3X WEEKEND WEG IN NEDERLAND MET JE KROOST

Schermafbeelding 2014-08-31 om 13.33.06 Schermafbeelding 2014-08-31 om 13.33.39

1. Huisje van Hout @ Noordwijk

Ja, vanaf Amsterdam zit je er zo. De auto vol geladen en een half uurtje later kunnen we weer uitpakken. Op een klein, stil parkje bij Noordwijk staat een mooi huis met een grote tuin; huisje van hout. 

Het is sfeervol ingericht, we kijken even onze ogen uit. Een ruime woonkamer met open keuken, een slaapkamer, twee slaapvlieringen met een grote omringende tuin. En ja, in de tuin een mooie boom waaronder je kan schommelen.

Fietsend zitten we zo op het strand. De kinderen vermaken zich er prima. Bij strandtent Buitengewoon is een schommel en een grote trampoline. Bij strandtent Witsand is het heerlijk vertoeven met een goede menukaart.

We worden ontzettend blij van het huisje en op de weg terug naar Amsterdam stoppen we nog even voor lunch bij de Olmenhorst. Lunchen midden in de natuur met een uitgebreide bio-winkel.

Je slaapt in het huisje van Hout vanaf €250, voor een weekend (twee nachten).

Slapen in het bos @ Apeldoorn

http://www.slapeninhetbos.nl/

2. Slapen in het bos @ Apeldoorn

Ja, we rijden een paar keer verkeerd, mogen we nou wel op dat weggetje midden in het bos of toch niet. Ja, het mag. We komen aan wat voor ons voelt als in de “middle of the nowhere” bij een schattig donkergroen huisje dat Slapen in het Bos heet.

Ik ben al verkocht en ben nog niet eens binnen. Tja, en dan kom je binnen… in een schattig, mooi ingericht huisje. Twee slaapkamers, een keuken, een woonkamer en een tuin met daarachter het bos. Af en toe komt er een kip of een poes op het terras, verder is het vrij stil.

Het ontbijt is uitgebreid…broodjes, poffertjes, sapjes, fruit… Klaar voor een boswandeling. Lopend of op de fietsen met kinderzitjes erbij. De Apenheul is om de hoek. In het huis is een houtkachel en genoeg hout, fijn voor de koude dagen.

Kortom, een heerlijk verblijf met alles voorzien voor kinderen; kinderbedje, kinderstoel en kinderzitje op de fiets. Je slaapt er vanaf €125 per nacht.

LEES OOK: APELDOORN: PERFECTE COMBI VAN STAD & NATUUR VOOR WEEKEND MET GEZIN

Texel-om-het-hostel Texel-in-het-hostel-r

3. Stayokay @ Texel

Yes, eindelijk gaan we weer naar het eiland Texel. Hup, in de auto op weg naar Den Helder en met de boot oversteken. Op het eiland is het niet ver, gewoon bij de eerste rotonde naar rechts.

Het Stayokay kenden wij van de jongeren maar gelukkig heeft het ook plek voor gezinnen. Wij slapen met zijn vieren in een prive-kamer. We hebben onze eigen badkamer en in de gezamenlijke ruimtes is er genoeg speelplezier voor de kinderen.

Omringd door een ruime tuin met o.a. een kabelbaan en een schommel. Binnen kunnen de kinderen zich vermaken op allerlei manieren; kleuren, tekenfilmpjes kijken, een spelletje op de voetbaltafel en genieten bij de wekelijkse entertain-activiteiten.

In de ochtend genieten we van het heerlijke ontbijt met ruime keuze. Gelukkig mogen wij op de zondag tot iets later aanschuiven. Aan alles is gedacht; kinderbedjes en babyfoons zijn gratis verkrijgbaar en de fietsen met kinderzitjes kan je huren.

Helaas, wij hadden herfstweer in de zomer maar gelukkig is er genoeg te doen op het eiland. We vermaken ons in het stadje Den Burg, bij zeehondencentrum Ecomare en bij de verschillende strandtenten. Op paal 12 eten we de lekkere huisgemaakte taarten, op paal 15 blijft alles door de jaren heen hetzelfde en kan je heerlijk eten. Bij paal 17 eten we mosselen bij de wat hippere strandtenten.

Je slaapt bij Stayokay vanaf €49 voor een privekamer met ontbijt per nacht.

LEES OOK: TEXEL MET KINDEREN ALLE TIPS

GEEN ARTIKEL MISSEN? Like CITYMOM op Facebook of op Instagram!

Blog by Clara

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.