TO DO TIPS VOOR WEEKEND DOMBURG MET KINDEREN

Tips Weekend DOMBURG met de kids :: CITYMOM.nl 2 Tips Weekend DOMBURG met de kids :: CITYMOM.nl 3 Tips Weekend DOMBURG met de kids :: CITYMOM.nl 4 Tips Weekend DOMBURG met de kids :: CITYMOM.nl 5

Domburg is een mijn lievelings stranden in Nederland en ik ben er altijd een paar keer per jaar een weekend te vinden. In deze blog vertel ik je wat er allemaal leuk is om te doen!

TO DO TIPS

Nu je hebt gelezen hoe veilig het op het Domburgse strand is kan je vast niet wachten een weekend hier heen te gaan! Daarom heb ik ook hierbij mijn tips opgeschreven wat je zeker niet mag missen als je daar bent!

Kindvriendelijke strandtenten Domburg

Het strand is natuurlijk het allerleukste in Domburg! Er zijn een paar hele kindvriendelijke strandtenten waar je lekker kan koffiedrinken, lunchen of eten. Namelijk:

  • 1. De Stenen Toko. Met kinderstoelen, een verschoontafel en een lekker kinderijsje. Voor de Stenen Toko ligt een speeltuin op het strand.
  • 2. De Oase waar ze binnen ook een speelhoekje voor kinderen hebben.
  • 3. High Hill Beach met natuurlijk ook kinderstoelen en een verschoontafel en bij ons waren de Flamkuchen bij de kids populair. En ze kunnen kiezen uit heel veel verschillende ijsjes!

Slapen in Domburg

Maar wil je echt gaaf slapen, boek dan een eigen huisje op het Domburgse strand via Strandhuisjes.info. 

Wil je liever een hotel, check dan Hotel Kijkduin waar ze een familiekamer hebben. 

Kindvriendelijke restaurants in Domburg

Naast alle eerdergenoemde strandtenten kan je In Domburg zelf lekker pannenkoeken eten bij Pannenkoekenhuis Vierwegen. Dit is trouwens ook een hotel waar ze familiekamers hebben.

Er is eigenlijk maar 1 grote straat en daar zitten alle winkels en restaurants aan. Lekker Zeeuwse mosselen eten bijvoorbeeld!

Leuk om met kinderen in Domburg te doen

  • Mocht het wat slechter weer zijn voor het strand dan kan je gaan Midget Golfen.
  • Maar wat ik echt een aanrader vond om met kleine kinderen heen te gaan is naar Hof Poppendamme. Het ligt een paar kilometer buiten Domburg maar is echt de moeite waard. Je kan er binnen lekker spelen, of film kijken en het is allemaal heel erg mooi van hout. Het menu is ook goed en er liggen tijdschriften. En buiten kan je ook lekker rafotten.
  • Als tip kreeg ik ook nog Speelboerderij en restaurant de jonge Johannes. Daar ben ik zelf niet geweest maar schijnt ook erg leuk te zijn.
  • Vind je kindje paardrijden leuk? Boek dan een pony les bij Ponyhof Aagtekerke, een dorpje naast Domburg! 
  • En wat ook zeker leuk is om een ritje te maken in een Tuk Tuk! In Domburg staan verschillende Tuk Tuks die je overal heen brengen. Ze komen je ook ophalen: E tuk Veere 0118 225083.

Een weekend Domburg vind ik altijd een groot feest, want ja, die Zeeuwse kust is gewoon prachtig! En vanaf nu dus ook heel veilig!

Maar wat is dan de KinderBrigade?

Maar wat is dan de KinderBrigade? Vodafone is dit gestart in samenwerking met de lokale reddingsbrigade. Bij de KinderBrigade kunnen ouderen een van de 50 Kigo horloges lenen. Het horloge geeft door middel van 3G en GPS de locatie van de kinderen prijs. CITYMOM mocht vorig jaar het horloge komen testen!

Je leent het horloge en zij vragen een borg (bijvoorbeeld je zonnebril of horloge). Bobbi kreeg het horloge om. Het horloge heeft een nummer en staat in verbinding met de I-pad op de Brigade. Zij kunnen de locatie van je kind in de gaten houden en door middel van emoji’s met ze communiceren via het horloge.

Een infraroodsensor registreert of het horloge gedragen wordt en geeft direct een melding als het wordt afgedaan! Maar je kind kan ook een berichtje sturen als het niet goed gaat (berichtje is een rood duimpje naar beneden sturen). Mij gaf het vooral een veilig gevoel, natuurlijk let je zelf ook op je kind, maar mocht ze een keer kwijt raken op een overvol strand met de zee in de buurt.. dan weet je iniedergeval dat je haar snel terug kan vinden. Met de horloges van de Vodafone KinderBrigade kan er dus meer tijd besteed worden aan preventief reddingswerk en zijn ouders en kinderen sneller herenigd. Een super initiatief dus!

LEES OOK

BLOG BY BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

IF YOU LIKE IT, PIN IT!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.