VIA FARMCAMPS KAN JE LOGEREN BIJ DE BOER!

FarmCamps // CITYMOM.nlFarmCamps // CITYMOM.nl

CITYMOM goes out of the CITY! En hoewel ik de stad fantastisch vind, vind ik het soms ook heel fijn om een weekend weg te zijn, en de rust op te zoeken, of iniedergeval de ruimte. Afgelopen weekend gingen we naar Twente. Want daar is rust. En daar is ruimte! We hadden een hele bijzondere slaapplek, namelijk op de biologische kippenboerderij ‘De Boderie’ van boer Gerrit & boerin Thea, geboekt via FarmCamps.

De Boderie is een van de 13 boerderijen van FarmCamps. FarmCamps is een kindvriendelijke, natuurlijke vakantiebelevenis op werkende boerderijen. Je logeert in luxe safaritenten of lodgetenten. Op onze boerderij waren er naast safaritenten hele leuke houten huisjes waar we in sliepen. Je kan hier met zes personen slapen.

Ik was meteen fan van het huisje, helemaal van hout, met een heerlijke lounge bank erin, super schoon en een kist met speelgoed en spelletjes en een eigen bedstee. Wij zagen s ‘morgens vanuit de bedstee de zon opkomen over het weiland, wow!

HET BOEDERIJLEVEN ERVAREN 

Het leuke van op een boerderij slapen is dat er heel veel te doen is. Op het erf van Gerrit & Thea kom je mooie witte leghennen tegen die heerlijk buiten scharrelen. Er zijn geitjes, ezels, konijnen en poezen die je mag verzorgen en vertroetelen.

De kinderen mogen boer Gerrit meehelpen op zijn boerderij. Samen eitjes rapen, sorteren en stempelen of in de timmerschuur leuke dingen maken van hout.

Mijn ‘kinderen’ hebben zich vooral uitgeleefd op de Freestyler skelterbaan!

Wat ik ook heerlijk vond was de boerderijwinkel met terras waar wij de lekkerste, meest verse eitjes ooit hebben gegeten (net gelegd op de boerderij zelf) en waar je allerlei huisgemaakten producten kan kopen.

Mocht je geen zin hebben om te koken, dan kan je daar ook biologische snacks of pannenkoeken eten.

Het leuke van logeren op een boerderij is dat kinderen spelenderwijs het boerenleven kunnen verkennen en de hele dag lekker buiten kunnen spelen. Hutten bouwen, vissen, skelteren, klimmen en klauteren op tractor banden, slingeren in de hooi en bij warm weer lekker spetteren onder de sproeiers!

Een perfecte locatie om vakantie te vieren!

In de buurt van de boerderij is ook veel te doen. Mocht je een dagje wat anders willen dan kan je naar Dierenpark Nordhorn, natuurgebied Het Springendal, naar sterrenwacht Cosmos of het veenmuseum of het pittoreske Ootmarsum bezoeken.

Mocht je echt een citygirl zijn zoals ik, dan zijn de steden Almelo en Enschede in de buurt om te bezoeken.

Boer Gerrit en boerin Thea hebben passie voor hun vak dat merk je aan alles. Ze zijn heel erg gastvrij en wij willen hun heel erg bedanken voor een heerlijk weekend in het Twentse land!

Ben je ook geïnteresseerd in een verblijf op een boerderij van FarmCamps bekijk dan de website voor meer informatie en alle locaties.

www.farmcamps.nl 

FarmCamps // CITYMOM.nl
FarmCamps // CITYMOM.nl

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.