FARMS CAMPS OP FLAKKEE

farmcamps

Afgelopen zomer zijn wij een weekje naar FarmCamps Op Flakkee geweest. En wat een feest was dat!

Wat is FarmCamps?

FarmCamps staat voor ‘glamping’ op de boerderij. Logeren bij de boer doe je in een luxe, stoere, gezellige en compleet ingerichte Safaritent, Farmtent, Ranchtent met Hooi Hooi Badtrailer, Lodgetent met ’t Hooihuys of Barntent met de Hooi Hooi slaapzolder. De Lodgetent en Barntent hebben een badkamer in de tent, de Ranchtent heeft een badtrailer met bad en douche naast de tent. De Safaritent en Farmtent hebben wel een toilet in de tent, maar douchen doe je in het gezamenlijke sanitairgebouw. In deze laatste tenten tref je ook niet de Illy Espressomachine aan, zoals in de andere tenten.

Op een FarmCamps boerderijvakantie leren kinderen (en hun ouders!) spelenderwijs over het leven op de boerderij. Alle FarmCamps boerderijen bieden boerenactiviteiten en hebben natuurlijke speeltoestellen zoals de Hooi Hooi Speelschuur, de Water Pret Weide, Knuffelschuur en/of Tractor Banden Klimtoren. In elke tent tref je een spelletjeskist aan met speelgoed voor zowel peuters als oudere kinderen. Neem dus vooral geen speelgoed mee!

Elke FarmCamps boerderij (er zijn er momenteel 19) is uniek in zijn soort, grootte en omgeving. Grootschalig worden ze nooit en het comfort, de gastvrijheid en het vertrouwde, knusse gevoel is bij alle FarmCamps boerderijen gelijk.

Op Flakkee

Deze boerderij ligt op een mooie, rustige plek op het eiland, middenin de polder, vlakbij het Haringvliet en bij Middelharnis. Goeree-Overflakkee is een mooi eiland dat nog niet onder de voet wordt gelopen door de vele toeristen, zoals in Zeeland het geval is. Het eiland wordt aan drie kanten omringd door water: het Haringvliet, het Grevelingenmeer en natuurlijk de Noordzee.

Op de boerderij tref je een grote speelweide aan met onder meer een boomhut en kabelbaan, een speelschuur en een knuffelschuur met konijntjes. Elke ochtend mogen de kinderen mee met de boer om de koeien en/of kleine dieren (geiten, schapen, pony’s, konijnen) te voeren. s’Middags mogen ze mee om de koeien uit de wei te halen. De boer staat erg open voor de kinderen en neemt ze ook mee op de tractor of mee naar het koeien melken. Op de aankomstdag is er een rondleiding over de boerderij en 1 keer per week kunnen de kinderen koekjes bakken met de boerin.

In de omgeving

  • Ouddorp: 20 minuten rijden en je hebt een zeer uitgestrekt strand met diverse strandpaviljoens;
  • Zwembad ’t Zuiderdiep in Stellendam: zowel binnen als buiten zwemmen. Een zeer leuk peutergedeelte voor de jongsten en een grote glijbaan binnen en buiten voor de oudsten!;
  • Geitenboerderij de Mèkkerstee: kinderboerderij, kaasmakerij, ijsmakerij, landwinkel en lunchroom in 1! Je kunt hier lekkere ijsjes, taartjes en pannenkoeken eten en heerlijke dingen kopen in de landwinkel.
  • Uit eten in Middelharnis: Wij hebben een paar keer gegeten bij Brasserie ’t Vingerling, heerlijk eten en prima te doen met kinderen.
  • De omgeving leent zich ook uitstekend om te fietsen en wandelen.

Wat je verder nog kunt doen in de omgeving, maar waar wij niet aan toegekomen zijn:

  • Speeltuin Flipjes in Ouddorp
  • Adventuredome in Hellevoetsluis
  • Faunapark Flakkee
  • Natuurgebied Tiengemeten (met pontje)
  • Strand Grevelingendam

Ervaring

Onze FarmCamps ervaring was zeer goed. Onze oudste is een echte stadsjongen, houdt eigenlijk helemaal niet van beesten, maar kwam deze vakantie helemaal los. De boer was echt zijn held en hij wilde alles doen wat hij deed. Wij wisten niet wat we zagen! Daar liep hij dan, tussen de koeien in de stront! Trots dat wij waren! De jongste scharrelde gewoon heerlijk rond op de grote weide rondom de tenten en speelde met het leuke speelgoed uit de spelletjeskist. Als je niet houdt van massale campings of all inclusive, maar wel van gezelligheid, vriendjes maken en een landelijke omgeving, dan moet je hier zijn!

www.farmcamps.nl

LEES OOK: GLAMPING BIJ DE BOER

BLOG BY ELINE RUSMAN

Mijn naam is Eline en ik woon sinds een aantal jaren samen met vriend en 2 zoons (1 en 5) in Diemen, daar waar de echte Amsterdammers wonen! Na jarenlang in Amsterdam te hebben gewoond, en vriend zelfs zijn hele leven, toch de stap genomen naar een groter huis met tuin en geen seconde spijt! Stadsmensen zullen wij altijd blijven. Gelukkig kunnen wij nog altijd op de fiets naar Artis! Na jarenlang in het hoger onderwijs te hebben gewerkt, heb ik sinds kort het roer omgegooid en mijn grootste passie, schrijven, weer opgepakt. Ik ben daarnaast altijd op zoek naar de leukste plekjes, reizen en spulletjes voor kinderen en kan beide passies kwijt bij CITYMOM!

GEEN ARTIKEL MISSEN? Volg CITYMOM op FACEBOOK of op INSTAGRAM!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.