JE (FAMILIE) HUIS SLIM INRICHTEN IN TIJDEN VAN BINNEN BLIJVEN

 

9X makkelijke interieur life hacks

Het gemiddelde Nederlandse gezin bestaat uit een vader, moeder en 2 kinderen die samenwonen op een oppervlak van 100m²*, vergelijkbaar met de grootte van een gemiddelde gymzaal. Doordat veel gezinnen ‘compact wonen’, helemaal in The City, is het van belang om alle ruimte die we hebben optimaal, efficiënt en family proof te gebruiken, zeker in deze periode waarin scholen gesloten zijn, ouders vaak niet naar werk kunnen en we geacht worden veel binnen te blijven. 

“Door kleine veranderingen in huis, zoals slimme opbergsystemen en het kiezen van de juiste meubels, kun je de ruimte maximaal benutten, het gezinsleven makkelijker maken en zit je niet de hele dag op elkaars lip”, aldus Linda McNeill, Family Expert bij het Britse The Positive Family Academy. Samen met The Positive Family Academy geeft Stokke 9 life hacks die iedereen thuis kan toepassen.

1. Omarm minimalisme

Een slimme manier om je huis groter te laten lijken is door minimalisme te omarmen. Een stijl die zich definieert door less is more. Vermijd drukke, overvolle ruimtes met veel meubels en accessoires, maar kies juist voor één of twee eyecatchers, zoals een trendy lamp of een lekkere bank.

Voeg hier simpele, decoratieve items aan toe, zoals planten en vloerkleden. Zo geeft de ruimte een schone en opgeruimde indruk. Ga voor rustige, neutrale kleuren op de muur, zoals grijstinten en pastelblauw of oudroze, en voeg verschillende texturen toe. 

Fotocredits; Romain Richard for elle.fr

2. Slimme opbergsystemen

Installeer waar mogelijk slimme opbergoplossingen, zoals in stoelen of onder de trap. Verschillende bedden bieden extra opbergruimte onder het bed. Bij op maat gemaakte inbouwmeubelen kan ook alle ruimte optimaal benut worden. 

Inbouwkasten tot het plafond voorkomen ongebruikte ruimte en planken in de woon- of slaapkamer zorgen ervoor dat de beschikbare ruimte optimaal benut wordt.

3. Multifunctionele meubels

Items die multifunctioneel zijn zijn key, zoals een tafel die zowel als bureau als eettafel kan dienen, een bank die tevens een slaapbank is en een bijzettafel die je zo omtovert tot een stoel als er gasten zijn. 

Zet in plaats van een bankje of kist een bureau met een kleine stoel aan het voeteneinde van je bed. Deze kan nu dienen als je kantoor aan huis. 

Via VTwonen.nl kan je dit bed met opbergruimte zelf maken

4. De ruimte opbreken

Wanneer een ruimte voor meerdere doelen gebruikt wordt, zoals een woonkamer die ook de eetkamer en/of keuken is, kan het fijn zijn om de verschillende delen van de ruimte van elkaar te scheiden. 

Een slim geplaatste boekenkast, een mooi kamerscherm of een hippe glazen scheidingswand helpen om de ruimte op te breken. 

Monteer in een woonkamer-kantoorruimte een bureau aan de muur die oppervlakte bespaart. Om extra opbergruimte te creëren kun je planken boven het bureau hangen.

5. De knutselhoek

Kinderen zijn dol op knutselen, knippen, lijmen en tekenen. Zorg dat elk kind zijn of haar eigen lade of plank heeft voor speciale tekeningen, boeken en knutselspullen, zoals verf, papier en potloden. 

Laat ze zelf hun eigen creatieve naambordje maken, zodat ze weten waar ze hun eigen spulletjes kunnen vinden. Het hebben van een eigen, specifieke speelhoek draagt eraan bij dat alles netjes wordt opgeruimd aan het einde van de dag.

6. Een kleine slaapkamer 

Er zijn diverse trucjes om een kleine slaapkamer slim in te richten. Maak leeslampen vast aan het hoofdbord van het bed in plaats van een nachtkastje met een lamp erop en plaats indien mogelijk schuifdeuren in kasten om vloeroppervlak te besparen. 

In de kinderkamer is een stapelbed een slimme keuze om ruimte te besparen, omdat het onderste bed ook kan dienen als bureau en/of relax gedeelte.

LEES OOK: 4X TIPS HOE JE DE KINDERKAMER OPTISCH GROTER LAAT LIJKEN

7. De keuken

We spenderen zoveel tijd in de keuken, dat het de moeite waard is om de ruimte hier optimaal te gebruiken. Zeker als het om een kleine keuken gaat. Gebruik de muur in zijn gehele lengte voor planken waar je potten en pannen kunt opbergen. 

Bewaar grote keukenapparatuur, zoals een waterkoker, magnetron en koffiezetapparaat, in kastjes in plaats van op het aanrecht, zodat je zoveel mogelijk plek overhoudt om te koken. 

8. Spiegel aan de muur

De oudste interieur-truc die er bestaat: het toevoegen van spiegels om de illusie van een grotere ruimte te creëren. Ook ziet en voelt een ruimte hierdoor lichter aan.

Een spiegel ophangen in een bad- of slaapkamer is een goede manier om een ruimte een boost te geven. Probeer eens een tweedehands of uniek vintage model voor een interessant detail in je interieur.

9. Ruimtebesparende items

Items die ruimte besparen doordat je ze na gebruik op kunt vouwen of uit elkaar kunt halen zijn ideaal wanneer je op een klein oppervlak woont. Het Flexi Bath van Stokke – verkrijgbaar in kleine en XL uitvoering – is zo’n item dat heel plat opgevouwen kan worden zodat je het kan opbergen nadat je kindje heeft gebadderd.

LEES OOK: BOHEMIAN NATUREL KINDERKAMERS; DE MOOISTE

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.