4X LEUKE UITSTAPJES IN EN IN DE BUURT VAN ARNHEM MET KINDEREN

De Hoge Veluwe

Ik hou van Holland! Dat blijkt maar weer tijdens ons weekend naar Arnhem. We sliepen tijdens dit weekend weg bij Stayokay Arnhem, een kindvriendelijk hostel met een fijne centrale ligging. De Hoge Veluwe, het Nederlands Openlucht Museum en de dierentuin Burger’s Zoo zijn op korte afstand vanaf Stayokay Arnhem te vinden. Stayokay Arnhem ligt op 10 minuten afstand van het centrum van Arnhem. Vanaf ons hostel maakten wij onderstaande uitstapjes! 

De Hoge Veluwe

Als je door dit mooie natuurgebied wandelt of fietst, lijkt het net of je in een ander land bent. Wij leenden twee witte fietsen en reden zo het park door. De fietsen zijn op verschillende plekken in het park gratis te leen. Er zijn fietsen met en zonder fietsstoeltjes.
We speelden in de mooie natuurspeeltuin, aten een taartje in het restaurant in het Centrum van de Hoge Veluwe, speelden op een grote zandvlakte en zagen wildzwijnen de weg oversteken. Wat is het daar schitterend!

Pizza eten centrum Arnhem


Tijdens ons bezoek aan Arnhem, waren we ’s avonds in het centrum. Er zijn genoeg eetgelegenheden in Arnhem en het was gezellig druk op de straten bij verschillende cafétjes. Wij aten bij Happy Italy een heerlijke pizza.

Park Sonsbeek

Park Sonsbeek Arnhem

Vlak naast het centrum vind je Park Sonsbeek. Van te voren hadden we gehoord dat Park Sonsbeek een schitterend park is. En dat klopt! Een klein beetje verbaasd waren we wel, toen we een mooie waterval zagen midden in het park. Zomaar midden in een grote stad een waterval! In het park zijn een aantal restaurants te vinden.

Dinoland
Dinoland


Vanaf Arnhem rijd je in ongeveer een half uur naar Dinoland Zwolle. De droom van onze oudste zoon kwam uit, een dagje naar Dinoland! Het park is super! Je kunt er van alles leren over dino’s. In het park is veel zelf te ontdekken. Kinderen kunnen bijvoorbeeld dino botten opgraven, door een virtual reality bril een opgraving ‘bijwonen’ of een 3d dino maken. Ook zijn er zowel binnen als buiten speelmogelijkheden. De lasergame-strijd tussen de dino’s was voor onze zoon één van de hoogtepunten van de dag. Een super dag!

Heerlijk zo’n weekendje weg in eigen land. What’s next?

LEES OOK VAN ILSE;

BLOG BY ILSE @Avonturen Sparen Mijn naam is Ilse en samen met mijn man zijn wij de trotse ouders van Sam (2012), Saar (2014) en Mees (2016). Wij genieten er enorm van om met onze kids op pad te gaan. Van de camping om de hoek tot Australië, van korte uitstapjes tot lange reizen. Als we maar nieuwe avonturen beleven, dat is ons motto. Omdat ik vaak de vraag krijg, hoe wij dat reizen met kleine kindjes nu voor elkaar krijgen, ben ik begonnen te schrijven over onze trips op avonturensparen.com. Om te laten zien hoe leuk en fijn het kan zijn om met je kindjes op pad te zijn en wat de leukste plekken zijn die je niet mag missen. Super leuk om ook mijn avonturen op CITYMOM te delen!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.