IKOS RESORTS; NIET ALLEEN LUXE MAAR OOK EEN DUURZAME VAKANTIE-ERVARING VOOR DE HELE FAMILIE

IKOS RESORTS

Het bekroonde Ikos Resorts, met zeven schitterende vijfsterren all-inclusive hotels aan de stranden van Griekenland en Spanje, zet verder in op het combineren van duurzame luxevakanties met ongeëvenaarde vakantiebelevingen.

Het bekroonde* Ikos Resorts, met zeven schitterende vijfsterren all-inclusive hotels aan de stranden van Griekenland en Spanje, zet verder in op het combineren van duurzame luxevakanties met ongeëvenaarde vakantiebelevingen. De jongste gasten worden meegenomen op een ecologisch avontuur en kunnen zich transformeren tot heuse Eco Warriors. Baanbrekende gratis concepten zoals de Local Drive Adventure met een iconische Tesla, een boeiende Cultuurpas en de lokale dinerervaring met de Dine out-formule dompelen de gasten niet alleen onder in de cultuur van de streek, maar ondersteunen ook de lokale gemeenschap. Met het nieuwe ‘Less to Pack, More to Give’ wil Ikos Resorts families steunen die het moeilijk hebben en met de versterking van het Ikos Green programma zet de groep het ambitieuze doel om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn.

*Ikos Andalusia werd bekroond tot beste familie hotel ter wereld in de TripAdvisor Travelers’ Choice Awards 2023

Een Ecologisch Avontuur voor de Jongste Gasten

Een team van professionals biedt speciale eco-activiteiten aan voor de allerkleinsten, van knutselen met gerecyclede materialen tot ontdekkingstochten in de natuur. In 2023 werd in Ikos Oceania en Ikos Olivia een geheel nieuwe “Wereld van Insecten” geïntroduceerd, waar kleine gasten kunnen ontdekken hoe bijen en libellen essentieel zijn voor het leven op de planeet. Het eerste resort van de groep op Spaanse bodem, Ikos Andalusia, opende een gloednieuwe Kids Club “Heroes Village”, waar kinderen van vier tot twaalf jaar hun superkrachten kunnen ontdekken tijdens urenlang creatief plezier en met duurzame activiteiten, terwijl ze meer leren over de Spaanse cultuur en tradities.

Met alle groene activiteiten kunnen jonge gasten hun fantasie de vrije loop laten en zichzelf transformeren tot echte Eco Warriors, waarbij ze leren hoe ze moeten reduceren, hergebruiken en recyclen, en zo geïnspireerd worden om zorg te dragen voor de planeet. Voor aspirant-koks biedt Ikos Andalusia kooklessen aan die kinderen de basisprincipes van de culinaire wereld bijbrengen, met de meest verse en lokale ingrediënten. Ook de Nature Scavenger Hunts-activiteiten blijven een absolute favoriet van gezinnen. Gasten vanaf 4 maanden oud kunnen terecht in de Ikos Crèche, waar ze de vrijheid hebben om nieuwsgierig te ontdekken.

Lokale Betrokkenheid

Ikos stimuleert gasten om zich te verdiepen in de lokale cultuur en ecosystemen door rondleidingen en activiteiten, begeleid door ervaren lokale gidsen. Gasten kunnen ook de omgeving verkennen en de meest schilderachtige plekjes in Griekenland en Spanje ontdekken met hun gratis Tesla, aangeboden als onderdeel van de Ikos Resorts Local Drive Adventure. Om de reiservaring nog verder te verrijken, voorziet de groep ook voor alle gasten een Cultuurpas, waarmee ze gratis toegang krijgen tot verschillende monumenten en musea om de rijke cultuur en geschiedenis van de bestemmingen op te snuiven.

Dankzij de Dine Out-ervaring kunnen ze genieten van een gratis avondje uit en de plaatselijke gastronomie in een lokaal restaurant proeven. Op deze manier stimuleert Ikos de omliggende economie en restaurants. Bijna 60% van de producten komt bij elk hotel van lokale of binnenlandse oorsprong, waardoor lokale boeren, kleine bedrijven en coöperaties worden ondersteund.

