5X DE LEUKSTE DINGEN OM MET KINDEREN TE DOEN IN WROCLAW, POLEN

5X DE LEUKSTE DINGEN OM MET KINDEREN TE DOEN IN WROCLAW

Is jouw beeld bij Polen ook nog steeds ‘grauw’? Bezoek dan de Poolse stad Wroclaw (spreekt uit ’vrots waf’). Hier is namelijk heel veel kleur te vinden! Tijd voor wat family fun en een bezoekje met de hele familie naar deze oude culturele hoofdstad van Europa (2016).

De stad Wrocław ligt in het westen van Polen en heeft ruim 600.000 inwoners. Het is daarmee de vierde stad van Polen, na Warschau, Krakau en Gdansk. Wrocław is een levendige studentenstad met een prachtig marktplein, met pastelkleurige gebouwen, omringd door gezellige cafés en eethuisjes. Daarnaast zijn er leuke dingen voor kinderen te doen! Wij vertellen je in deze blog wat allemaal.

HOE KOM JE IN WROCLAW?

Middels de nieuwe rechtstreekse vlucht van KLM! Met ingang van vandaag (6 mei) breidt KLM haar netwerk uit met een dagelijkse vlucht naar Wroclaw. Ticket zijn er vanaf 89 euro excl. 10 euro boekingskosten. Je kan ze boeken op KLM.com.

5X DE LEUKSTE DINGEN OM MET KINDEREN TE DOEN IN WROCLAW

WAT KAN JE MET JE KINDEREN ALLEMAAL IN WROCLAW DOEN?

1. GEKLEURDE HUIZEN EN STREETART BEKIJKEN

De bekendste gekleurde gevels van Wrocław vind je op Plac Solny, maar ook op het Rynek (marktplein) vind je heel veel gebouwen met veel kleur.

Naast veel gekleurde huizen kan je in Wrocław ook veel straatkunst vinden. Zelf vind ik het altijd heel leuk om ook een street art tour te doen. Kinderen vinden dat ook altijd leuk. Culturele organisatie BWA Wrocław heeft een straatkunst-plattegrond gemaakt, net een speurtocht!

5X DE LEUKSTE DINGEN OM MET KINDEREN TE DOEN IN WROCLAW

2. KABOUTERS SPOTTEN

Inmiddels zijn er meer dan 300 kaboutertjes (in het Pools heten ze ‘krasnale’) te vinden door heel Wroclaw. Het eerste kabouterstandbeeld werd in 2001, ter ere van de verzetsbeweging Oranje Alternatief, als gedenkteken neergezet. In 2005 creëerde een lokale kunstenaar nog vijf kabouterstandbeeldjes en plaatste ze door de stad heen.

Inmiddels zijn er al meer dan 300 kaboutertjes te vinden door heel Wracław. Hiervan zijn er 163 ‘officiële’ kabouters en de rest is ‘illegaal’, want je moet door een officieel proces voordat je een kabouter plaatst, maar daar heeft niemand zin in. Je kunt bij de VVV een kabouterplattegrond halen om ze allemaal op te sporen.

3. OVER WATER LEREN BIJ HYDROPOLIS

Regent het dan is een bezoek aan een museum ideaal. Met je kinderen raad ik dan het Hydropolis aan. Daar leren ze op een interactieve manier alles over water. Maar ook als het warm weer is, is dit leuk. Voor de ingang stroomt een waterval van het dak af. Daar kan je natuurlijk lekker even doorheen rennen om af te koelen!

5X DE LEUKSTE DINGEN OM MET KINDEREN TE DOEN IN WROCLAW 5X DE LEUKSTE DINGEN OM MET KINDEREN TE DOEN IN WROCLAW

4. IN HET PARK STAROMIESJKI HANGEN

Neem je kinderen mee naar het Staromiejski Park vlak naast het ‘Wrocławski Teatr Lalek’ of te wel het poppentheater. Hier kan je je kleedje neerleggen, en kunnen je kinderen lekker spelen in de speeltuin daar. Je vindt er een zandbak, glijbaan en klimbaan. Van april t/m oktober (11.00 – 18.00) is er ook nog eens een mooie ouderwetse Franse carrousel zodat je kinderen rondjes kunnen maken op een houten paard. In de zomer biedt ook de fontein verkoeling in het park!

5. NAAR DE WROCLAW ZOO / AFRICARIUM

Wroclaw Zoo is zeker een bezoekje waard. Want naast dieren bekijken kan je er ook veel leren! Naast alle dieren zijn namelijk veel bordjes met informatie of animatiefilmpjes te vinden. Een mustvisit van de dierentuin is het (overdekte) Africarium.

Hier waan je je in Afrika en kun je de prachtige dierenwereld in en om het water in de verschillende delen van het werelddeel bewonderen. Helemaal gaaf is de 18 meter lange onderwatertunnel. Hier zwemmen de meest fleurige vissen gewoon boven je hoofd.

Ook overtuigd om naar Wroclaw te gaan? BOEK JE TICKETS BIJ KLM!

 

LEES OOK: ONTDEK KASSEL; SPROOKJES & MEER FAMILY FUN IN DEZE DUITSE CITY


BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.