2X TOFFE GLAMPING ADRESSEN BIJ DE BOER

glampingglampingglampingglampingglampingglampingglampingglampingglamping

Naar de camping. Het doet mij denken aan mensen gekleed in grote badjassen, op slippers en een wc-rol onder de arm. Die dan als het even meezit op een lek luchtbed slapen en door het natte gras met modderplassen moeten struinen richting toilet. Niet echt mijn idee van relaxed op vakantie gaan. Maar onze meiden lijkt het geweldig. Tja die houden dan ook van in de modder stampen.

Phileine kijkt vaak foto’s terug van onze camperreis door Australië en wil dan ook graag vuurtjes stoken, marshmallows roosteren en zo slapen. ‘Dat is toch suuuuuper gaaf mam’. Heel eerlijk moet ik toegeven dat het idee van veel buiten zijn en twee meisjes die lekker aan kunnen rommelen wel heel fijn klinkt. Afgelopen zomervakantie gingen wij twee keer ‘glampen’. De eerste keer naar een Boomgaardlodge, de tweede keer in een boerentent.

1. Buitengoed de Boomgaard

Nu besloten we weer op (wereld)reis te gaan en stond ons huis te koop. Om het ons makkelijk te maken werden de kijkdagen in een week gepland en dacht ik dus makkelijk even een tijdelijk plekje te zoeken rondom Utrecht. Helaas was ik vergeten dat het nog gewoon volop zomervakantie was en dus alles vol, of te klein of gewoon onbetaalbaar. Tot ik op de site van Buitengoed de Boomgaard kwam. Een camping in Bunnik (net onder Utrecht) waar ze naast tent en caravanplaatsen ook lodges verhuren. Zo vertrokken we een dag later naar Bunnik.

De lodge lag prachtig achter op het terrein en was voorzien van alle gemakken. Een fijne douche, eigen toilet, keuken en wifi. Er zijn twee kleine slaapkamers waarvan 1 met stapelbed. Het bijplaatsen van een campingbedje was niet zo makkelijk dus verhuisde Olivia s’nachts naar de woonkamer. Vanuit je luie stoel heb je een prachtig uitzicht over de weilanden en de zwemvijver. De meiden vond het geweldig.

Op het terrein is een kleine kinderboerderij waar diverse beestjes rondlopen. Er is een speeltuintje, een springnet in de bomen, een zwembad (in de zomer), skelterverhuur, voet- en volleybalveld en in de vakanties een animatieprogramma. Maar eigenlijk vonden de meiden het vooral leuk om samen lekker rond te struinen over de camping. Takjes en steentjes zoeken, even gluren bij de andere mensen op de camping en in de modder bij de zwemvijver of gewoon in het eigen Stokke badje voor de lodge spelen.

Bij de receptie is een klein winkeltje waar je verse eitjes en boodschapjes kunt halen. Wij vonden het een fijne ervaring! Echt er even tussenuit en dat op nog geen half uur rijden van Utrecht. De Boomgaardlodge wordt gerund door Michel en Edy. Twee enthousiaste en vriendelijke eigenaren. Ze hebben een prachtig plekje gecreëerd waar je kunt overnachten maar ook naar toe kunt als dagrecreatie, een bruiloft of feest kunt vieren. Rond de Kerst kan je er je eigen kerstboom uitzoeken. Kortom een echte aanrader!

www.buitengoeddeboomgaard.nl

2. BOER EN BED; Het Wesselink 

Ons tweede uitstapje ging naar boerderij ‘Het Wesselink’ van Henk en Margriet. Dit keer overnachtten we in een ware tent. Wel met eigen toilet maar geen douche, wifi of verwarming. (Water)koken gebeurt op een kachel die we zelf stoken met hout, het duurt even voor je dus een warme bak koffie hebt, maar dan heb je ook iets! De meiden slapen in een bedstee.

Bij aankomst op de boerderij worden we warm welkom geheten door Margriet. Ze laat zien waar we alles kunnen vinden en brengt ons bij de tent. Die is fijn ingericht met alles wat je nodig hebt. Van schaar tot pan. Ook hier een prachtig uitzicht met aan het eind van de dag een ree vlakbij.

Achter de tent is een waar speelbos waar je hutten kunt bouwen, er hangen schommels en er staan leenskelters. Verderop staat een trampoline en natuurlijk mocht er rondgekeken worden bij de koeien, kalfjes en konijntjes op de boerderij. Vol verbazing bekijkt Olivia de grote loeiende koeien. Die avond is er pizza avond en beleggen we zelf onze pizza die boer Henk in de houtoven schuift.

Logeren bij de boer is zeker een aanrader. Geen wifi zorgt voor meer verbinding als gezin, samen een spelletje spelen of takken zoeken in het bos. Koken, afwassen allemaal dingen die je bewuster doet. Maar met een ontdekkende dreumes en wij als luxe paarden wel een uitdaging! We gaan zeker nog een keer terug want het samen buiten zijn beviel goed.

www.boerenbed.nl

LEES OOK: VIA FARMCAMPS KAN JE LOGEREN BIJ DE BOER!

 

BLOG BY JASMIJN LINDHOUT @gewoonjasmijn Ik ben Jasmijn, 36 jaar, moeder van Phileine (4.5) en Olivia (1). Al 18 jaar samen met Eloy en samen proberen we zoveel mogelijk tijd met elkaar (bij voorkeur) op slippers in de zon door te brengen. We werken beiden als freelancer. Ik als communicatie adviseur en hij als financial controller. Maar er is altijd iemand thuis voor de girls. Ons doel is om zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te zijn zodat we meer ruimte hebben om de wereld over te vliegen. We wonen in de mooiste stad van Nederland, in Utrecht. Toen Phil twee was zijn we met zijn drietjes in zes maanden een rondje om de wereld gevlogen. Olivia is in januari voor het eerst de oceaan overgegaan om zes weken te genieten in Amerika. Kortom genoeg te vertellen over reizen met kleine kinderen!

GEEN ARTIKEL MISSEN? Volg CITYMOM op FACEBOOK of op INSTAGRAM!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.