiteraard ploffen onze kindjes op een paddenstoel, waar het oh zo herkenbare deuntje uit klinkt.

POLLES KEUKEN

Bij Polles Keuken (pannenkoekenhuis), laten we de beentjes even rusten en versieren de kids een heerlijke, hartvormige pannenkoek met snoepjes. Het restaurant is met bewegende pannen en pollepels bijna ook een attractie te noemen. Vervolgens verkennen we de rest van de Efteling. De favorieten van onze kids zijn: De Pandadroom, Carnaval Festival, Monsieur Cannibale en de Droomvlucht. Helaas was bij de nieuwste attractie, Symbolica, een te lange wachtrij.

We sluiten de dag af met de spannende voorstelling Raveleijn. Voor onze zoon het hoogtepunt van de dag. Na een heerlijk bourgondisch diner bij het Wapen van Raveleijn, slenteren we terug naar ons hotel. De volgende dag genieten we van een heerlijk ontbijtbuffet. Het hotel is echt een aanrader!

LEES OOK VAN ILSE: WEEKEND IN DE ZAANSTREEK MET KINDEREN 

DEN BOSCH

KINDER HIGH TEA BIJ ROELS

Na het ontbijt vertrekken we naar Den Bosch. Na een korte wandeling door het gezellige stadscentrum, strijken we neer bij Roels voor een heuse kinder-high tea. Stel jezelf een tafel vol met lekkers voor… en vermenigvuldig dat met twee! De kinderen kregen onder andere dropveters met chipjes om er een mooie ketting van te rijgen en een pannenkoekje met banaan. Met een volle buik bezoeken we vervolgens de Sint-Janskathedraal. Prachtig, van binnen en van buiten.

SPEURTOCHT IN STEDELIJK MUSEUM

In Den Bosch vind je het Stedelijk Museum en het Noordbrabants Museum. Beiden zijn het bezoeken waard. In het Stedelijk Museum doen de kids een speurtocht naar schilderijen met dieren. Dat maakt de kunst net wat leuker voor ze. In het Noordbrabants Museum gaan we terug in de tijd, naar de jarentachtig. Eén en al herkenning voor ons. Beide musea zijn kindvriendelijk en bevinden zich in hetzelfde pand in het stadscentrum.

PIZZABAR DEEG

Als je het Noordbrabant Museum verlaat zie je aan de overkant van de straat een knusse pizzabar; DEEG. We bestellen een heerlijke pizza en spaghetti. Terwijl we wachten spelen de kids met bolletje pizzadeeg, vormpjes en een deegrollertje. De pizza’s zijn verrukkelijk! Een absolute aanrader als je met de kids in Den Bosch wilt eten. Het was een heerlijk, afwisselend weekend in het altijd gezellige Brabant!

Kijk op www.visitbrabant.nl voor meer informatie en inspiratie voor een weekendje weg in Brabant! 

MEER BRABANT TIPS? LEES ALLES OVER KINDVRIENDELIJKE UITJES IN TILBURG! 

BLOG BY ILSE @Avonturen Sparen

Mijn naam is Ilse en samen met mijn man zijn wij de trotse ouders van Sam (2012), Saar (2014) en Mees (2016). Wij genieten er enorm van om met onze kids op pad te gaan. Van de camping om de hoek tot Australië, van korte uitstapjes tot lange reizen. Als we maar nieuwe avonturen beleven, dat is ons motto. Omdat ik vaak de vraag krijg, hoe wij dat reizen met kleine kindjes nu voor elkaar krijgen, ben ik begonnen te schrijven over onze trips op avonturensparen.com. Om te laten zien hoe leuk en fijn het kan zijn om met je kindjes op pad te zijn en wat de leukste plekken zijn die je niet mag missen. Super leuk om ook mijn avonturen op CITYMOM te delen!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.