AMELAND ONTDEKKEN MET DE KIDS; TIPS!

Lekker een paar dagen weg met de kids in eigen land? Om ze het naar hun zin te maken hoeft dit echt niet altijd te betekenen dat je hiervoor de drukte van een stad hoeft op te zoeken. Zo is een weekendje Ameland bijvoorbeeld perfect om ze kennis te laten maken met de andere kant van ons kleine kikkerlandje, die van de rust en de natuur.

Bang dat ze zich zullen vervelen? Niet nodig. Op Ameland valt er namelijk genoeg te ontdekken en te ravotten, waardoor ze al hun energie kwijt kunnen en ‘s avonds gegarandeerd als een blok in slaap vallen. Kan je zelf ook nog genieten van de rust en een glaasje wijn. 

Het verblijf op Ameland

Een heerlijke hotelkamer met uitzicht op zee, inclusief een bed met genoeg vering om op te kunnen springen en een bad waar je uren in kunt vertoeven. Voor sommige kinderen (en ouders) is dit misschien het ultieme verblijf voor een weekend weg. Maar wacht dacht je ervan om er écht samen op uit te gaan en met de kids te kamperen op Ameland?

Nu kan je ervoor kiezen om je eigen tent en gasstelletje mee te nemen, maar zijn er tegenwoordig ook super leuke tenten die je kunt huren zodat je in principe aan je koffer met kleding genoeg hebt. Daarnaast heb je op sommige campings zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor privé sanitair. Primief overnachten, maar stiekem toch ook wat luxe. Het is tenslotte ook jouw weekendje weg.

Kids-proof activiteiten

Er zijn genoeg leuke activiteiten op Ameland die speciaal op kinderen gericht zijn. Zo kan je voor een paar Euro de Vuurtoren bezoeken, waar je na een klim van 236 treden van een onwijs mooi uitzicht kunt genieten.

Hierna is een beloning uiteraard op zijn plek, waardoor een bezoek aan het Pannenkoekenhuis met de toepasselijke naam ‘Onder de Vuurtoren’ de perfecte afsluiter van deze activiteit is.

Hebben jullie daarna nog puf over, dan is een boottocht met ‘de Zeehond’ zeker de moeite waard. Deze boot is een kindveilige boot met een speelzaal voor de allerkleinsten, waar je tijdens de tocht niet alleen uitleg krijgt over het waddengebied, maar ook de kans krijgt om zeehonden te spotten. Aangezien je zelfs met slecht weer warm en droog kunt zitten, is dit niet alleen een leuk uitstapje tijdens de warme dagen maar ook wanneer het weer wat minder is.

Zijn jullie na een goede nacht slapen weer opgeladen en vol nieuwe energie, dan is het tijd om Ameland te voet te ontdekken. Zo kun je kiezen voor het Paddenpad, een 2.6 kilometer lange wandelroute die perfect met kinderen af te leggen is en waar je onderweg een echte klimtoren tegenkomt.

Mag het wel wat ruiger, dan is Wandelroute ’t Oerd op jullie lijf geschreven. Deze route, ver van de bewoonde wereld, zorgt voor vieze schoenen en is een echte ontdekkingstocht. Niet voor mensen & kinderen die bang zijn om een beetje vies te worden dus.

Waar kan je lekker eten met de kinderen op Ameland?

Op Ameland zijn er genoeg kindvriendelijke restaurants te vinden. Zo kan je naast het eerder genoemde pannenkoekenhuis ‘Onder de Vuurtoren’, ook overheerlijke pizza’s eten bij ‘San Remo’ of kunnen de kids na (of tijdens) een etentje bij restaurant ‘StrAnders’ lekker spelen in de speeltuin.

Kortom, op Ameland heb je niet alleen voldoende kindvriendelijke verblijven en eetgelegenheden, maar ook genoeg leuke activiteiten die jullie samen kunnen ondernemen. Wij hebben er slechts een aantal genoemd, maar er valt nog heel veel zelf te ontdekken. Misschien toch wat extra dagen bijboeken?

LEES OOK: 5 X TIPS VOOR EEN STAYCATION IN FRIESLAND MET KIDS

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.