6X INSIDERS TIPS; ZEEUWS VLAANDEREN MET KIDS


zeeuws vlaanderen

Al heel mijn leven gaan wij naar Nieuwvliet in Zeeuws Vlaanderen op vakantie. Wij gingen daar vroeger vaak zes weken lang logeren bij mijn opa en oma in de zomervakantie. Inmiddels ken ik er iedere straatsteen, dus hier mijn 6 favoriete doe-activiteiten met kinderen in de buurt van Nieuwvliet, Zeews Vlaanderen. 

Hun huisje is verkocht aan mijn oom en mijn moeder heeft ook een huis in Zeeuws Vlaanderen gekocht. Het is dus een beetje ons tweede thuis. Nu ik zelf moeder ben vind ik het heerlijk om weer vaker naar Nieuwvliet te gaan. Overal schuilen jeugdherinneringen en het is er heerlijk rustig.

De stranden zijn schoon en het toerisme valt heel erg mee. Zeker buiten het seizoen is het er stil, en als CITYMOM uit Amsterdam kan ik echt behoefte hebben aan de ruimte en stilte van Zeeuws Vlaanderen. 

1. Haaientanden zoeken op het strand in Zeeuw Vlaanderen 

Deze activiteit is gratis en eigenlijk mijn favoriet! Op de stranden van Nieuwvliet en Cadzand liggen heel veel haaientanden en ook vindt je er roggentanden en fossielen.

Je kunt in Cadzand zeven kopen om ze te zoeken, maar ook met het blote oog kun je er veel vinden. Zeker als het wat minder weer is, is dit een fijne activiteit. Mijn jongens van acht jaar vinden het echt reuze spannend.

Wij gaan altijd naar de boekanier en lopen dan richting de vuurtoren. Je vindt de haaientanden vooral in de branding. Ze zijn miljoenen jaren oud. Ook kun je bij de palen heel veel krabben vinden, even met je hand graven rondom de palen en je hebt er zo tien gevonden. Dus emmertjes en zeefjes mee en je hebt een heerlijk (archeologisch) verzameldagje op het strand.

2. De bunker speeltuin, Groede podium

Toen ik jong was gingen we hier al vaak verstoppertje spelen. Toen was het nog een hertenkamp. Inmiddels is het omgetoverd tot een bunker speeltuin waarin ieder bunker een activiteit heeft.

Zo is er een doolhof, een hoge klimtoren, een waterspeeltuin en een kleine boerderij. Het is ook een buitenmuseum met informatie over Zeeuws Vlaanderen en de bunkers.

zeeuws vlaanderen

Je kunt vanaf de speeltuin een mooie wandeling maken naar de klimtoren in de groese polders, tussen de koeien en schapen door. Wij nemen vaak een kleed mee om te picknicken, maar er zit ook een restaurant dat in de weekenden en het hoogseizoen open is. Toegang is gratis!

3. Klimmen bij boerenhoeve

Dit is super leuk voor kids vanaf een jaar of 6. Klimmen en boogschieten onder begeleiding. Voor de oudere kids is er een hoogtepiste met een hoge kabelbaan, dus voor ieder wat wils.

Er is een deel binnen en buiten, dus voor alle weersomstandigheden zijn er mogelijkheden. Ook wel chill, de ouders hoeven er niet bij te blijven. Dus je hebt even lekker wat tijd voor jezelf of elkaar.

zeeuws vlaanderen

4. Zwemmen in Knokke, zwembad Duinenwater

Dit is echt zo’n heerlijk binnenzwembad! De glijbanen bevinden zich in een apart gedeelte waardoor het zwembad niet een grote kermis is. Overal staan ‘redders’, zo noemen ze de badmeester in België.

Er zit ook een sauna bij! Terwijl de kids 100 keer van de glijbaan gaan kun jij dus heerlijk zweten en relaxen. Ideaal voor een regenachtige dag.

Na het zwemmen kun je Knokke induiken voor een hapje of een drankje rondom de lippenslaan. Als je van shoppen en flaneren houdt, dan is dat zeker een aanrader. 

LEES OOK: WINTER AAN DE BELGISCHE KUST; DE LEUKSTE TIPS OM MET KINDEREN HEEN TE GAAN

5. Een dagje naar Brugge 

Het is net even wat verder, maar echt de moeite waard. Brugge is net een middeleeuws museum, prachtig onderhouden en vol met mooie gebouwen, kerken en musea.

Met kids is het leuk om met een bootje of een koets een rondvaart te doen. Zo zie je de hele stad in een korte tijd en kun je daarna bepalen wat je nog wilt bezoeken.

zeeuws vlaanderen

6. Fietsen en wandelen

Verder is het in Zeeuws Vlaanderen heerlijk om te fietsen en te wandelen. Er zijn veel paden op en langs de dijken en door de polders. Vooral de Zwinroute is mooi om te fietsen of naar Sluis, Zuidzande, Aardenburg, Retranchement en Groede.

LEES MEER TIPS OVER ZEELAND MET KINDEREN:

 

IF YOU LIKE IT, PIN IT

 

6X INSIDERS TIPS; ZEEUWS VLAANDEREN MET KIDS

 

BLOG BY ESTHER DE BROUWER
Esther is moeder van een jongenstweeling van 8 en een baby van een half jaar! Daarnaast is zij eigenaar en oprichter van bbq health boutique. In deze sfeervolle boutiques middenin de stad kun je even ontsnappen aan de alledaagse drukte en is er ruimte voor me-time!

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.