4X LEUKE TIPS VOOR ANTWERPEN MET KINDEREN

antwerpen antwerpen antwerpen antwerpen

Toe aan een break, een korte citytrip maar geen zin om ver te rijden voor die paar dagen. Denk eens aan het leuke Antwerpen! Er is genoeg te doen voor gezinnen. Wij huurden twee fietsen met kinderzitjes bij Cyclant en zo konden we heel Antwerpen door reizen. Natuurlijk bezochten wij het oude centrum van Antwerpen, de hippe winkelstraatjes en het beroemde Centraal Station van Antwerpen. Hierbij wil ik je vier tips geven voor kindvriendelijke hotspots in Antwerpen.

Het Steen

Vlakbij het centrum van Antwerpen staat een oud monument vlak naast de Schelde. Het ziet eruit als een kasteel. Vroeger was dit onder andere een gevangenis. Het is zo’n fijn plekje om met kinderen heen te gaan. Niet alleen omdat het een prachtig gebouw is om te zien. Ook binnen is het leuk.

Binnen in Het Steen vind je namelijk een leuk restaurant. Een plekje waar jij aan een heerlijk Belgisch biertje (of munt thee’tje) zit terwijl je kids kleuren of spelen in de speelhoek. In het restaurant vind je een fotohokje, hoe leuk is het daar een foto met je kids te maken?Museum aan de Stroom


In ongeveer 10 minuten fietsen vanaf het centrum, rij je naar Het Eilandje in Antwerpen. Rondom het Eilandje is de haven van Antwerpen ontstaan. Je vindt er het Museum aan de Stroom (MAS). Je kunt zonder entreekaarten naar de tiende verdieping van het MAS om te genieten van een schitterend uitzicht over Antwerpen.

Het museum bezoeken is zeker de moeite waard, ook met kinderen. Kinderen kunnen een leuke piratenspeurtocht door het museum doen, op zoek naar schatten van vroeger, kijken naar miniatuur schepen in het museum of de geur van koffiebonen raden.De Zoo


Voor onze kinderen is iedere dierentuin een feestje. Als dit voor jouw kinderen ook zo is, ben je bij De Zoo zeker aan het goede adres. De Zoo in Antwerpen is onlangs vernieuwd en opgeknapt. De Zoo ligt direct naast het Centraal Station in Antwerpen. Het is zo bijzonder om het ene moment rondom het drukke Centraal Station te staan en het andere moment oog in oog met een aap te staan.

De ligging is fantastisch. Wij vonden de Zoo een prettig en rustig park. De vlindertuin vond onze dochter te gek, onze oudste zoon was vooral onder de indruk van de jaguar en onze jongste zoon was niet bij de giraffen weg te slaan.Nagtegalenpark


Het Nagtegalenpark ligt ongeveer op 15 minuten fietsen van het centrum. Het is een heerlijk park om in te wandelen. Mooie grote bomen, takken die rondslingeren en bankjes waar je eventjes kunt uitrusten. In de lente en zomer kun je er heerlijk picknicken terwijl je in de herfst op zoek gaat naar kastanjes. In het park is een hele grote speeltuin. De speeltuin bestaat uit twee gedeeltes, het stoere gedeelte voor de grotere kinderen en een gedeelte voor kleine kinderen.

Naast de speeltuin is een leuk restaurant (Melkerij Nagtegalenpark) met terras. Je kan hier lunchen, dineren of gewoon wat drinken. Vanaf het terras heb je uitzicht op de speeltuin. Heerlijk toch dat jij even kan zitten terwijl je kinderen zich vermaken in de speeltuin.BLOG BY ILSE @Avonturen Sparen Mijn naam is Ilse en samen met mijn man zijn wij de trotse ouders van Sam (2012), Saar (2014) en Mees (2016). Wij genieten er enorm van om met onze kids op pad te gaan. Van de camping om de hoek tot Australië, van korte uitstapjes tot lange reizen. Als we maar nieuwe avonturen beleven, dat is ons motto. Omdat ik vaak de vraag krijg, hoe wij dat reizen met kleine kindjes nu voor elkaar krijgen, ben ik begonnen te schrijven over onze trips op avonturensparen.com. Om te laten zien hoe leuk en fijn het kan zijn om met je kindjes op pad te zijn en wat de leukste plekken zijn die je niet mag missen. Super leuk om ook mijn avonturen op CITYMOM te delen!

GEEN ARTIKEL MISSEN? Volg CITYMOM op FACEBOOK of op INSTAGRAM!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.