GOED IDEE: ZEVEN TIPS VOOR GOEREE-OVERFLAKKEE

Steeds vaker brengen we onze vakantie door in eigen land want Nederland is natuurlijk prachtig. Goeree-Overflakkee is zo’n bestemming waar je makkelijk een week of een heerlijk lang weekend kunt vertoeven. Zo loop je de bunkerroute in natuurgebied De Punt, doe je een zeehondensafari, stap je op een supboard op het Grevelingenmeer en overnacht je in het prachtige resort Oasis Punt-West.

1. Bunkerroute in natuurgebied De Punt

Het resort is gesitueerd middenin natuurgebied De Punt. Dat is een prachtig en veelzijdig gebied van maar liefst 150 hectare aan natuur en recreatie. Het natuurgebied heeft een aantal wandelroutes waaronder de bijzondere bunkerroute. De Duitsers legden het in de Tweede Wereldoorlog aan om Goeree-Overflakkee te kunnen verdedigen tegen een invasie van overzee. Na de oorlog verdwenen de meeste bunkers onder het zand, overwoekerd door braamstruiken. Enkele jaren geleden is het complex in zijn geheel uitgegraven en is er nu een wandelroute langs de verschillende bunkers.

2. Suppen op het Grevelingenmeer

Overnacht je bij Oasis Punt-West dan word je wakker met uitzicht op het Grevelingenmeer. Niet gek dat de omgeving van het resort zich uitstekend leent voor diverse watersporten. Zo kan je bij rustig weer een supboard huren en het water opgaan.

Staat er iets meer wind, dan is het de perfecte plek om te zeilen en windsurfen. Aan de andere kant van De Dam vind je Brouwersdam met het Noorderstrand waar de kite- en golfsurfers volop kunnen genieten.

3. Ouddorp

Een bezoek aan het dichtbij gelegen dorpje Ouddorp kan makkelijk op de planning. Op weg naar het dorp zie je al snel de Westhoofd Vuurtoren verschijnen. Het is mogelijk om de 52 meter hoge vuurtoren te beklimmen voor een panoramisch uitzicht over het eiland Goeree-Overflakkee.

Na een wandeling door het dorp kan je een bezoek brengen aan zorgboerderij de Mekkerstee. Daar kan je deelnemen aan een zeer populaire activiteit: geiten knuffelen. Op de boerderij worden de 650 geiten met veel liefde verzorgd door verstandelijke beperkten je een fantastische middag geven. Ook kan je je uitleven in een landwinkel, kaasmakerij en ijssalon.

4. Brasserie, Bistro én Beachclub Zeven

Verblijf je in een luxe hotelstudio of strandvilla, dan kan je bij Zeven genieten van de French-Asian Cuisine in de Brasserie of Bistro. Laat je culinair verrassen en verwennen door de fantastische smaken van dagverse producten.

In de zomermaanden kan je heerlijk vertoeven bij de Beachclub Zeven direct aan het Grevelingenmeer. Geniet van de zon op het terras, neem een duik in het meer en bestel Hapas to Share en je favoriete cocktail.

5. Vogelobservatorium Tij

Aan de rand van het Haringvliet ligt een bijzonder vogelobservatorium. In vogelreservaat De Steelhoek in Stellendam vind je een gigantisch ei van 8 bij 11 meter dat lijkt op een ei van de grote stern. Via een pad met doorkijkjes, vlonders en sporen van ree en bever kom je in vogelobservatorium Tij uit.

Vanuit het Tij heb je een prachtig 360 graden uitzicht over een kolonie van grote sterns, het weidse Haringvliet, de deltanatuur en Haringvlietsluizen. Trek wel je laarzen aan, want bij waterstanden boven de 80 cm +NAP loopt het pad onderwater.

6. Overnachten in luxe

Wakker worden in het natuurgebied De Punt met uitzicht op het grootste zoutwatermeer van Europa, het Grevelingenmeer. Kom volledig tot rust met je gezin en geniet van ruimte en luxe.

Overnacht in een premium hotelstudio voor een weekend of in een heerlijke strandvilla voor een langere tijd. Wist je dat het resort duurzaam en ecologisch is opgezet? Oasis Punt-West maakt gebruik van natuurlijke materialen en hernieuwbare energie.

7. Zeehondensafari

In Nederland leven er duizenden zeehonden en in Ouddorp kan je ze in hun natuurlijke habitat bewonderen. Met een stoere RIB-boot ga je op de Grevelingen op safari. Een middag op zo’n powerboot is al een ervaring op zich, want in het hardvaargebied zal je ontdekken hoe hard het kan gaan.

Om vervolgens in een rustig tempo op zoek te gaan naar de zeehonden. Gevonden? Dan blijf je natuurlijk op gepaste afstand om ze niet te verstoren en rustig te observeren en fotograferen. Tijdens de safari zie je wellicht ook nog wilde paarden op een van de vele eilandjes.             

Over Oasis Premium Resorts

Oasis Premium Resorts is een snel groeiende exploitant van premium resorts die een onderscheidende beleving biedt dankzij het aanbod van vakantiewoningen in combinatie met de persoonlijke hotelservice, de luxe faciliteiten en de ligging in een fraaie omgeving.

www.oasisresorts.nl

LEES OOK; NIEUW; WATER VILLAGE PARK BIJ HET STRAND IN ZEELAND!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.