TIPS VOOR WEEKEND GENT MET JE KIDS!

Weekend Gent met kids
weekend gent tips met kinderen

Wat was het heerlijk om een paar dagen in Gent te zijn. Je bent er zo en het is een hele toffe stad, een verrassende CITYtrip. Je kunt in Gent bij je hotel of bij de bezienswaardigheden een CityCard aanschaffen. Hiermee kan je gratis met het openbaar vervoer, gratis naar de musea, een boottocht maken en fietsen huren.

Logeren in Gent

Wij sliepen in het Holiday Inn Express Gent. Een basic maar prima hotel. Na 10 minuutjes rijden waren we in het centrum. Je kunt ook met de bus vanaf het hotel naar de stad.

Onze vier to do hoogtepunten

1. Een speurtocht door de stad

Via een gratis app download je een kinderspeurtocht door de stad. Draakje Fosfor is zijn bril kwijt en je kunt hem helpen zijn bril terug te vinden. In de app vind je alle plekken waar een bril verstopt is, laat dat nou toevallig bij alle hoogtepunten van het historisch centrum zijn. Kinderen blij, ouders blij! Een fijne manier om met kids door de stad te wandelen. De speurtocht duurt zo’n twee uur. Je wandelt onder andere langs de Sint Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal. Stuk voor stuk prachtig.

2. Natuurmuseum

De Wereld van Kina
Oh wat is dit museum leuk en super kindvriendelijk. Van leren over dino’s tot het verkleden als prinsesje. Van verhalen over de oertijd tot zwemmende spermacellen (als je niet van ingewikkelde vragen houdt, kun je de afdeling voortplanting beter overslaan!). In het Natuurmuseum kun je een speurtocht doen, van alles ontdekken en spelen. Onze kinderen ( 1.5, 3 en 5 jaar) vonden het alledrie interessant.3. Kasteel Gravensteen

Midden in de stad Gent, staat een prachtig oud kasteel. Van de buitenkant maakt het al veel indruk, maar ook van binnen is het gaaf. Je kunt het hele kasteel door lopen en op verschillende plekken dingen van vroeger ontdekken. Zo hing onze zoon aan een soort galg en hebben we heel wat zwaarden gezien. Ook heb je een mooi uitzicht over Gent vanaf het kasteel. In het kasteel is tevens een restaurant/ barretje, helemaal in de ‘oude stijl’. Een hele fijne plek voor een warme chocolademelk of een koud Belgisch biertje. Kinderen kunnen hier spelen.

4. Graffitistraatje

Een straatje midden in Gent, waar kunstenaars hun gang mogen gaan. Eén en al graffiti. Heerlijk om hier doorheen te wandelen. Er was zoveel te zien, je kijkt je ogen uit. Van bloemetjes tot superhelden. Het oogt direct vrolijk!

Kindvriendelijk restaurant tips in Gent

1.Wurst

Wurst is één van de hipste restaurants die wij hebben gezien in Gent. Hotdogs krijgen hier een nieuwe betekenis. Heerlijke broodjes eten in een prachtig industrieel ingericht pand. Kinderen hebben de ruimte om lekker te spelen of te kleuren.

2. Mosquito Coast

Een waar reizigers café waar je de ‘backpack-sfeer’ proeft. De menukaart is een ware wereldkeuken. Voor ieder wat wils. Ga op tijd, of reserveer want het is er druk!

3.Belfort Stadscafé/ Restaurant

De lekkerste wafels en pannenkoeken van de stad vonden wij hier. Onder de nieuwe stadshal vind je dit gezellig restaurant. Op de kaart zagen wij ook heerlijke (kinder) ontbijtjes en broodjes staan.

Lees ook:

 

BLOG BY ILSE @Avonturen Sparen
Mijn naam is Ilse en samen met mijn man zijn wij de trotse ouders van Sam (2012), Saar (2014) en Mees (2016). Wij genieten er enorm van om met onze kids op pad te gaan. Van de camping om de hoek tot Australië, van korte uitstapjes tot lange reizen. Als we maar nieuwe avonturen beleven, dat is ons motto. Omdat ik vaak de vraag krijg, hoe wij dat reizen met kleine kindjes nu voor elkaar krijgen, ben ik begonnen te schrijven over onze trips op avonturensparen.com. Om te laten zien hoe leuk en fijn het kan zijn om met je kindjes op pad te zijn en wat de leukste plekken zijn die je niet mag missen. Super leuk om ook mijn avonturen op CITYMOM te delen![/author_info] [/author]

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.