Less to Pack, More to Give

Onlangs heeft Ikos Resorts het initiatief “Less to Pack, More to Give” geïntroduceerd, waarbij gasten van over de hele wereld worden uitgenodigd om items te doneren die ze niet langer nodig hebben. Spullen zoals kleding en speelgoed worden gebruikt om gezinnen in nood te steunen. Terwijl gasten een onvergetelijke vakantie genieten bij Ikos, dragen ze zo bij aan het welzijn en de duurzaamheid van zowel de bestemming als de planeet.

Groenere Activiteiten

Het Ikos Green-programma omvat een reeks initiatieven om duurzaamheid te integreren in de werking van de hotels en de gastenervaring. De ambitieuze doelstelling is om tegen 2030 klimaatneutraal te zijn. De luxe hotelgroep investeert hiervoor in milieuvriendelijke alternatieven, waaronder warmtepompen en zonnepanelen, met als doel het  energie-, water-, afval- en chemisch verbruik te verminderen. Alle gebouwen worden gevoed door 100% gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit, en er is een Zero Waste initiatief dat organisch afval omzet.

Ikos Resorts streeft ernaar een pionier te zijn in duurzaam toerisme, met als doel de bescherming, het herstel en het verbeteren van de kwaliteit en gezondheid van het milieu. Daarnaast zet de groep zich in voor economische groei en het opbouwen van een positieve en duurzame erfenis in de gemeenschappen waarin ze actief zijn. Door strategische samenwerkingen met lokale en nationale non-profitorganisaties heeft Ikos in 2022 steun verleend aan meer dan 40 organisaties en goede doelen.

IKOS RESORTS

Meer OVer Ikos Resorts

Ikos Resorts is een collectie van zeven luxueuze all-inclusive resorts met een spectaculaire strandligging die meermaals bekroond werden: hotels Ikos Oceania en Ikos Olivia, gesitueerd in de regio Chalkidiki, Ikos Dassia op het eiland Corfu en Ikos Aria op het eiland Kos. Ikos Andalusia, dat opende in 2021, is het eerste resort van de Ikos groep op het Iberisch Schiereiland. In 2023 treedt Ikos Resorts voor een tweede keer buiten Griekenland en voegt de hotelgroep een zesde en zevende resort toe aan het aanbod met Ikos Odisia op het Griekse eiland Corfu en Ikos Porto Petro op het Spaanse eiland Mallorca. De hotelgroep werd voor het zesde opeenvolgende jaar bekroond door de TripAdvisor-reizigers als enige Europese hotelgroep binnen de wereldwijde top 10 van beste all-inclusive resorts en Ikos Andalusia als het beste familiehotel ter wereld in 2023.

Ikos Resorts heeft met succes het all-inclusive hotelconcept opnieuw uitgevonden voor het luxesegment en is hiermee pionier in het Middellandse Zeegebied. Ikos levert in alle resorts een vijfsterren servicekwaliteit. Het biedt luxe op zijn best, met een rijke vakantiebeleving voor de gasten. Premium en zonder beperkingen. Compromisloos en stijlvol, steeds respectvol voor de lokale omgeving en met engagement tot duurzaamheid. De eersteklas faciliteiten en diensten worden aangeboden om vrij uit te kiezen, zonder verrassingen wat betreft de kost.

Een aanbod van Michelin sterrenmenu’s, beauty producten met de signatuur van Anne Semonin Paris, 24/24 roomservice, keuze uit 300 wijnen aan tafel, de mogelijkheid voor een avondje uit in een lokaal restaurant zonder extra kosten, een gratis Local Drive Adventure met een iconische Tesla om de lokale omgeving te verkennen en nog zoveel meer – volledig inbegrepen in een ervaring van Unconditional Luxury. Een ervaring van grenzeloze luxe met het gemak en comfort van all-inclusive.

Voor meer informatie over Ikos Resorts:  www.ikosresorts.com. 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.